Emma Barremyr

Svar på frågestunden del 6

Hej! Har själv en liten kille på 5 månader. Har kommit igång med träning igen! Går långa promenader varje dag och kör baby bootcamp en gång i veckan. Har senaste två veckorna haft känningar i ljumskarna, speciellt på ena sidan. Tips? Vill också säga att du verkar vara en sån fin person!

Så härligt att du kommit igång med träningen igen, jag förstår om det ger dig ny energi! MEN, om du har känning i ljumskarna låter det som att du kanske överansträngt dig och gått ut lite för hårt? Får vi ont någonstans är det oftast ett tecken på överansträng, och att inte lyssna då kan leda till skada. Jag skulle rekommendera dig att ta ett steg tillbaka och vila lite, kanske inte gå riktigt så långa promenader. Om det inte ger med sig kommenderar jag dig att gå till fysioterapeut eller annan kunnig person som kan undersöka och hjälpa. Jag har tyvärr inte den kompetensen att jag kan bedöma vad som är ”fel” och vill därför inte ge några tips. Det är bättre att du pratar med någon som kan 🙂

 

Hej! Hur tänker du kring att undvika platt huvud och liknande på Astrid? Använder du nån speciell kudde eller så? Kram

Vi har en Candide panda babykudde som hon ligger på i vagnen och på natten. Ibland har jag den även när hon ligger på golvet i t.ex. gymmet, men det är oftast så korta stunder att jag inte tycker att det behövs, men vi försöker ändå använda den så ofta det går.

 

Hej Emma! Tack för en bra och inspirerande blogg! Nyfiken på att läsa mer om din vardag med två barn då jag själv har barn i ungefär samma ålder. Tänkte höra om du har några ”mom hacks” att dela med dig av? ? Typ bästa knepen för att hålla både 2-åring och bebis nöjd, några specialknep vad gäller nattningar, få i kräsna barn mat, få bebis att sova.. egentligen vilka tips som helst som du tycker underlättar livet och vardagen ? Kram!

Så glad jag blir av att läsa att du tycker bloggen känns bra och inspirerande. TACK!!! <3 Jag försöker att hela tiden löpande dela med mig av vardagen både här och på Instagram, både för att visa hur verkligheten med tvåbarnslivet ser ut, men också för att dela med mig av hur vi fördriver våra dagar och hur vi får livet att gå ihop. Men för att ge dig ett svar på frågan så kommer här några ”föräldrahacks” som hjälper mig och Pelle i tvåbarnslivet!

> PYSSEL! Nu är Elsa en väldigt pysslig tjej av sig som älskar att sitta och måla, leka med lera, klistra med klistermärken o.s.v, så det har varit guld för oss när vi velat sysselsätta henne

> Att tävla! En tvååring vill ju sällan göra det en förälder vill att hen ska göra så därför kör vi oftast tävling här hemma och då blir det mycket roligare. Vi tävlar om vem som hinner först till toaletten för att kissa, vem som klär på sig kläderna först, hinner städa mest saker, , Jag burkar säga ”Jag hinner först……” och sen är hon väldigt snabb att

> Låt barnen vara med i matlagningen! Jag har förstått att det kan vara en utmaning att få i kräsna barn mat, men mitt bästa tips är att involvera barnen i matlagningen för att göra maten mer intressant. Elsa vill oftast smaka på allt när vi lagar maten och tycker att det är jätteroligt att få vara med och greja i köket. Ja det blir väldigt mycket kladd och klet, men det är det värt. Hon tycker såklart att det är väldigt rolgit att få äta det hon själv lagat och jag brukar ge henne små uppdrag som gör att hon får känna sig självständig

> ”Annars kommer dammsugaren” – en fras som vi använder för att få Elsa att plocka upp efter sig när hon stökat ner. Haha, hon vill inte att hennes saker ska hamna i dammsugaren så då är hon väldigt snabb att städa upp vill jag lova.

> Bära barn! Jag har burit båda mina barn väldigt mycket och det är verkligen ett varmt tips för att hålla de minsta bebisarna nöjda samtidigt som du har händerna fria till det stora barnet. Sjal slår sele med hästlängder eftersom det är så mycket smidigare och mer avlastande för ryggen och axlarna, men det krävs såklart en hel del träning innan man får till det bra. Både Elsa och Astrid har också sovit såååå himla bra i sjalen och istället för att krångla med att söva i vagn som de bara vaknat i så har jag burit dem för att de ska sova bra 🙂

> Tvärtomleken! Sa till mig själv innan jag blev förälder att jag inte skulle hålla på sådär, men alltså ”DU FÅR INTE….. (och så det man vill att barnet ska göra) funkar ju nästan alltid. Hehe…

> Låt bebisen få vara med! Nu är Astrid såpass stor att hon gillar att vara med där det händer saker. Att bara låta henne sitta i knät framför Elsa är något hon är väldigt underhållen av. Sen kan jag tipsa om höftknytning i sjal – så himla smidigt när man har en bebis som vill vara med

> Duscha/ bada tillsammans! Efter middagen tar vi ofta varsin unge som vi bada och fixar för kvällen. Elsa brukar bada i stora badkaret, så den som fixar henne brukar bada med henne medan den andra duschar samtidigt som Astrid ligger i badbaljan i duschen. Både väldigt mysigt och samtidigt smidigt eftersom både jag och Pelle får duscha samtidigt..

> Rollekar och böcker medan vi ammar! När jag ska amma Astrid brukar jag försöka få med Elsa så att hon också sitter nära, så att det blir en mysig stund för även henne. Ofta sitter vi i soffan och läser en bok under tiden, men att leka rollek (t.ex. med bamsefigurerna, dockorna i dockskåpet, gosedjuren etc) är också något Elsa tycker är kul. Då sitter jag och ammar där vi är (kanske på vardagsrumsgolvet, vid köksbordet eller på Elsas rum) och spelar med i Elsas lek genom att vara röster till hennes gosedjur eller vad det nu kan vara.

 

Det är vad jag kommer på just nu! Har ni andra mammor och pappor några bra ”föräldrahacks”? Dela gärna med er i en kommentar!

 

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats