Emma Barremyr

Vi ska bli tvåbarnsföräldrar

Det är första januari 2019 och idag tänker jag avslöja en hemlis för er. Det blir roligt att börja bloggåret med! Jag har mått så vidrigt dåligt de senaste sex veckorna, och nu orkar jag inte hålla det hemligt för er längre. JAG ÄR GRAVID IGEN! Min kropp bär åter ett barn med ett litet hjärta som tickar. Vi är två i mig. Elsa ska bli storasyster och vi ska bli tvåbarnsföräldrar. Herregudvadoverkligtdetkänns! Vi hade tänkt hålla på nyheten ett tag till, men att inte kunna ventilera mitt mående med er och ”låtsas” att jag mår bra i sociala medier känns bara fejk och så himla jobbigt.

Jag är så tacksam över att få bära det här barnet. I höstas smög sig suget efter ett syskon på och vi bestämde oss för att börja försöka. Trodde aldrig någonsin att jag skulle få ett sug efter att bli gravid igen, men det fick jag. Och nu såhär i efterhand kan jag ju säga att jag heeelt hade glömt bort hur det var att vara gravid. Och tur var väl det, för om jag hade kommit ihåg det här vidriga måendet hade vi nog inte försökt bli gravida igen.

Klart jag minns att jag mådde dåligt, men jag kunde liksom inte minnas den fysiska känslan av det längre. Och jag hoppades väl ändå på att jag skulle må bättre den här gången, men istället mår jag sämre, hittills iallafall. Det började redan i vecka 5 och sedan dess har jag mått så fruktansvärt illa, kräkts, haft diarré och varit så äcklad av mat. Vissa dagar har jag knappt orkat stå upp och jag har gråtit så många gånger när jag försökt äta, men inte kunnat, men ändå fått tvinga mig till det.

Som ni kanske förstår så har inte mina sociala medier speglat verkligheten den senaste tiden, och det har varit både tufft och väldigt svårt att hålla igång både blogg och Instagram när jag mått så dåligt som jag gjort.Vet inte om det är någon som tänkt på det, men jag har inte lagt upp några Instastories från köket eller matsituationer som jag brukar (det är ju en stor del av mitt innehåll i vanliga fall), och har jag gjort det så har det varit gamla bilder. Jag tänkte att ni säkert skulle genomskåda mig direkt, speciellt nu när det varit jul och allt. Hehe. Någon som gjort det?

Så ja – nytt år och en ny liten familjemedlem som väntas komma i slutet av juli om allt går som det ska. Vi är i vecka 11 nu. Wow, det känns fortfarande helt overkligt att tänka på det! VI SKA FÅ EN BEBIS IGEN!!! Trots att jag mår såhär dåligt är jag samtidigt otroligt glad. Den här gången vet jag ju VERKLIGEN vad jag får. En gränslös kärlek som är värd allt dåligt mående i världen. För Elsas skull skulle jag göra om det (tur att jag slipper dock, hehe), så självklart gör jag det för ett syskon till henne.

Det har varit så jobbiga veckor, men förhoppningsvis känns det bättre nu när jag kan ventilera med er. När jag inte behöver dölja och låtsas i mina kanaler längre.

IMG_0570

IMG_0571

Tänk, hon ska bli storasyster min älskade lilla Elsa <3

Jag har förresten skrivit graviddagbok ett par gånger i veckan under den här första perioden som jag tänkte dela med er nu i efterhand. Dels för att man sällan får läsa om den här tiden då många håller den hemlig, men också för att jag vill visa för er hur verkligheten sett ut. Det blir ett gäng inlägg till er som är skrivna rakt från hjärtat med fokus på tankar, känslor och måendet tidigt i en graviditet. Hoppas ni gillar den idén!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maria

  Åh, grattis! Vilken underbar nyhet! ❤ Även jag har följt dig på bloggen ett bra tag, tror jag hittade hit efter att du drog en löparskolning på diabeteslägret Type One Camp på Selma Spa i Sunne för x antal år sen, där jag var med.

  Jag uppskattar verkligen ditt ärliga och uppriktiga sätt att berätta om dina tankar, känslor och din vardag här, det är inte så vanligt i sociala medier nuförtiden känns det som. Det ska bli jätteroligt att få följa din graviditet, själv är jag också gravid och väntar mitt första barn i april 💕

  1. ptbyemma

   Åh vad roligt att läsa att du följt mig så länge! Minns diabeteslägrena som igår, men det var ju väldigt länge sen nu! Kul att du hittade hit iallafall och GRATTIS till din första graviditet. För dig är det ju nära nu och vilket spännande år du har framför dig! Blir så glad över dina ord, TACK! Kram

 2. Matilda

  Åh, vilken härlig nyhet! Stort grattis till er! Vilken lycka 💕 Hoppas du kan få må lite bättre snart. Stor kram!

