Emma Barremyr

Ny säng och få Elsa att sova i eget rum

I måndags la jag ut på Instastoriy att vi lagt Elsas i eget rum för första gången och fick massor med frågor kring det. Eftersom det är så många som undrar hur vi gjort så jag tänkte jag skriva ett blogginlägg om det. So here we go!

Elsa har sovit i sin spjälsäng inne i vårt sovrum ända sen vi slutade nattamma när hon var runt nio månader. Ända fram till september drack hon välling tidigt på morgonen och brukade då komma upp till våran säng och somna om några timmar till.

När vi slutade med vällingen började hon sova hela nätter i sin egen säng, men med undantag såklart. Varje natt är inte bra, men över lag så har nätterna varit mycket bättre de senaste månaderna än vad de varit innan.

Vi har tänkt ett tag att vi ska försöka lägga henne i eget rum eftersom hon pratar sömnen och väcker oss. Sen är Elsa väldigt lättväckt på morgonen, och när Pelle går upp tidigt till jobbet vaknar hon lätt till, men behöver sova lite längre, så kanske kan eget rum få det att bli ännu bättre för oss alla. Vi ville testa iallafall, funkar det inte kan hon ju alltid komma in tillbaka till oss.

Hon är inte på väg att växa ur spjälsängen på långa vägar, men om hon ska sova i eget rum kände vi att vi ville ha möjlighet att ligga hos henne, både vid läggning och om hon skulle vakna på natten. Därför köpte vi en resår + bäddmadrass och la direkt på golvet, alltså utan ben. En bredare modell så att en av oss kan få plats bredvid henne och samtidigt sova gott. Hon kan lätt gå ur sängen själv om hon skulle vilja eftersom den inte blir så hög. När hon ligger i sängen själv kan vi bulla upp med kuddar runt henne eftersom det finns så gott om plats.

Det här kändes som en bra lösning för oss. Visst är det finare med en riktig säng, men om vi inte kan sova hos henne så känns det bara som att hon skulle komma och lägga sig hos oss på natten ändå. Visst kan hon göra det ibland, men nu finns fler valmöjligheter vilket är skönt!

Och det blev himla mysigt med himmelsängen också!

IMG_9674

Vi har kört ett race under helgerna de senaste veckorna och fixat Elsas rum, fler bilder ska ni få se inom kort!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. veronica

  Det är så himla bra med stora sängar så man kan få plats flera i sängen! Och om nån är sjuk eller behöver sova själv så har man ordentligt med sängplatser. Många fördelar. 🙂

 2. Nina

  Hade samma lösning till mina döttrar men de var ca 8-9 månader när vi la dem så. Fungerade utmärkt de kom tom krypande till oss på natten om de ville. Enklare nattningar, sängen var ett mysigt ställe och när de blev äldre har de tom ibland valt att sova i samma säng. Idag är de 13 och 10 och sover fortfarande gott i sina sängar – fast med ben på nu !

  1. ptbyemma

   Tack för att du delar med dig! Jag håller med om att det är en smidig lösning, vi har ”peppar peppar” fått bättre nätter hos oss!

stats