Emma Barremyr

GLUTENZYM!

Hej vänner ♥

Jag måste få berätta lite mer för er om Helhetshälsas glutenzym, för jag är så otroligt glad att jag upptäckt det! Helt ärligt så känns det som om det har förändrat mitt liv, och det kanske låter helknasigt eftersom det bara är ett litet piller? Men med tanke på hur krånglig min mage är så underlättar det där lilla pillret i så otroligt många situationer, vilket jag speciellt har fått uppleva nu under resan då det varit min räddning många gånger!

Glutenzym är alltså ett piller som innehåller en enzymblandning som bryter ner gluten, vilket innebär att vi som är känsliga mot gluten kan äta det utan att ha en mage som överreagerar!

Hemma är det ju väldigt enkelt att äta glutenfritt och jag kan ha koll på det mesta jag stoppar i mig, men det är svårare när jag är ute och äter eller är bortbjuden. Ibland finns det glutenfria alternativ att få, och många gånger bra sådana, men inte alltid. Många glutenfria produkter är egentligen bara skräp då de mest består av en lista av e-ämnen. Ett t.ex. är ofta glutenfritt bröd. Då måste jag säga att jag mycket hellre äter ett färskt surdegsbröd eller en god nybakad croissant med ”riktiga” ingredienser, än det glutenfria alternativet med e-ämnen. Det blir ett ”hälsosammare” val för mig om ni förstår vad jag menar?

Jag är också ”fri i mina val” tack vare glutenzym! Att få gå ut och äta/ fika då och då är något jag verkligen älskar, men det förlorar liksom lite sin charm när jag inte kan äta vad jag vill. Det brukar ju nästan alltid finnas något glutenfritt alternativ, men det kanske inte är just det jag är sugen på! Nu kan jag välja nästan vad jag vill (om en bortser från lök, svamp och avokado som är mina BIG NO med tanke på min IBS). Förstår ni den underbara känslan?

Och en sak till – det funkar inte bara gentemot gluten, utan bryter även ner proteiner i mejeriprodukter, vilket gör att om du upplever känslighet mot mjölk också kan få hjälp av glutenzym.

Men nu – häng med så ska jag berätta lite om mina senaste erfarenheter av Helhetshälsas Glutenzym!

IMG_3049

På min födelsedag i Queenstown var vi t.ex. på en fik som bjöd på nybakade scones med ost, bacon och spenat. Tyvärr fanns det inga glutenfria alternativ där och istället för att jag skulle sitta där och inte kunna äta något alls, tog jag glutenzym och njöt sedan av de underbart goda sconesen tillsammans med världens godaste cappuccino!

Livskvalitet och glädje ♥

IMG_2349

En annan dag när vi var sugna på indiskt var också en sån gång som glutenzym var till stor hjälp. Om jag inte hade haft glutenzym hade vi inte kunnat gå dit och äta (eller det kanske vi hade kunnat göra – men då hade jag fått välja något jag kanske egentligen inte ville äta). Nu unnade vi oss en middag ute och jag kunde tillsammans med Pelle avnjuta en mixed platter som bestod av vegetariska pakorassamosastandoorikycklinglammkebab och såååå ljuvliga naaanbröd till det!

Den njutningsfulla och underbara middagen måste jag ju tacka Helhetshälsas glutenzym för, för utan dom hade jag ju aldrig fått uppleva den middagen ♥

IMG_2377

En annan sconesfika var i Wellingon! Det här med scones alltså ♥ Hemma bakar jag såklart glutenfria, men när jag är ute och fikar är det svårare att få tag på glutenfria scones.

IMG_1894

Det är inte bara när jag är ute och reser, fikar eller äter på restaurang som glutenzym varit bra. I helgen var vi bortbjudna till syrran och hennes pojkvän på middag och för enkelhetens skull sa jag till dem att de kunde laga vad de ville utan att krångla till det för min skull, vilket var en otroligt skön känsla för mig (även om jag vet att de gärna anstränger sig och gör glutenfritt för min skull), men ibland är det skönt att göra det enkelt för sig!

Glutenzym är alltså också perfekt att ha med när man är bortbjuden på middag!

IMG_3035

Hehe, det var många goda fikastunder i Nya Zeeland! Där här underbara lunchfrukostfikan åt vi i Mouteka efter att ha cyklat i Abel Tasman Nationalpark en hel förmiddag! Vill jag njuta av en färsk crossiant kan jag göra det nu om jag vill (Jag ÄLSKAR crossianter). Likaså kunde jag äta yoghurt med frukt och müsli som är så gott!

IMG_2195

Färsk frukt med yoghurt och müsli var faktiskt standardfrukosten i Thailand. Jag älskar det verkligen, men hade aldrig kunnat njuta av det om jag inte haft glutenzym eftersom det inte fanns någon glutenfri müsli i Thailand!

IMG_1023

En viktig sak – Glutenzym är för oss som är känsliga, det kan inte bota allergi eller svår kronisk överkänslighet mot mjölk eller gluten. Då rekommenderas att man undviker dessa livsmedel helt, tyvärr.

 

Men nu till det BÄSTA av allt!

Just får ni 15% rabatt på Glutenzym hos Bodystore genom att klicka här!

Är ni nyfikna på att testa är det alltså nu ni ska ta chansen 🙂

 

Inlägget presenteras i samarbete med Helhetshälsa, men alla tankar och åsikter är mina.

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emilia kenza

  Hej Emma såg nyligen ditt inlägg angående glutenyzm och har en fråga. Jag har nyligen beställt hem glutenyzm och har hunnit tagit en tablett och hittar ingenstans svaret på min fråga, innehåller det gluten eftersom jag har celiaki och tål inte gluten överhuvudtaget köpte det som ett kosttillskott för att kunna gå upp i vikt, tacksam för svar 🙂

 2. Petra Isenstierna

  Hej jag vill gärna kommentera på Glutenzym. Jag har fått en upplevelse av lugn i magen efter många års problem med IBS. Detta kosttillskott råkade jag av en händelse på då jag sökte efter hjälp på nätet för ovan problem. Jag har provat nästan en hel burk och är förvånad och oerhört glad över att min mage helt magiskt fungerar bättre. Jag tar en tablett till maten tre gånger per dag. Jag har testat mig hos läkare och har inte mjölk- eller glutenintolerans så för mig fungerar tabletterna perfekt då jag endast har en överkänslighet. Förut blev jag uppsvullen i buken, strax under revbenen några timmar efter att jag intagit gluten alt. mjölkprodukter. Det kunde också hända om jag intog andra livsmedel som jag vet att jag var känslig för. NU- har inte ont, är inte svullen, visserligen något långsammare arbete i tarmen men en helt annan känsla än innan jag började testa produkten.

  1. Emma

   Åh, vad roligt att höra att du fått så bra resultat av att använda glutenzym! Det är en frihet när magen mår bättre och jag förstår dig verkligen då de har hjälp mig massor också! Sån frihet att inte behöva vara så begränsad i kosten 🙂

 3. Anna

  Hej Emma,
  jag tycker detta enzymet låter helt fantastiskt. Jag har däremot en fråga som jag inte vet om du kan svara på men jag ger det ett försök. Jag lider inte av IBS eller liknande, får inte direkt ont av att äta gluten (blir bara dubbelt så stor och går runt och rapar konstant i ett dygn) och har inte fått någon diagnos för glutenintolerans. Däremot har både jag och min läkare märkt att när jag äter gluten så slås mitt immunförsvar i magen ut och jag blir ofta sjuk, typ urinvägsinfektioner, öroninflammation, mega-förkyld eller liknande 2-3 dagar efter, och jag får väldigt svårt at ta upp näringen i maten under en tid. Detta är något jag aldrig har hört att någon annan har problem med. Så min fråga till dig, hjälper tabletterna de facto till att beskydda den bra bakteriefloran och tarmluddet eller hur fungerar tabletterna? Du verkar ha så bra koll på saker så tänkte i alla fall göra ett försök och fråga.
  Tack för en jätte bra blogg!
  M.V.H. Anna

  1. Emma

   Det Glutenzym gör är att ersätta de enzymer som kroppen egentligen ska tillverka själv som bryter ner gluten till dess beståndsdelar aminosyror och de triggar då inte en reaktion från tarmen. Men här låter det ändå som att du får en reaktion från immunförsvaret i tarmen och då kommer inte Glutenzymet hinna verka före immunförsvaret så du kommer förmodligen få problemen ändå. Om det är så att du får reaktionen från tarmen för att kroppen har för lite av glutennedbrytande enzymer, då kan Glutenzym hjälpa. Men jag kan inte säga vilket av alternativen som är det mest troliga! Kram

 4. Angelica

  Hej Emma.
  Det här enzymet låter helt magiskt!
  Min mage är ju helt kaos och IBS verkar vara det närmaste förklaring jag kan få.
  Hur ska detta enzym tas? En tablett i samband med måltid som innehåller gluten eller ska detta ätas hela dagen för att förbereda kroppen för denna specifika måltid?

  Kramar Angelica

  1. Emma

   Hej Angelica! Ja det ÄR helt magiskt och har förändrat så mycket för mig! Jag tar två tabletter i samband med måltid, gärna en stund innan 🙂 Kram

 5. Matilda

  Jag vill bara säga TACK för att du tipsade om detta piller för några veckor sen! Jag är, precis som du, överkänslig mot gluten och har IBS och jag har precis fått hem glutenenzymet och hunnit använda det och det funkade superbra. Jag är jääätteglad att jag äntligen inte behöver vara lika ”strikt” när jag blir bortbjuden, när det inte finns glutenfria alternativ, eller när jag helt enkelt vill smaka det där goda nybakta brödet.
  Helt underbart!

stats