Brödbak

  Glutenfri morotslimpa

  img_7773

  Hej vänner ♥

  Hos Jenny och Linnea hittade jag för ett tag sedan en glutenfri morotslimpa som jag blev himla sugen på att testa. Rotfrukter i bröd är en favorit som brukar göra brödet riktigt saftigt och gott! Jag sparade ner receptet, och igår kväll när jag blev sugen på nybakat bröd till kvällsmat ställde jag mig i köket och svängde ihop just en sån morotslimpa!

  Vid det här laget så vet ni hur mycket jag älskar snabba och lättlagade bröd, ellerhur? Jag älskade det här brödet – på mindre än 45 minuter hade jag tisdagens kvällsmat serverad – ett alldeles rykande färskt och ljuvligt varmt bröd som var precis sådär gott och saftigt som jag hade föreställt mig att det skulle vara.

  Jag åt mina brödbitar med keso och skivad tomat, en oslagbar kombination på mackan! Jag kan även tänka mig att det blir himla gott med mosad avokado och örtsalt, eller bara med smör och vanlig ost som får smälta på det varma nybakade brödet.

  Mmmmhhmmm 

  img_7778 img_7772

  GLUTENFRI MOROTSLIMPA!

  Ingredienser (1 limpa):

  4 ägg

  150 g morötter

  1/2 dl mandelmjöl

  1/2 dl teffmjöl

  1/2 dl kokosmjöl

  1 msk fiberhusk

  1 tsk bakpulver

  2 msk chiafrön

  1/2-1 tsk salt

  1/2 dl kokosolja

  Sätt ugnen på 200 grader. Smält kokosoljan i en kastrull på låg värme. Skala och riv morötterna fint, och vispa ihop äggen tills det blir poröst. Blanda samman alla torra ingredienser och häll försiktigt över äggblandningen tillsammans med kokosoljan. Vispa till en jämn smet och låt stå i 5 minuter. Blöt sedan händerna med kallt vatten, forma degen till ett avlångt bröd och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Söt över sesamfrön och grädde sedan i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

  img_7779

   

  Förutom att brödet blev otroligt gott är det även rikt på protein samt innehåller mycket mättande fibrer och bra fetter! Det passar därför perfekt till frukost eller mellis om du vill ha en bra start på dagen eller fylla på med bra energi mellan måltiderna!

   

  Kram / Emma.

  5 svar till “Glutenfri morotslimpa

  1. Marie skriver:

   Ser så gott ut!!!
   Kan man byta teffmjölet mot något annat??

   1. Emma skriver:

    Ja detta bröd var grymt gott! Du kan byta ut teffmjöl mot t.ex. bovetemjöl, men det ger också en annan smak 🙂

  2. Evelina skriver:

   Det låter ju supergott! 😀 Funderar på att springa ut i köket med en gång… Men tror du att man kan byta ut kokosoljan mot ex. rapsolja (alt. olivolja). Har varken kokosolja eller smör hemma…

   1. Evelina skriver:

    Update: det funkade finfint 😉

    1. Emma skriver:

     Åh så bra 🙂

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte.