Emma Barremyr

Astrid 3 månader

Min lilla bebis blev alltså på riktigt TRE månader i måndags. Kan ni fatta? TRE MÅNADER?! Tiden går så sjukt fort och hon växer så det knakar. Lilla älskade Astrid, jag är så glad att just hon kom till vår familj och jag tänker flera gånger om dagen på hur tacksam jag är över att jag fått äran att vara mamma till två älsklingar. Det finns liksom inga ord som kan beskriva kärleken som jag känner för mina barn. Jag skulle göra precis vad som helst för dem och utan att överdriva så är dom två meningen med livet för mig ♥

 

Tänk att det var den här lilla älsklingen på bilderna som låg inne i min mage alla månader med vidrigt illamående. Tänk att det var henne som jag gick och längtade efter varje dag. Att det var hon som låg där inne och sparkade. Att det var henne som Elsa kramade om utanpå magen och sa ”jag längtar efter dig, lillasyster”. Det är så självklart nu! För lite drygt tre månader sedan hade vi ju inte ens träffats, och nu är hon (tillsammans med Elsa) den viktigaste och mest självklara personen i mitt och Pelles liv. Astrid ♥

 

 

Älskade Astrid, det här är du tre månader gammal:

> Det har hänt så mycket med dig den senaste månaden och jag vet knappt vart jag ska börja! Framför allt så har du den senaste veckan börjat vara vaken lite längre stunder, och du kan numera klara dig upp till 2 timmar utan att sova, men fortfarande vara nöjd och glad.

> Du sover väldigt bra på både dagen och natten, men den senaste månaden har du varit inne i en period då du bara velat sova nära på dagen, vilket har inneburit att jag i princip bara burit dig i sjalen när du sovit. Nu senaste veckorna har du dock börjat sova i både vagnen och sängen (utan att vakna efter 20 minuter) dagtid igen.

> Du är en otroligt nöjd bebis som börjar bli väldigt intresserad av det som händer runtomkring. Det bästa du vet just nu är att sitta och titta på din storasyster (som det alltid är full fart på), och det ser ut som att du redan nu tittar på henne med stor beundran i blicken. Att se eran kärlek växa sig fram är det absolut finaste och största jag varit med om i livet.

> Något annat som du verkligen ÄLKSAR är att bada. När vi lägger ner dig i badbaljan ligger du och skrattar och sprattlar som en liten fisk non stop. Man riktigt ser hur du njuter och om jag kunde skulle du få bada flera gånger om dagen, men tyvärr blir det bara ett par gånger i veckan pga. din torra hy ♥

> Något du inte älskar lika mycket är att bli insmord efter badet. Det finns nog ingen gång du skriker så högt som när vi smörjer in dig. Jag har gjort många tappra försök till babymassage för att göra stunden mysig, men du verkar inte gilla det alls.

> I och med att du börjar bli mer nyfiken på det som händer runtomkring dig har jag börjat testa att ha dig framåtvänd i selen då och då. Du får ofta hänga med i matlagningen, precis som din syster fick göra tidigt och det är mysigt tycker jag! Om någon månad hoppas jag kunna ha dig i jumbon på köksbänken 🙂

> Du har så smått börjat greppa efter saker som du för till munnen, men har inte riktigt koll på motoriken i händer och fingrar än, men det är nära!

> Leksaker är goda att smaka på, men det bästa är ändå att smaska på dina egen händer. Du ligger ofta och suger på fingrarna!

> Du jollar numera för fullt och testar din röst med massa nya ljud som är så mysiga att lyssna på ♥

> Några andra saker som du gillar mycket är att ligga i babygymmet och slå på leksakerna, titta på sängmobilen eller titta på bilder i böcker. Vi läser mycket för både dig och din syster och det är så otroligt mysigt att ha er båda på armen samtidigt som vi ligger och läser en bok.

> Att ligga på mage har inte varit någon favoritposition, men det blir bättre och bättre och nu kan du vara nöjd ganska långa stunder när du ligger på mage om du har någon spännande leksak att kika på framför dig!

> Du ammar inte alls lika ofta som tidigare nu, utan det går ofta mellan 3-4 timmar mellan varje tillfälle och på natten ammar du oftast bara en gång.

> Du har sovit flera hela nätter, men det hör inte till vanligheterna, men har jag tur sover du från nio på kvällen fram till fram, halv sex innan du ammar. Men en sån sak kan ju ändras fort. Din syster sov ju också väldigt bra på natten vid den här åldern…

> På 3-månaderskontrollen på BVC var du 59,5 cm lång och vägde 5510 g.

 

Vi ÄLSKAR ÄLSKR ÄLSKAR dig!

 

Här kan ni läsa om Elsa tre månader!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats