Är det fler än jag som ÄLSKAR halloumi? Det är ju så himla gott! Halloumi är dessutom enkelt att tillaga och går att variera i en oändlighet. Vi äter ofta halloumi här hemma och nu har det ju även kommit en svensk variant som kallas ”eldost”. Har ni testat den? Det har vi och jag kan varmt rekommendera den. Den är såklart bättre för miljön eftersom den inte fraktas lika långt! Tipstips!
Idag tänkte jag bjuda er på fem av mina enkla och goda recept med halloumi. Det här är fem riktiga favoriter hemma hos oss och jag kan inte välja en som jag vill rekommendera utan säger bara PROVA ALLA!!! 🙂
Klicka på länkarna under varje bild för att komma till recepten!
Sesampanerad halloumi med sötpotatispommes och en underbar sås!
Halloumiburgare med aubergine och hemgjord pesto
Hoppas det smakar!
Kram / Emma.
Kör du främst på importerad halloumi från Cypern eller svensk ”eldost” eller grillost? Det verkar som att du är mån om att få in mycket ekologiskt och närodlat, så är helt enkelt nyfiken på hur du tar ställning till importerad mat och diskussionerna som var i somras? (
Tycket det är synd när det vegetariska alternativet så ofta landar på halloumi… Finns ju tempeh, havreprotien, produkter av (svenska) ärtor/bönor, bondbönor, lupin, alger, sädesslag och en massa annat spännande, klimatsmart och gott (även om allt kanske inte passar IBS/känsliga magar).
Nu när det kommit en svensk variant köper jag den ? precis som du skriver är det ju mycket som inte passar ibs-magar och jag önskar sååå mycket att jag kunde äta bönor och liknande, som ju är så himla gott!