Emma Barremyr

Sesampanerad halloumi med sötpotatispommes och en underbar sås

 

Sötpotatis och halloumi är en gudagåva från ovan! Det är helt klart en av de BÄSTA kombinationerna jag vet och hemma hos oss är det en favoriträtt som hela familjen älskar. Kombinationen är god att ha i sallader, göra vegetariska biffar av, grilla, ha på pizza eller bara äta som det är.

När Elsa fyllde år för ett par veckor sedan firade vi med att ge henne sin favoriträtt till middag. Jag gjorde en variant med sesampanerad halloumi, sötpotatispommes och en underbart god sås med soltorkade tomater, basilika och fetaost. Och en fräsch sallad till såklart! Sluuuuuurp! Så fantastiskt enkelt och gott!

Gillar era barn också halloumi och sötpotatis? 

Om de gör det får ni inte missa den här goda middagen! Scrolla för recept!

 

 

Sesampanerad halloumi med sötpotatispommes och en underbar sås

Ingredienser 4 personer

 

Sesampanerad halloumi

200 g halloumi
1 ägg
1 dl vita sesamfrön
1 msk smör
1 msk olivolja

Skär halloumin i avlånga skivor. Vänd skivorna i lättvispat ägg och sedan i sesamfröna. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. När smöret fräser, lägg i halloumin. Stek på båda sidor tills den fått fin färg. 

 

Sötpotatisstripes:

300 gram sötpotatis per person
1-2 msk potatismjöl
Olivolja
Salt och peppar

Skala sötpotatisen och strimla den i lagom stora bitar. Lägg sötpotatisen i en bunke, pudra över potatismjöl och blanda runt. Lägg ut på en plåt, ringla över olivolja och strö över salt och peppar. Baka i ugnen på 200 grader till de blir mjuka, vilket beror lite på storlek.

 

Underbar sås med fetaost, soltorkade tomater och basilika

2 dl turkisk yoghurt
8-10 soltorkade tomater i olja
1/2 kruka basilika
100 g fetaost
Salt och peppar

Hacka soltorkade tomater och basilika. Skär fetaosten i små tärningar och blanda sedan ihop allt med turkisk yoghurt. Smaka av med salt och peppar.

 

 

Hoppas det smakar!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats