Emma Barremyr

En helt vanlig måndag i oktober

En helt vanlig måndag i oktober, precis det tänkte jag dela med mig av i det här inlägget! Jag hade en väldigt bra och mysig dag med båda barnen 🙂 Vi hängde hemma hela dagen och Elsa var, trots att hon vaknade på tok för tidigt och trots att jag aldrig fick henne att sova på dagen, på ett strålande humör. Tack och lov för det – det kunde ju varit helt tvärt om!

Astrid sov bara korta stunder på runt 20-40 minuter, så det blev mycket tid som gick åt till att söva henne eftersom hon blev trött ganska fort igen när hon bara sov så korta stunder. Hon sov säkert sex sovpass under hela dagen och när det blir så hinner jag inte med Elsa lika mycket. Men det kändes som det gick bra den här dagen ändå vilket var skönt!

Men nu ska jag sluta babbla! Här kommer våran helt vanliga måndag i oktober 🙂

.

 

Jag vaknade strax innan sju med sprängfyllda bröst och fick börja morgonen med att pumpa ur nästan 150 ml mjölk eftersom Astrid inte ammat på hela natten. Det är verkligen smärtsamt när brösten blir sådär fulla och stenhårda! Jag försökte få Astrid att amma några gånger under natten, men hon var inte intresserad av att äta så det fylldes på i brösten under natten så att säga.

 

 

Mmmmm! Frukosten 😀 Det blev två äggmackor med laxpastej och ett par koppar kaffe med skummad ikaffe ❤️

 

 

Och bredvid mig under frukosten hade jag min lilla Elsa ❤️ Hon hade varit vaken sedan 05 och låg i soffan och kollade på Emil när jag kom upp! Så när jag ätit upp min frukost passade jag på att bara ligga och mysa bredvid henne!

 

 

Strax efter åtta vaknade Astrid och när jag kom ner med henne ville Elsa ha henne i knät en stund, som vanligt. Hon myser och pillar lite på henne, men tröttnar väldigt fort och säger ”nu får du ta henne mamma” och skjuter bort henne. Hehe. Det är väldigt gulligt den stunden det varar iallafall 🙂

 

 

När Astrid väl vaknat till fick jag henne äntligen till att amma, och då slog hon på stort och åt rejält från båda brösten. I vanliga fall ammar hon bara ett bröst åt gången, men jag antar att hon var hungrig efter en hel natt utan mat! Hon ammade inte på tolv timmar och så länge har det aldrig gått utan att hon ammat tidigare…

 

 

Eftersom Elsa vaknade så tidigt och var väldigt trött när vi satt i soffan på morgonen tänkte jag att det var lika bra att hon fick sova tidigt på dagen (vi låter henne få sova så hon länge hon vill på dagarna nu eftersom nätterna faktiskt blir bättre om hon sover på dagen), så när Astrid blev trött efter någon timme tog jag med båda barnen ut på en promenad. Astrid slocknade med desamma, men Elsa somnade inte alls trots att jag gick en hel timme. Kanske piggnade hon till av att få frisk luft? 🙂 Hon älskar ju dock att åka vagn, så hon satt i åkpåsen, gosade med sin vovve och pratade med mig under hela promenaden, så det var en väldigt mysig stund ändå ❤️

 

 

En pigg liten gosunge efter promenaden!

 

 

Elsa var inte alls trött och på ett strålande humör när vi kom in från promenaden, så den friska luften hade nog gjort susen. När vi kom hem ställde hon till med en ”hemlig picknick” som hon kallade det och dukade upp ett rejält kalas på filten i vardagsrummet. Jag fick både frukt, donut, muffins, tårta, smörgås och kaffe! Vilken lyx va? 😀 Och medan vi satt där somnade Astrid i mitt knä, så henne gick jag upp till sängen med efter en stund.

 

 

Och medan Astrid sov bakade jag och Elsa scones! Jag hann aldrig plocka undan disken på köksbänken så vi stod där mitt i allt rot, hehe. Men vi fick till goda scones ändå!

 

 

MYSET ❤️❤️❤️

Att få dela såna här stunder tillsammans är det bästa med att hon blir äldre! Vid det här laget hade Astrid dock hunnit vakna så hon satt i mitt knä medan vi käkade. Lunchen som tvåbarnsmamma!

 

 

DRÖMMEN! Någon form av mjukt bröd och kaffe är det absolut godaste jag vet just nu ❤️❤️❤️

 

 

Efter lunchen fick Elsa lägga sig i soffan en stund för att vila och mysa lite framför tv:n medan jag fixade iordning kvällens middag. Det blev aldrig att vi åt pannbiffarna med senapsgräddsås förra veckan eftersom vi var hos syrran och åt en kväll. I måndags var det deras tur att komma till oss och äta och eftersom vi hade mycket köttfärs i frysen tänkte jag att det blev bra att bjuda dem på pannbiffar! Jag förberedde maten genom att skala potatis, steka pannbiffarna och vispa ihop såsen. Sen la jag ner alla biffarna i såsen och la på locket på grytan. När det blev middagsdags behövde jag bara sätta på potatisen och värma på såsen och sen servera 😀

 

 

Astrid satt i babysitters och ”pratade” medan jag lagade maten. Hon har börjat göra massa nya ljud och pratar för fullt om dagarna nu!

 

 

När det blev dags för Astrid att sova igen bestämde jag att vi skulle gå ut en stund. Jag packade ihop en liten picknick som vi gick till lekparken och fikade. Elsa körde balanscykeln dit i en rasande fart!

 

 

Jag bakade raw halloncheesecake i helgen som blev eftermiddagsfika tillsammans med lite frukt 🙂

 

 

Vi satt inne i kojan i lekparken och fikade!

 

 

Barn som sover ❤️❤️❤️

 

 

Att ligga på mage blir roligare och roligare, speciellt när hon har spännande leksaker att kika på framför sig!

 

 

Men babygymmet är absolut roligast om du frågar Astrid. Där låg hon medan jag och Elsa lekte med duplo innan syrran anlände med barnen och det blev dags för middag!

 

 

Att äta tillsammans såhär gör verkligen en helt vanlig måndag lite extra mysig. Barnen var på bra humör så vi fick en lugn middagsstund (det händer inte alla gånger) och ÄLSKADE maten (både Elsa och Alicia sa flera gånger att maten var ”sååååå god”), så de åt en varsin stor portion och fick massa ny energi till att leka efter maten!

 

 

Första portionen! Jag åt det dubbla och kan hålla med barnen om att det var himla gott. Vanlig husmanskost ändå ❤️

 

 

Kvällen avslutades sedan med ”Frostdans” (Pelle och barnen) innan kvällsrutiner och läggdags!

 

Och den bilden var den sista som togs för dagen så den får avsluta det här inlägget! Tryck gärna på hjärtat här nedan om ni gillar att läsa om våra dagar och vill ha fler inlägg som detta 🙂

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Arianne

  Vilken mysig måndag ni ser ut att ha haft det 🙂
  Kul att ta del av dessa inlägg, där vi får följa med dig under en hel dag med bilder och text.

  Hoppas ni får en fin helg!

 2. J

  Jätte mysiga inlägg när du gör såhär men recept på det ni äter i inlägget skulle också vara jätte kul, nu blev det ju på middagen men skulle önska recept på tex cheesecaken och sconesen :* Kram

 3. Sofia

  Älskar dina måndagsinlägg, tack för att du tar dig tid – jag förstår att det måste vara ett marigt pillande med bilder och text! Dock otroligt uppskattat att få den inblicken, och se Astrids och Elsas utveckling!! Så kul att se att Emil också får rulla hemma hos er, det är ju något man ser tillbaka på som magiskt när man är äldre – de underbara Astrid Lindgren-filmerna!

  1. emmabarremyr

   Tack för din feedback ❤️ Ja det är så mysigt att få plöja Astrid Lindgren filmer igen 😍 älskar dem!!!

stats