emmabarremyr

Emma Barremyr

Träna med bebis – diagonallyft

”Träna med bebis som vikt” är en följetång jag kör för alla mammor som är inne här och läser. Om ni missat tidigare övningar kan ni i min kategori ”mammaträning” se alla övningar samt läsa fler inlägg som är relaterade till träning efter en graviditet och livet med barn.

Dagens övning är diagonallyft, en övning som stärker upp hela baksidan av kroppen, tränar stabilitet och aktiverar de inre magmusklerna. Det är en skonsam övning som passar väldigt bra för att stärka upp kroppen efter graviditeten. Det är viktigt att du håller en neutral rygg (inte svankar) och spänner i magen.

Själv älskar jag den här övningen eftersom den också sträcker ut kroppen på ett skönt sätt!

FotoCarolien Dahlén

Stå på alla fyra med huvudet i förlängning av överkroppen. Låt din bebis ligga under dig. Spänn och stabilisera mag- och korsryggsregionen. Sträck växelvis den ena armen och det motsatta benet tills de är i förlängning av kroppen. Håll bäckenet och korsryggen stilla under hela rörelsen. Upprepa med motsatt arm och ben.

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats