Emma Barremyr

Pannbiffar med hirs och senapsgräddsås

Hej vänner ♥

Alltså jag ÄLSKAR svensk husmanskost! Riktig mat lagad på riktiga ekologiska råvaror ♥

Samtidigt som jag gillar det traditionella är det kul att sätta en ny twist på rätterna. Som t.ex. när pannbiff, mos och gräddsås blev pannbiff, hirs och senapsgräddsås förra veckan!

Tjohooo!

Hirs har blivit en ny favorit hos både mig och Pelle det senaste året. Det är fantastiskt gott tillbehör till många olika rätter, ett väldigt bra glutenfritt alternativ samt en härlig variation till ris, quinoa, pasta och rotfrukter som vi annars äter mycket av. Hirs är dessutom väldigt rikt på mineraler så som järn, zink, fosfor och vitamin B6, vilket är en god anledning till varför vi borde äta det oftare!

Har ni testat hirs?

IMG_2935

Ingredienser (4 personer):

500 g köttfärs

1 dl mjölk

1/2 dl havregryn

1 msk chiafrö

1 tsk salt

1/2 tsk svartpeppar

2 msk smör

2 msk mjöl

3 dl grädde

1 tsk senap

1 skvätt soja

salt och peppar

smör till stekning

4 portioner hirs

Koka hirs enligt anvisning på paketet. Blanda ihop mjölk, havregryn, chiafrö, salt och peppar och låt svälla i 10-15 minuter. Blanda i köttfärsen. Forma till biffar och stek sedan i smör. När biffarna är klara tar du ur dem ur pannan och lägger i smör som får smälta. Vispa sedan ner mjöl och tillsätt grädde senap, soja, salt och peppar efter smak. Låt puttra en liten stund och lägg sedan ner biffarna. Servera  med hirs, sås, rårörda lingon och en sallad.

IMG_2933

Åh, den här underbara torsdagsmiddagen alltså!

REKOMMENDERAS!!!!

IMG_2943

 

Vill ni testa något annat riktigt gott med hirs?

Testa kokoskokt hirs!

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Emma

      ja det är ljuvlig gott! Vilka härliga tips du delar med dig av Sara, tusen tack <3 Grytan låter helt underbar och jag kan tänka mig att den passar till hirs 🙂

stats