Emma Barremyr

Tips på nyårsmeny

Tänk att ett nytt år snart är här igen. 2019 känns mäktigt ändå! 2019 är året då jag fyller 30, vilket känns lite smått overkligt, men samtidigt så trivs jag väldigt bra med att vara äldre. Jag upplever att jag för varje år bara blir klokare, tryggare och lugnare i mig själv.

Och så närmar vi oss 2020. Jag minns att vi skrev brev till oss själva i skolan vid milleniumskiftet, ett brev som vi skulle spara och öppna på nyårsafton 2020. Det brevet ligger i en låda hemma hos mamma och pappa och om ett år ska jag öppna det. Jag minns inte vad jag skrev, men det ska bli så spännande att läsa!

De två senaste åren har jag och Pelle bara varit hemma. 2016 såg det ut såhär och 2017 såg det ut såhär. Jag tycker att nyår är lite överskattat och tar det faktiskt hellre lugnt hemma än ute på fest. Det är mysigt att bara vara hemma, äta gott och ta det lugnt, så det blir nog något liknande i år också skulle jag tro.

Men nu ska jag sluta babbla, tanken med det här inlägget var ju att tipsa om lite god mat inför nyår. Så klurar ni fortfarande på en nyårsmeny kommer här lite smarriga tips på förrätter, varmrätter och efterrätter från mig!

Varsågoda ♥

Tips på goda förrätter

> Toast med kantareller och chevre

> Tapastallrik

> Lyxig räksoppa

> Fyllda avokadohalvor

> Quesedillas (passar bra att servera till soppa eller sallad)

s5

Tips på goda varmrätter

> Grillad kyckling med ädelostsås

> Älgfilé med sötpotatispommes

Hemgjord glutenfri ravioli med chevrefyllning och rödbetskräm

> Krämig kräftpasta

Tips på goda efterrätter

> Mintchokladmousse med hallon

Smördegsinbakad choklad

> Vegansk kolaglas med krispigt chokladtäcke

> Rawfoodpaj med hallon och blåbär

> Kanelstekta päron med crunch

 

Finns så mycket gott att det nästan är svårt att välja! Hoppas att ni hittar något ni gillar och att ni får en fin nyårsmiddag ♥

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats