Emma Barremyr

En personlig blogglista om 2018

Img 7325

1. Vad mådde du bra av 2018?

Tid med familjen. Av att skratta tillsammans med min dotter. Mindfulness. Träning. Naturupplevelser. Resor. Att acceptera att saker inte alltid blir som jag tänkt mig. Att prioritera bort. Att välja sömn. Att tänka snälla tankar om mig själv. Näringsrik mat. Choklad. Att fokusera på nuet. Umgås med vänner. Många långa promenader. Av att älska och välja kärlek.

2. Vad har du sörjt 2018?

Vår fina Tass och vår älskade morfar som båda plötsligt lämnade oss <3

Img 7521

3. Testade du något nytt?

Provade många nya saker, bland annat var vi ute på husvagnssemester för första gången, vi provade på hur det är att bygga en uterum, jag ledde min första mindfulnessgrupp någonsin, odlade mina första tomater och paprikor, åkte på skidturer med Thulekärran och gick flera vandringar med Elsa i bärryggsäck.

Jag testade att äta helt veganskt under en veckas tid och skålart massa andra nya recept som ni hittar i min receptbank här i bloggen!

Img 6672

4. Vad la du mest tid på?

Elsa såklart! Hon är och har varit den jag spenderat mest tid på ända sen hon föddes.

Andra saker som jag lagt mycket tid på är mindfulness, promenader, vänner (tacksam för att vi haft föräldraledighet samtidigt), natur, matlagning, trädgård och familjen över lag.

5. Vem vill du tacka och varför?

Jag vill tacka Pelle för allt han gör för oss, för vår familj. Han är min stora stöttepelare i livet och som även gör det möjligt för mig att driva mitt företag just nu. Jag har en rätt låg inkomst jämfört med honom nu eftersom jag valt att jobba mindre och vara hemma mer med Elsa, men kan tack vare honom göra det jag verkligen älskar och tycker är roligt de timmar jag jobbar och samtidigt vara mycket med Elsa.

Och sen vill jag tacka min mamma och svärmor som ställt upp med så mycket barnvakt och hjälp i ur och skur <3

DSC_6979

DSC_7000

6. Vad är du stolt över när du ser tillbaka på året?

Att vi fixat vårt andra år som föräldrar och att jag dessutom under hela året lyckats driva ett eget företag med flera bollar i luften. Absolut inget jag tog för givet att jag skulle kunna göra innan jag fick barn. Det har inte varit lätt på långa vägar, men jag är stolt över att jag fixat det.

7. Vem saknade du?

Mormor. Jag saknar alltid mormor och tänker ofta på henne. Är så ledsen över att cancern tog hennes liv alldeles för tidigt och att hon inte fick chansen att träffa sina barnbarns barn.

8. Vilka lärdomar tar du med dig från 2018?

Att jag alltid mår bäst av att vara vänlig och medkännande med mig själv och att nuet är den enda viktiga tiden jag har. Jag har lärt mig att inte fokusera så mycket på att älta det som skett eller att oroa mig för framtiden, utan att helt enkelt vara mer här och nu, något som jag mår väldigt bra av.

9. Största utmaningen?

Att möta tröttheten och acceptera den. Sjukdomar och många sömnlösa nätter har varit vardag i perioder och jag har fått jobba hårt för att inte gå in i känslorna som tröttheten innebär, i och med att jag varit utbränd tidigare. En otroligt svår utmaning, men något som mindfulnessträningen och alla timmar med meditation hjälpt mig med.

10. Vilka dagar minns du speciellt?

När vi var i Idre och Elsa tog sina första steg, nästan 10  månader gammal. När jag bakade rawfoodsemlorna för första gången och dog lite för hur gott det var. Alla härliga skidturer vi gjorde under den ljuvliga vårvintern som var. När jag åkte iväg ett dygn till Stockholm och lämnade Elsa ensam med Pelle för första gången, underlig känsla. Elsas ettårsdag i Idre. Midsommar i sommarstugan. De otroligt vackra vandringarna vi gjorde under husvagnsemestern till Sälen. Alla fantastiska dagar på stranden i somras. Första inskolningsdagen på förskolan med Elsa. Resan till Gran Canaria. Alla magiska solnedgångar i höst. Ja det finns många fina minnen sparade djupt i hjärtat från året som gått <3

11. Hur har du utvecklats under året?

Jag har blivit mer närvarande i nuet vilket gör att jag stannar upp och reflekterar oftare. Jag uppskattar och njuter mer av det jag har istället för att tänka på vad jag inte har. Jag har också lärt mig att prioritera på ett nytt sätt och att lättare släppa saker som är mindre viktiga.

12. Vad inspirerade dig 2018?

Min dotter och den hon är. Hon sprider ljus och kärlek omkring sig och det enda hon bryr sig om är här och nu. Hon får mig att ta vara på tiden på ett helt annat sätt än tidigare, skratta högt flera gånger om dagen, älska innerligt och att njuta av det vi har. Det inspirerar mig något enormt mycket!

13. Bästa besluten 2018?

Att bygga ett uterum! Det blev som ett extra rum i huset och vi kunde sitta ute långt in på höstkanten! Det är inte vinterbonat, så nu är det för kallt, men ser fram emot en tidig vår där ute!

Img 8511

Img 8499

14.  Hur tog du hand om dig själv?

Genom meditation och att vara nära naturen. Genom att prioritera sömn, älska mycket och värdesätta det jag har. Genom rörelse och näringsrik mat. Genom att lyssna på kroppen och välja återhämtning ofta. Genom att prata om mitt mående och mina känslor. Genom att agera och ta tag i saker som jag vill ändra på. Och slutligen, genom att ha en intention om att leva mer här och nu.

15. Vad vill du göra om 2018?

Allt som innebär att jag uppskattar det jag har i livet, allt som gör att jag mår bra och som får mig att känna mig levande.

Listan hittade jag hos Wilda.

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats