Emma Barremyr

Blogglista – gravid med andra barnet

God morgon torsdag, idag kör vi en blogglista!

När jag var gravid med Elsa skrev jag en blogglista om graviditeten i vecka 18 (klicka på länken för att läsa). Nu är jag lite längre gången med lillasyster, men jag tänkte ändå att det kunde vara roligt att svara på samma frågor den här graviditeten och jämföra skillnaden. Det är ju faktiskt en hel del skillnader!

Varsågoda här kommer blogglistan – gravid med andra barnet.

 

Vilka är dina favoritkläder?

Helst av allt går jag omkring i min stora mjuka pyjamaströja, ett par gravidleggins och raggsockor. Jag är så otroligt frusen hela tiden och gillar därför att ha både raggsockor och en stor varmt tröja att gosa in mig i. Annars är ju gravidleggins och en tunika ljuvligt!

Favoriträtten just nu?

Pizza helt klart! Jag har nog aldrig ätit så mycket pizza som under den här graviditeten. Men jag har också ett sug efter fräscha sallader med quinoa, lax och massa grönt och det är väl en bra blandning tänker jag!

Och favoritdryck? ISKALLT citronvatten. Jag vaknar varje morgon och är som ett sandpapper i munnen – SÅ TÖRSTIG. Så därför börjar jag varje morgon med att skära upp en citron och lägga ner i ett glas, Fyller sedan på med 1/2 liter iskallt vatten + isbitar och klunkar i mig innan frukosten! Det är så läskande och gott!

Vad tycker du inte om? 

Förra graviditeten var det mycket jag inte kunde äta och var äcklad av hela vägen fram till förlossningen, men den här gången har ”äcklet” släppt vid det här laget och jag tror inte att det finns något som jag inte kan äta nu längre. De första månaderna var jag äcklad av typ allt, men nu går det bra. Borsta tänderna däremot, shit vad jag hatar det. Blir alltid så sjukt illamående av tandkrämssmaken vilket är ett dilemma eftersom jag ju måste borsta tänderna två gånger varje dag och sen gå med tandkrämssmaken i munnen….

Vad är du mest sugen på? Sura saker, precis som när jag gick med Elsa! Frukt över lag, men apelsiner, citronvatten och andra syrliga saker känner jag verkligen ett enormt sug efter hela tiden. Måste vara ett tecken på att kroppen behöver c-vitamin!

 

 

Har du halsbränna? Nej ingenting än så länge, peppar peppar. Fick det tidigt när jag gick med Elsa och hade ju så mycket problem med magen. Den här gången är det helt annorlunda och kanske beror det på att magen är lite uttöjd sedan förra graviditeten? Förra gången kändes det som att det tog sån tid innan den töjdes ut och livmodern och bebisen tryckte mycket på tarmarna.

Har du sammandragningar? Ja, jag kan känna hur livmodern drar ihop sig flera gånger om dagen, men det är inget som gör ont eller obehagligt. Är ju helt naturligt att livmodern övar på att dra ihop sig sådär. Jag får en pirrig känsla i kroppen av det eftersom det påminner om väldigt milda förvärkar.

Mår du illa? Ja helt borta är ju inte illamåendet, men det är absolut inte så farligt som det varit tidigare och jag spyr inte längre. Kan liksom kontrollera det och nu är det mest morgonillamående kvar.

Vilken sovställning är bäst? Jag ligger ju helst på mage, men för att inte bli alltför tätt i näsan så funkar det bättre om jag sover på sidan eller rygg. Sidan funkar ändå hel okej så länge jag har ett par kuddar under huvudet, en mellan benen, en bakom ryggen och en att krama. Då sover jag gott och kommer upp lite med huvudet så att jag inte blir jättetäppt. Jäkla gravidtäppa!

När är er BF-dag? 1 augusti 2019.

Vad tror du det är för kön? Jag vet ju att det är en tjej nu eftersom vi varit på ultraljud och sett det. Jag trodde faktisk att jag skulle få en kille den här gången eftersom jag liksom alltid tänkt att jag är en ”pojkmamma”, men tydligen inte!

Är du rädd för något? Jag försöker att inte oroa mig för saker jag inte kan påverka, det känns så onödigt att lägga energi på. Börjar jag tänka på saker som kan hända o.s.v. blir jag ju alltid orolig och rädd, men jag försöker som sagt undvika det.

Hur vill du att din förlossning ska se ut? Åh, jag vill gärna att min förlossning ska dra igång med en sån där rejäl vattenavgång som sist och att värkarna sedan sätter igång. Förra förlossningen hade jag liksom inga pauser från värkarna, utan så bedrövligt ont HELA tiden. Skulle önska att få uppleva den där vilan mellan värkarna som alla pratar om och att slippa ta ryggmärgsbedövning för att få vila som sist. Ryggmärgsbedövningen gjorde ju att det drog ut på tiden och jag hade svårt att känna krystvärkar. Skulle vilja kunna känna dem på riktigt och den där WOW-känlsan som alla pratar om när de kommer.

Vill ni läsa min förlossningsberättelse med Elsa? Skrev den i tre olika delar och länkar här nedan!

Här kan ni läsa del 1

Här kan ni läsa del 2

Här kan ni läsa del 3

 

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats