Emma Barremyr

Gravid vecka 29

 

Igår gick vi in i en ny gravidvecka igen så nu är vi alltså inne i vecka 29 och tredje trimestern. Bara slutspurten kvar ju!

Nytt sedan förra veckan: Jag kan inte sova på mage längre. Jag har faktiskt gjort det ända till nu då det funkat bra att ligga på magen på mjukt underlag. Men den här veckan har det absolut inte funkat, utan så fort jag försökt lägga mig på magen har det nästan känts som om någon försökt kväva mig. Jag kan inte andas. Att ligga på rygg är inte heller speciellt bekvämt. Jag får lite samma känsla där, att det är svårt att andas, så det enda som funkar nu är att ligga på sidan och sova och det är inte så skönt för mina armar och axlar domar ofta bort. Sen har jag även vaknat flera gånger med förstadiet till kramp i vaderna den här veckan, men lyckats hindra det att utvecklas till full kramp. Jag tar magnesium dagligen så jag hoppas att det hjäper så att det inte blir ”värre” kramp på nätterna!

Bästa med veckan som gått: Usch, jag har så svårt att känna mig positiv nu och komma på något bra med den här gravidveckan eftersom jag är så himla trött, sliten och illamående. Jag är FRUKTANSVÄRT trött på att vara gravid och vill bara att tiden ska gå!

Sämsta med veckan som gått: Illamåendet! Är så äckligt trött på att må illa och längtar så mycket efter att må bra. Illamåendet tar så mycket energi både fysisk och psykiskt och den här veckan har jag faktiskt känt mig lite ledsen och nere. Jag längtar så mycket efter att få må bra igen och även om jag upplever att tiden går ganska fort ändå så känns det såååå länge till augusti.

 

 

Veckans bebis: hon har passerat 35 cm och väger nu 1,4 kg i slutet av veckan. Wow! Hon ska fortfarande öka lite drygt det dubbla i vikt, men shit vad stor hon faktiskt börjar bli nu. Det känns att det börjar bli lite trångt åt henne i magen för sparkarna och rörelserna är lite av en ny karaktär nu. Förutom att hon växer på längden och lägger på sig i vikt varje dag så fortsätter hjärnan och de inre organen att utvecklas under den här perioden.

Veckans mående: Som vanligt har det gått upp och ner. Morgnarna och förmiddagarna är aldrig roliga med illamåendet, men jag ska inte tjata mer om det idag. Utöver illamåendet har jag varit väldigt trött. Vi har ju gått in i trimester tre nu och tröttheten har tagit en ny form. Jag minns att jag blev väldigt trött den här tiden när jag gick med Elsa också. Den är både mental och fysisk, men framförallt fysisk då kroppen börjar bli tung på riktigt. Sen blir tröttheten säkert lite mer påtaglig nu med en tvåring hemma (som dessutom är inne i tvåårsfasen deluxe just nu). Ibland hade det varit skönt med mer tid för vila, hehe. Min ”primetime” på dagarna är ändå eftermiddagarna då jag brukar må helt okej och iallafall ha lite energi, så de stunderna försöker ta vara på så gott jag kan!

Veckans mage: Den börjar bli så stor nu och det känns lite sjukt att jag ska fortsätta att växa i 2,5 månader till! Som jag skrev här ovan så kan jag inte sova på mage längre och det börjar kännas trångt och bökigt när hon rör på sig. Det trycker på lungorna och är svårare att andas, sparkarna är rejäla och mindre sköna nu och magen är ofta i vägen. Jag går liksom in i saker med magen för att jag tror att jag kan dra in den men inte lyckas, haha.

 

 

Veckans cravings: FRUKTSALLAD med grädde och nötter! Har lyxat med det till kvällsfika varje kväll faktiskt!

Veckans träning: Den här veckan var jag åter i gymmet igen! Jag har kört igenom kroppen två gånger, vilket känts bra. Däremot har jag inte gått lika mycket promenader som tidigare och de jag gått har varit kortare då jag upplever att jag fått ganska kraftiga sammandragningar när jag är ute och går efter att vi var i Rom. Det blev kanske lite väl mycket traskande där. Lite kortare och lugnare promenader funkar dock så det kör jag på med så länge det känns bra!

Veckans tankar: Jag har börjat lyssna på ”Att Föda” av Gudrun Abascal och tänker mycket på förlossningen just nu. Det närmar sig ju och jag ser så mycket fram emot det! Jag känner ett stort behov av att börja fokusera lite mer på mig själv, förbereda mig inför det som väntar och har börjat göra andningsövningar och vill gärna grotta ner ner mig själv i förlossningspoddar och är löjligt besatt av barnafödande. Tänk att jag ska få föda ett barn till, SÅ HÄFTIGT!!!

 

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Känner så igen mig att armar och axlar domnar bort när jag ligger på sidan, men har liksom inte så mycket till val heller.. går snart in i v.35 och sova på mage har jag inte kunnat göra på ett tag, det är sidan som gäller… vaknar på nätterna och måste skaka liv i händer och armar som är helt borta…

  1. emmabarremyr

   Usch vad jobbigt det är, men så skönt att det börjar närma sig för dig nu! Snart blir det bättre <3 kram

 2. Charlotte

  Så roligt att följa. En fråga; hur ser ni på uppfostran, regler etc. Hade varit intressant att läsa hur ni ”hanterar” en 2-åring. Misstänker att ni liksom alla småbarns föräldrar har i del jobb där. Hur hanterar ni trots, blir ni aldrig irriterande etc? haha

  1. emmabarremyr

   Kul att du frågar! Finns mycket att prata om där och som du säger är det något vi alla föräldrar går igenom. Tvåårsfasen är ju en fas för sig kan man säga, haha! Kan skriva ihop ett litet inlägg! Håll utkik 🙂

 3. J

  Hej Emma, hoppas du får må lite bättre igen och att tröttheten släpper lite när sommaren kommer. En fråga. Ligger du på spikmatta fortfarande. Tänker hur du tänker kring det och att vara gravid. Fina uppdateirngar och ta hand om dig

  1. emmabarremyr

   Tack fina du <3 Jag låg inte på spikmattan under de första fyra månaderna av graviditeten, nu brukar jag ligga på den en stund om kvällarna, men undviker den i ländryggen. Gjorde detsamma under graviditeten med Elsa och det gick bra 🙂 Kram

   1. J

    Tack för ditt svar. Varför låg du inte på den första 4 månaderna? Varför undviker du ländryggen? Har du någon studie att hänvisa till. Intressant att veta är ju väldigt avslappnande att ligga på spikmatta en stund. Tack för att du tog dig tid att svara. Ta hand om dig

    1. emmabarremyr

     Jag googlade till mig det och det avråds att man ligger på spikmatta de första fyra månaderna och att man även undviker ländryggen under hela graviditeten då det finns punkter där som kan trigga förlossningen att starta tidigare. Men efter fyra månader ska det ändå vara okej att ligga korta stunder för avkopplings skull 🙂

stats