Emma Barremyr

Veckans matsedel vecka 6

Hej vänner ♥

Alltså, sååå himla skoj det är att vara hemma i köket igen! 

Jag fullkomligt älskar ju att stå där och pyssla och hade verkligen längtat efter timmarna med lugn musik i takt till utloppet för min matkreativitet! Inspirationen flödade förra veckan och jag både bakade och lagade massa nya påhitt, bland annat fredagsgodiset och durrabullarna som ni ju redan fått ta del av! Fler recept kommer upp under veckan, så håll utkik!

Den här veckan fyller Pelle år, vilket firas med en extra lyxig onsdagsmiddag, och sen är det ju alla hjärtans dag på söndag, vilket betyder att jag kommer bli serverad en god middag. Det är en liten tradition vi har på alla hjärtans dag – att Pelle lagar!

Idag blir det (precis som förra veckanmeatfree monday med ett nytt spännande veggorecept! Resten av veckan blir det flera favoriter i repris som vi båda längtat efter länge!

Tjoohooo för MAT ♥

Här är matsedeln för vecka 6:

Måndag: tofu- och sötpotatisburgare med hemgjord bbq-sås!

Tisdag: köttbullar och stuvade makaroner

Onsdag: kycklingpaj med saffran

Torsdag: krämig quinoasallad med halloumi och salta mandlar

Fredag: varmrökt lax , dillpotatis och hjortronsås

Lördag: meatzapizza

Söndag: Pelle fixar!

(klicka på rätterna för att komma till recepten)

IMG_9091-980x653 IMG_0378-980x653 IMG_7672-980x653IMG_0154-980x653IMG_0927-701x467

 

Vad har ni för middagsplaner i veckan?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara M

    Hej Emma!

    Jag åt precis en GUDOMLIG lyxfrukost, som kanske egentligen passar bättre en helg, men just idag behövde jag det! I alla fall, jag vill tipsa dig om frukosten för den var verkligen SÅ himla god hihi 🙂

    Jag gjorde dina foodmap-kanelbullar, du vet de med durramjöl, men istället fyllde jag dem med mixade dadlar+kanel+smör. Efteråt blev det några bullar över, som jag delade och lät torka över natten lite. Sedan vispade jag ihop ägg+mjölk+vaniljpulver och doppade kanelbulleskivorna i det och stekte i massa smör tills de blev härligt gyllenbruna=de godaste fattiga (eller rika 😉 ) riddarna ever! Jag serverade med vispad grädde, blåbärssylt, färska blåbär och kiwi- en riktigt bra kombo!

    1. Emma

      Men ÅH! Lät ju helt underbart! Det där ska jag garanterat testa någon helg framöver! Tusen tack för smarriga tipset <3

  2. Madde

    Ikväll stekte jag lök, butternut-pumpabitar , chorizo och ägg i kokosolja. Kryddade med salt och pepparmix! Otroligt gott! 🙂 Tänkte mig en mustig köttfärssoppa ala Paleo och kycklingfilé med kokosris (tips av dig ;)) och kanske hemlagad pizza på fredag 🙂 Mat är livet 🙂

    1. Emma

      Mmm, så mycket gott! Och roligt att du även hittat tips hos mig som du tänkte testa! Hoppas det smakar och att du får en fin vecka! Kram

stats