Emma Barremyr

Inskolning på förskolan och recept på banankaka

Klockan är prick 13.00 och jag sitter i uterummet, äter banankaka med jordnötssmörskräm och dricker en kokoslatte till det. Det smakar ljuvligt och är en ny fikafavorit sen några veckor tillbaka. Receptet på banankakan har jag hittat hos Susanna och jag delar det med er här nere om ni är nyfikna på att prova. Världens godaste och enklaste mellanmål ju, och funkar även fint till små magar!

Idag har jag och Elsa gjort tredje inskolningsdagen på förskolan, och jag har en så varm och glad känsla i kroppen. De här första dagarna har gått över förväntan med tanke på hur mammig Elsa varit sen jag kom hem från Stockholm, men hon börjar kännas trygg och verkar tycka att det är himla kul att vara där.

Själv tycker jag att det känns så skönt att få lära känna förskolan lite, det känns så viktigt att vi alla blir trygga med varandra, och i och med inskolningen får vi ju chansen att bli det. Det är en väldigt liten förskola Elsa ska gå på, det är bara 10 barn (i åldrarna 1-3) på 3 pedagoger. Av det jag har sett så är barnen så gulliga och snälla mot varandra och jag är fascinerad över hur det kan vara så lugnt med så många små barn ändå. Och pedagogerna! De är helt fantastiskt och det värmer i mammahjärtat att se dem med Elsa. Det här kommer bli bra <3

Nu har vi en dag kvar innan det blir helg och nästa vecka är tanken att vi ska börja prova att lämna lite. Anar att det säkert kommer en reaktion från Elsa, men ska försöka påminna mig själv om att vara trygg och lugn för Elsas skull. Men nu efter att ha varit där i några dagar och fått lära känna gruppen och sett att Elsa trivs så känns det faktiskt bra! Så tacksam över den känslan!

Jahapp! Det var dagens tankar från mig! Nu kan ni scrolla om ni vill ha recept på bananbrödet.

Img 8850

Img 8858

Enkelt och så gott bananbröd

Ingredienser till 1 bröd

3 medelstora gul-bruna bananer
4 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
1/2 dl kokosolja
1.5 kryddmått salt
1 tsk kardemumma

Sätt på ugnen på 175 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl. Tillsätt resterande ingredienser och mixa tills du fått en jämn smet. Häll över smeten i en silikonform eller en smord brödform. Toppa exempelvis med en skivad banan/kokos/valnötter/fröer. Grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter.

Susanna brukar dock ha i både proteinpulver och kanel i sin kaka, men jag har skippat det. Orginalreceptet hittar ni inne hos henne!

Har ni barn ska ni absolut testa att servera den här, Elsa älskar den!

Img 8847

Img 8855

Hoppas ni får en fin eftermiddag! Här skiner solen så vi ska ta en tur med ryggsäcken till utegymmet tänkte jag.

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats