Emma Barremyr

Så tränade vi inför bestigningen av Kilimanjaro

LÄSARFRÅGA:

Vad spännande det var att få läsa om er vandring upp för Kilimanjaro. Jag sträckläste alla inlägg förra veckan när du länkade dem och blev så inspirerad. Jag vill göra något liknande och har tänkt på Kilimanjaro många gånger. Kan du inte berätta lite om hur ni tränade inför den här utmaningen? Hur bra kondition behöver man ha och hur mycket tid måste man lägga på träning? 

IMG_0003

SVAR:

Visst är det bra att komma förberedd till Kilimanjaro. Du bör ha gått en del i dina kängor, ha lite benmuskler och lite flås. Men konditionen är inte den viktigaste – det är VILJAN och det som sitter innanför pannbenet. Kilimanjaro är egentligen ingen tuff utmaning fysisk, det är tvärt om – en riktigt trevlig vandring i ett vackert landskap. Det tuffaste är att anpassa sig till höjden. Kilimanjaro är känt för att vara tufft höjdmässigt och endast två av tre av de som försöker sig på toppbestigningen klarar det pga att många blir sjuka eller ger upp för att de inte har viljan att pressa sig! Så jag säger att vinnarskallen är viktigare än konditionen (fast det är ju inte dåligt att träna innan, desto mer förberedd du är desto bättre såklart).

Såhär såg min träningsplan ut hösten innan vi besteg Kilimanjaro. Väldigt mycket träning tänker jag om den planen idag, men då hade jag tiden till det och det är nog en ganska bra plan om man vill satsa på att vara väl förberedd och bestiga ett berg i bra form. Jag blev dock både sjuk och skadad under hösten innan. Jag ramlade av cykeln och slog mig väldigt illa i knät, vilket hindrade mig från att träna under en lång period, så jag var inte alls i bra form. Jag kunde inte alls träna som planerat, men tog mig ändå upp tack vare bra grundstyrka och grundkondition.

Här finns ett inlägg med grenspecifika övningar för dig som vill träna inför att bestiga ett berg!

IMG_7417

IMG_7497

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats