Emma Barremyr

Svar på frågor

Sofia – Jag undrar vilken sorts klienter som du tycker är roligast att jobba med? De som aldrig tränat och som får snabba resultat? De som tränar hårt och målmedvetet? Tjejer/killar? Blyga/framåt? Kram!

Kul fråga! Jag tycker det är jätteroligt att få jobba med de som aldrig tränat tidigare. Det är något tillfredsställande med att få starta om från början och se den enorma utvecklingen som sker på så många plan som det gör hos en nybörjare. Det går fort som du säger. Sen tycker jag att det är häftigt att få vara med i en livsstilsförändring! Samtidigt tycker jag också att det är kul att få jobba med de som redan kan träning, men vill utvecklas ännu mer. Variationen mellan dem båda är nog väldigt viktig för mig – både för att jag själv ska utvecklas inom det jag gör, men även för motivationens skull till jobbet. Jag gillar variation helt enkelt. Sen jobbar jag gärna med både killar och tjejer, blyga som oblyga! Kram

 

Frida – Välkommen hem!! Jag undrar vad du gör på ”sämre dagar”, alltså, dagar då flytet liksom inte är där? Hur vänder du det? Kram!

Tack kära du, det är så härligt att vara hemma igen ♥ Åh, såna dagar är absolut inte de roligaste dagarna, men tyvärr en del av livet precis som de bra dagarna – och faktiskt dom dagarna som gör de bra dagarna just bra! Pelle brukar alltid säga till mig att ”Emma, om du inte vet hur det är att vara svag, kommer du inte veta hur det känns att vara stark” – och det är ju faktiskt så – att det är ju de där dagarna när vi känner oss låga, tomma på inspiration, när saker och ting inte flyter på och en känner sig som den svagaste människan är världen som gör att vi sen kan känna känslan av energi, inspiration, flyt och styrka! Vi behöver det dåliga för att uppleva det bra – för hur skulle vi annars veta vad det bra var? Lite så försöker jag tänka.

Jag försöker också fokusera på positiva tankar – alltid positiva tankar och det bästa utav situationen. Men trots det så är det inte alltid så lätt att ”vända” de dåliga dagarna. Jag försöker därför tillåta mig själv att ha sämre dagar, för det är okej att allt inte flyter på jämt. Det viktigaste är att inte börja hacka ner på sig själv för att en känner så och pressa sig på saker en inte orkar – utan istället försöka överösa sig själv med kärlek och värme.

Saker som ofta gör att jag mår lite bättre under sämre dagar är promenader i skogen (att gå ut och röra på sig är det bästa lyckopillret som finns) samt regelbundna pauser för andningsövningar och fokus på nuet. För att ge mig själv och min kropp kärlek tar jag kanske en extra lång dusch, masserar mig själv lite, unnar mig ett extra gott mellanmål, lyssnar på min favoritmusik och tar saker i mitt eget tempo utan att pressa mig. Ni vet, såna där små värdefulla detaljer i livet!

Sen är närhet och beröring otroligt viktigt för mig såna dagar. Är jag ledsen och deppig är det bästa jag vet att få kramas och vara nära Pelle. Jag kan krypa upp i hans knä och sitta där en hel kväll om jag behöver ♥

 

Vad gör ni andra såna dagar? Dela gärna med er då det alltid är bra med må-bra-tips!

 

IMG_0329

Johanna – Hej Emma! Det här med känslighet mot gluten och/eller IBS, uppkommer det bara plötsligt eller är det genetiskt? Du åt väl gluten för några år sedan? Vet du varför man blir känslig om man aldrig varit det innan? Jag har själv börjat dra ner på gluten och annan IBS mat som lök och liknande sedan jag fick diagnosen IBS, och mår betydligt bättre i magen och kroppen nu! Men det konstiga är att jag har ätit massor av bröd och gluten när jag var yngre och aldrig haft problem. Kramar Johanna

Hej! Orsakerna till IBS är fortfarande inte helt kända. Ärftlighetsfaktorn är ca 20-50% och det är känt att flera faktorer påverkar. Det finns flera teorier som innefattar störningar i tarm-motoriken, defekt gastransport, glest filter i nervsystemet mellan mage och hjärna, förändringar i tarmfloran och låggradig inflammation i tarm-slemhinnan, men man vet inte säkert. De flesta har haft problem väldigt länge, men brukar få diagnos runt 20-årsåldern.

Många har magproblem idag, och jag tror att just gluten kan vara en stor bov till det, och även andra problem i kroppen. En tanke är att vi överkonsumerat gluten under en längre tid och därför blir vi känsliga mot det. Jag tror inte att våra kroppar är gjorda för att äta så mycket glutenrik mat som vi gör i vårt samhälle idag och därför mår många bättre av att äta glutenfritt (eller iallafall dra ner på det), då det är mer naturligt.

Dock är det skillnad på celiaki och glutenkänslighet. Celiaki (glutenintolerans) är något som vi kan födas med eller som vi kan få senare i livet, men det är inte samma som att vara känslig mot gluten, som man kan vara om man t.ex. har IBS. Den som har celiaki blir riktigt sjuk av att få i sig gluten, medan den som är känslig mest mår dåligt.

Vill du läsa mer om IBS kan du göra det här!

Kram

 

Anna – Tips på vad man kan göra eller ge partnern på alla hjärtans dag? 🙂

Åh, alla hjärtans dag! En av mina favoritdagar faktiskt ♥ Även om det är en dag som skapats för konsumtion så tycker jag att grundtanken är fin. Att visa kärlek och uppskattning tycker jag är viktigt varje dag i livet, men att göra det lite extra en dag kan väl aldrig skada? Dock tycker jag inte att vi behöver köpa massa saker för att visa kärlek och uppskattning, utan det finns många andra sätt att göra det på! Lägg fokus på varandra, stäng av telefonerna, ta i varandra, kramas, prata och var i nuet tillsammans. Det är underbart och ljuvligt!

Här är några tips på vad ni kan hitta på/ ge bort:

  • Frukost på sängen!
  • Överraska med en picknick – baka t.ex. scones, ta med en termos varm choklad och varma filtar och åk till någon vacker plats!
  • Gör ett eget presentkort – det kan t.ex. vara att du ger din partner en massage, att ni tränar ett roligt träningspass ihop eller att du städar hans bil – vad han nu behöver eller tycker om.
  • Laga en god middag!
  • Fixa ett fotoalbum för att symbolisera er kärlek!
  • Åk på dagspa eller fixa hemmaspa!

 

Vad har ni andra för tips? Fyll på listan vetja!!!

 

IMG_0780

 

Fler svar kommer inom kort…

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats