Emma Barremyr

Halloumivåffla med räkor

 

ALLTSÅ WOW! Har ni testat halloumivåffla någon gång?! Jag har sett det i flödet flera gånger men aldrig kommit till skott att prova, men förra helgen blev det äntligen av! Och vilket genidrag att göra en våffla på halloumi. Frasigt, salt och så otroligt gott!

Jag valde att göra en sås på créme fraîche och majonäs och serdan servera med dill och räkor. Det blev HELT GUDOMLIGT!

Perfekt fredagsmat som jag vill passa på att tipsa om såhär lagom till helgen! Vet ni inte vad ni ska laga till middag ikväll? Gör halloumivåffla med räkor. Jag lovar er – NI KOMMER INTE ATT BLI BESVIKNA!

Varsågoda, scrolla för recept!

 

 

Halloumivåffla med räkor

Ingredienser 2 personer

1 halloumiost
1/2 msk potatismjöl
1 klick smör
1/2 dl créme fraîche
1/2 dl dillmajonäs
500 g räkor med skal
Dill, salt och peppar
2 skivor citron

Riv halloumin på den grova sidan av rivjärnet. Pudra över potatismjöl och blanda runt så mjölet fördelas jämnt i den riva halloumin. Hetta upp våffeljärnet och smöra in båda sidorna. Fördela hälften av den rivna osten i våffeljärnet (det blir två våfflor av smeten) och grädda precis som vanligt tills våfflorna är gyllene och krispiga.

Skala räkorna. Blanda ihop créme fraîche och majonäs. Smaka eventuellt av med lite salt och peppar, men var försiktig med saltet eftersom osten är väldigt salt och därmed gör våfflan salt. Servera sedan våfflan med såsen, räkor, citron och dill.

 

 

En ny favorit minsann! Jag är sugen på att göra en vegetarisk variant nästa gång och någon topping med sötpotatis. Halloumivåffla med sötpotatis!!! Kan ni tänka er så gott? Ska klura lite till och se om jag kommer på något gott!

Trevlig helg finisar!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Men GUUD så gott! 😀 Och enkelt! Man skulle ju lätt kunna hacka ner lite spenat för att få en spräcklig fin färg, och på köpet få i sig lite järn. Den vegetariska varianten låter lovande-jag kan tänka mig att någon form av avokado skulle passa till! Eller någon ajvarröra, eller röra med chevre/fetaost, någon med rödbetor?! , eller…..ja hahah endast fantasin sätter gränserna! 🙂

    1. emmabarremyr

      Åååååh! Tack för alla tips 😀 Går helt igång på det du skriver, så många möjligheter ju!!!! Mums 😀

stats