God morgon vänner! Det är fredag och jag tänkte därför passa på att ge er ett gott frukosttips inför helgen. Många av er har ju testat mina ugnsbakade gröter och älskar dem lika mycket som mig, och nu får ni förhoppningsvis en en ny favorit till samlingen!
Nu när julen närmar sig älskar jag att experimentera med julsmakerna, och den här gången resulterade det i en ugnsbakad pepparkaksgröt. Ååååh! Hur ljuvligt? Pepparkakskryddan är min absoluta favorit av alla julsmaker och det är verkligen så gott i gröt! Testa!
Med det önskar jag er en fin fredag! Scrolla för recept <3
Ugnsbakad pepparkaksgröt
Ingredienser 1 person
1 dl havregryn
1 gulbrun banan
1 msk mandelsmör (kan bytas ut till 1 msk kokosolja)
1 ägg
1 krm bakpulver
1 tsk pepparkakskrydda
1/2-1 tsk kanel
1 krm salt
Sätt ugnen på 225 grader. Mosa bananen med en gaffel och blanda ihop med mandelsmör. Tillsätt ägg, havregryn, bakpulver och kryddor och rör om väl. Smörj en ugnssäker portionsform och häll upp grötsmeten. Toppa med frön och grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
Desto längre gröten är inne i ugnen desto fastare blir den. Jag gillar när den är kletig i mitten så burkar ha det kortare alternativet.
TIPS!
Här finns fler recept på ugnsbakad gröt
Och 10 goda recept med pepparkaka
Kram / Emma.
Gud. Så. Gott!! ? Jag saknar dina frukostinlägg ❤❤
Jag ugnsbakad gröt är ju sååå gott! Jag förstår det! Hoppas du gillar när det kommer lite furostinspiration då och då!