Emma Barremyr

Valborg i Stockholm

Hej vänner ♥

Valborgsmässoafton i Stockholm var en grymt härlig dag! Huvudstaden visade sig från sin bästa sida och bjöd på solsken, vårvärme och blå himmel. För första gången för i år fick vi uppleva riktig vår, grymt härligt!

Efter en lång frukost lämnade jag Pelle på hotellet och mötte upp Nathalie, en nyfunnen vän för en lunchdejt. Vi träffades på söder och strosade runt på gatorna en stund innan vi gick till FLFL Levantine Kitchen för att käka lunch – återigen en restaurang som bjöd på fantastiskt god vegetarisk mat. Vi valde en varsin sallad – jag Queen Sheba-salladen med sötpotatis, halloumi, valnötter, aprikoser, spenat, pumpafrön och citrusvinegrette – och Nathalie FLFL-salladen med falafel, rödkål, rödbetor, apelsin, tranbär, jordnötter, dadelhonung och apelsindressing!

Vi åt i långsamt tempo, njöt av maten och pratade bort flera timmar. Efter lunchen gick vi till Medborgarplatsen och satte oss en stund i den värmande vårsolen. Så himla härligt!

IMG_4358 IMG_4350 IMG_4353

När klockan sedan närmade sig två sa jag hej då till Nathalie och började röra mig mot klätterhallen där jag mötte upp Pelle igen! Det var äntligen dags för första tillfället på klätterutbildningen. Wiiieee! Vill ni läsa mer om klättringen kan ni göra det här!

Efter två timmars klättring återvände vi till hotellet för att byta om och fixa oss inför kvällen. Vi tog sedan tunnelbanan in till stan där vi mötte upp Moa, en Karlstadvän till oss som numera bor i Stockholm. Vi hade bokat bord på Stockholm TAPAS i Vasastan där vi åt en alldeles ljuvlig middag med massa goda rätter!

På menyn fanns både vegetariskt, fisk/skaldjur samt kött/ kyckling att välja på och jag körde på en från varje kategori. Baconlindade dadlar, små knyten av filodeg, fyllda med räkor och grönsaker serverad med mangochutney samt världens godaste sötpotatispommes med tryffelmajonäs!!!

Till efterrätt en alldeles ljuvlig tryffel med apelsin och likör 43!

Mums alltså!!!

IMG_4362 IMG_4364 IMG_4360 IMG_4368 IMG_4370 IMG_4374

När fat och glas sedan var tomma tog vi tunnelbanan till Gamla stan och gick ut till Riddarholmen för att kika på majbrasan i mörkret. Det var mycket folk runt brasan så vi gick istället upp på höjden och fick där en fin utsikt över brasan, vattnet, båtarna och Söder Mälarstrand. Så jäkla fint! Stockholm är himla vackert alltså ♥

Vi njöt en stund, men blev inte så långvariga där. När klockan närmade sig tio sa vi hej då till Moa och tog sedan tunnelbanan tillbaka till hotellet där vi slocknade som två ljus!

IMG_4379 IMG_4382

En Valborgsmässoafton jag kommer minnas länge! Fina vänner, mycket god mat, ljuvligt vårväder, klätterkurs och min stora kärlek vid min sida. Så mycket mer hade jag inte kunnat önska mig ♥

 

Firade ni också Valborg? 

Berätta om eran dag!!

 

Kram/ Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara M

    Vilken fin helg du haft! 🙂 Tapas är ju det bland det godaste som finns! Om du vill testa de godaste sötpotatispommesen ever, så testa tapasrestaurangen pinchos! En av mina favoritrestauranger 🙂

    1. Emma

      Ja stockholm visade sig från sin bästa sida 🙂 Åh, är det så? Pinchos har nyligen öppnat i Karlstad, då måste jag dit och testa deras sötpotatispommes ASAP!!! 😀 Tack för tipset!

stats