Emma Barremyr

Träna för att bestiga ett berg

Hej vänner ♥

Om drygt fyra månader åker jag och Per till Tanzania för att bestiga Kilimanjaro. Fyra månader går fort och jag har redan nu börjat lägga upp träningen specifikt efter ”bergsvandring”. Det känns så jäkla roligt att ha ett mål med träningen igen.

Själva vandringen kommer ju innebära att gå. Så träningen kommer framför allt vara att gå, gärna i långa backar (både upp och ner, då vi ju faktiskt ska ta oss ner för berget också) och lite längre sträckor emellanåt. Utöver fokus på just att gå kommer jag också jobba på att bygga upp min kondition genom löpning och backintervaller. Bra kondition är alltid bra att ha med sig, och även om det inte är dålig nu kan det alltid bli bättre. I gymmet kommer jag fokusera på grenspecifika övningar (som övningarna på bilder nedan) och stärka upp de muskler jag kommer behöva vara stark i + småmuskler i leder genom mycket funktionell träning.

S Å  H I M L A  R O L I G T !

Dagens benpass såg ut såhär:

  • Utfall med step up på BOSU 6×15
  • Step up med skivstång 6×10
  • Superset – höftlyft med skivstång 3×15/ höftlyft med fötterna på bänk 3×20
  • Funktionella marklyft 6×15
  • Lårabdution i maskin 2 dropset
  • Låradduktion i maskin 2×25
  • Långsam excentrisk benspark (stärker upp framsida lår) 6×15
  • Superset – lårcurl på boll 3×15/ omvänd ryggresning på bänk 3×20
  • Excentriska tåhävningar (stärker upp hälsenor och vrister)

utfalllll

utfallllll

Vad tränar ni för? Har ni några roliga mål med träningen?

Och ni, är ni förresten sugna på att läsa om resan vi kommer göra så kan ni göra det här <– (klick). 7 dagar och 6 nätter på Machame routen är det som gäller för vår del! Det ska bli så spännande!

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisa L

    Hej Emma! Hut ska man göra för att följa din nya blogg på bloglovin?? Jag har sökt på flera olika saker t.ex. Ptbyemma men din nya blogg finns inte 🙁 jag saknar dina inlägg och försöker titta in via datorn så ofta jag kan men det vore snällt om du kunde svara på min fråga. Annars tycker jag att den nya bloggen är jättefin!

stats