 3. Ellen

  Åh Emma vad roligt! 😁 Inte att du mår dåligt förstås, hoppas verkligen att det kommer att bli bättre nu än med din graviditet ned Elsa. Blev härligt pirrig av att läsa detta, så spännande! All lycka till er ❤❤❤

 4. Ida

  Stort grattis till hela familjen men mest till Elsa som ska få äran att bli STORASYSTER❤ å vilken spännande tid ni har framför er😊 eftersom detta inte heller nämns så ofta vill jag passa på att lyfta det. För de flesta är det en stor skillnad mot att ha ett och två barn. Även du får dina tätt i ålder så det blir vissa kämpiga perioder där man tyvärr ibland kan känna sig maktlös för att man inte räcker till. Men det, precis som allt annat, går över😊 å den lycka när syskon är goa å visar kärlek mot varandra är oöverträffbar❤ stort grattis igen fina Emma❤

  1. ptbyemma

   Tack snälla Ida ❤ Ja det kommer bli en spännande utmaning, kan bara tänka mig att det blir tufft i vissa perioder, framför allt med sömn… hehe. Men tack för pepp och kärlek! Kram

 5. Malin

  Stort grattis till nummer 2 🙂 har följt dig under flera år och blir väldigt inspirerad av din syn på hälsa, mat och barnuppfostran. Vi fick en dotter för ett år sen och har använt flera av dina recept och tips på vägen. Ska bli väldigt kul att följa dig vidare nu när ni ska få nummer 2 🙂

 6. Caroline

  Stort grattis!! Det ska bli väldigt roligt att få följa med på er resa till en större familj!
  Jag har följt din blogg under många år och när jag tittade tillbaka i arkivet inser jag att det i alla fall är i minst 5 år (och din blogg är den enda som jag fortfarande tycker är rolig att följa 🙂 ). Du är en stor inspirationskälla för mig vad det gäller synen på ett hälsosamt liv och ett sådant liv som jag själv skulle vilja leva!
  Efter att ha fått följa med på resan under Elsas första år har gjort mig väldigt sugen på att en dag också få bilda familj med min sambo, även om det kanske får vänta något år till innan vi båda känner oss redo. Jag inspireras väldigt mycket på er syn på barnuppfostran och mycket av det jag läst är saker jag själv skulle vilja efterlikna om jag själv får barn någon gång. Hoppas få fortsätta följa på er resa och få ännu mer inspiration till mitt eget liv!
  Stort lycka till!!

  1. ptbyemma

   Men vad roligt att läsa Caroline! Det värmer så mycket att höra att du följt mig så länge och inspireras av det jag skriver. TACK för dina värmande ord och grattis ❤ Stor kram

 7. Malin

  Så underbart! Stort grattis!
  Tycker idéen med att få ta del av din graviddagbok låter toppen, ser fram emot att följa!

 8. Ellinor Engström

  Stort grattis Emma!
  Jag har faktiskt haft det på känn 😉 Inte så mycket pga. några särskilda tecken eller så utan mer en känsla. Får dem ibland och de brukar stämma 😉 Ser ut som om 2019 kommer att bli ännu ett babyboom-år! Men hur underbart är inte det!?
  Än en gång stort grattis <3

  1. ptbyemma

   Ja jag tänkte kanske att någon borde fått den känslan. Och visst är det underbart med babyboom! Sto kram och tack för grattis ❤

 9. Jessica

  Stort grattis!!! Jag började följa din blogg när du var gravid med Elsa och jag var då själv gravid några veckor bakom dig. Jag mådde också extremt dåligt under min graviditet och fann en tröst i att jag inte var ensam, det är svårt för andra att sätta sig in i ens situation.

  Det har verkligen varit kul och inspirerande att följa dig och Elsa. Nu är jag också gravid igen så ser fram emot att fortsätta följa dig och familjen. Precis som du mådde jag också ännu sämre denna graviditet men det har äntligen börjat släppa och glädjen att vi ska få en familjemedlem till har blivit mycket större. All lycka till dig, hoppas att du snart mår bättre!

  1. ptbyemma

   Men vad roligt att läsart du följt mig sen dess och att vi har två graviditeter så samtidigt! Skönt att du äntligen mår bättre igen, hoppas det håller i sig! Stort grattis till dig också och massa lycka till! KRAM ❤

 10. Linnéa

  EMMA! Grattis tusen gånger om! Hur kan man bli så glad för någon man inte ens känner? 😭 men fy stackare för ditt mående, hoppas så innerligt att det lägger sig snart för dig.

  Det hela blev ännu lite bättre när jag såg att du är i samma vecka som mig 😍😭 ska bli så underbart kul att få följa dig igen ❤️

  1. ptbyemma

   Men gulle ❤ Tack snälla för dina värmande ord och STORT GRATTIS till din graviditet! Så roligt och du får gärna dela med dig lite om din graviditet bland kommentarerna här i bloggen. Är så roligt att läsa om andra i samma situation! Stor kram ❤

 11. Frida

  Stort grattis till nr 2 🤗🤗🎉💜
  Jag är också i v 11 och ska bli väldigt kul att följa dig i hela vägen ☺
  Hoppas du får må lite bättre resten av tiden 😊

 12. Elin

  Stort grattis! Vilken underbar nyhet! Förstår dock att du har det kämpigt – hoppas du får en enklare fortsättning och att du får må bra!

  Vi väntar nr 2 i början av april – känns fortfarande helt overkligt. Det har gått så snabbt med denna graviditet. Jag tycker inte jag hunnit känna efter alls som med nr 1.

  Återigen – grattis!

 13. Johanna Sandström

  Åh ett jättestort grattis till hela familjen, så mysigt med en liten bebis! ❤
  Hoppas verkligen du får må bättre snart, minns hur det var. Tur att det kommer något underbart ur det hela.
  Stor kram! ❤

 14. Maria

  Stort Grattis! Förstår dig med illamåendet, det va fasen inte kul. Har en tre månaders bebis nu och kommer nog aldrig glömma hur hemskt jag mådde vissa dagar. Tur iaf att man vet att det blir ett slut på det och man kommer må bättre.
  Kram på Dig!

  1. ptbyemma

   Nä illamåendet är inte kul alltså, men som du säger – tur det finns ett slut på det och att det kommer något väldigt fint i slutändan. Tack och kram ❤

stats