Emma Barremyr

Veckans övning – bröstpress på boll

Tjohooo ♥

Det är dags för ett övningstips igen! Själv har jag snart inte tränat på fyra veckor (vart tog den tiden vägen?) och nu börjar suget bli rejält jobbigt! Men jag kör som vanligt på att vila några dagar extra än en dag för kort. Så tills vidare får jag nöja mig med att jobba med träning 🙂

Vi har tidigare veckor gått igenom övningarna:

Idag går vi vidare till en bröstövning – bröstpress på boll. Varför bollen? Jo, det blir så mycket mer än bara bröstträning då. Bålen och även baksidan av ben/ rumpa får jobba i denna övningen. Samtidigt som du tränar styrka tränar du också stabilitet och balans!

Perfekt alltså – flera flugor i en smäll!

DSC_9417 DSC_9418

Foto: Caroline Dahlén

Ligg med ryggen på bollen, pressa upp bäckenet till en rak linje genom kroppen. Känn stabilitet i bålen och håll hantlarna med lätt böjda armar över bröstet. Sänk hantlarna utåt/nedåt sidorna genom att böja armbågarna. Underarmarna ska vara i vertikalt läge under hela rörelsen. Pressa tillbaka till startställningen och upprepa övningen x antal gånger.

Desto tyngre vikter du använder, desto tyngre och svårare blir övningen – såklart!

Övningen passar bra att t.ex. kör för sig i x antal set, lägga in i en cirkel med andra övningar eller köra i superset med en annan bröstövning.

 

Lycka till!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats