Emma Barremyr

Bilder från vår nyårsafton

Nyårsafton 2017!

Ja, det känns lite overkligt, men nu har vi spenderat vårt första nyår som familj! Det var en nyårsafton som inte riktigt blev som planderad, men ändå himla fin. Jag gillar ju lugn och ro, och föredrar nog alla gånger en lugn hemmakväll framför fest och stoj, men skulle ju allra helst velat vara pigg och kry. För andra året i rad spenderade vi nyårskvällen i sjukstuga. Förra året var det jag som var sjuk och låg i feber och i år var det Pelles tur. Lilla Elsa var fortfarande lite krakig hon också, men mycket bättre än tidigare i veckan. Själv var jag bara otroligt trött!

Det blev ingen hämtmat som jag funderade på först, utan kom till slut på att jag skulle göra lyxiga varma mackor till nyårsmys! Och som efterrätt fick det bli smördegsinbakad choklad och glass. Det är Pelles favorit, och eftersom han var dålig ville jag skämma bort honom lite extra.

Elsa sov bara en halvtimme på hela eftermiddagen och var sååå trött när kvällen närmade sig. När klockan slog sex ammade jag henne, la ner henne i sängen och sedan däckade inom några sekunder. Nyårskvällen var min och Pelles!

Vi dukade upp allt mys framför tv:n, kröp ihop under en varsin filt och plöjde några avsnitt av Bron säsong 1 samtidigt som vi njöt av maten. När klockan slog halv nio tittade vi på varandra med trötta ögon, log och tänkte samma sak. Där var vår nyårskväll över och inom en halvtimme hade även vi slocknat!

Yeeeey! Det ljuva småbarnslivet alltså, hehe. Men det var så skönt att få gå och lägga sig och skita i tolvslaget! Elsa vaknade inte förrän klockan två för att amma och sov sedan till halv sex, så med tanke på senaste veckans nätter kände jag mig så glad när jag vaknade (nästan utvilad) på nyårsdagen.

Här är några bilder från nyårskvällen!

Jag bakade egna glutenfria baguetter innan jul som fick agera bas i de varma mackorna!

 

Gjorde sean en egen pesto som jag smetade på mackorna och toppade sedan med tomat och brieost (scrolla ner för recept)!

 

Mys framför tv:n <3

 

Mackorna serverades med ekologisk parmaskinka, ruccola och mer tomater!

 

Och så lite vindruvor och oliver!

 

Lyxiga varma mackor med pesto, brieost och parmaskinka

Ingredienser (2 personer)

2 baguetter
100 g brieost
70 g ekologisk parmaskinka
4 babyblommontomater
1/2 dl pinjenötter (eller solroskärnor)
1 kruka basilika
2 msk olivolja
1 dl riven parmesan
1 nypa flingsalt
1 msk pizzakrydda
2 nävar ruccola

Sätt ugnen på 250 grader. Dela baguetterna på mitten. Mixa ihop pinjenötter, basilika, olivolja och parmesan till en pesto och smeta på bröden. Skiva tomater och brieost och lägg på bröden. Kör in i ugnen tills osten smälter, jag glömde ta tid, men gissar runt 8-10 min. ta ut och servera med parmaskinka, ruccola och mer tomater!

Så otroligt gott och lyxigt!

Och vill du ha en vegetarisk variant? Skippa bara parmaskinkan!

 

Myskläderna var på, håret rufsigt och ansiktet osminkat, som för det mesta nu för tiden!

 

Älskar mysfaktorn av tända ljus <3

 

Åh, smördegsinbakad choklad alltså!! Jag köpte en glutenfri smördeg och bakade in en mörk chokladkaka med mintsmak som är både min och Pelles favorit!

Recept?

KLICKA HÄR!!!!

 

Den bakade chokladen serverade vi med vaniljglass!

 

Mums!

 

Åhja, vi lyckades klämma i oss hela chokladbakelsen tillsammans. Det var sjukt gott och jag var förfarande mätt när jag vaknade igår morse, hehe!

 

2017 har varit ett av de bästa åren i mitt liv, såklart, det finns inget mer fantastiskt än att få ett barn. Jag känner mig så lyckligt lottad som fått uppleva min dotter och allt vad det innebär, och även om vi avslutade året med sjukdom och sömnbrist (sånt hör ju till livet) ser jag så mycket fram emot ett nytt år och mer tid tillsammans med min lilla familj! Skulle kunna skriva en roman om detta, men nöjer mig här. Tack 2017 för allt!

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida

    Gott nytt år!!!
    Måste bara fråga vad du använde för glutenfri smördeg? Köpte Sempers frysta och gjorde på nyår, blev jättegott mem den var väääldigt svår att baka ut och fixa iordning så fint som du gjord:)
    Kram till er och hoppas skulstugan är över för er del!

stats