När jag blev överraskad med en babyshower i våras hade min vän Moa bakat en alldeles underbar glutenfri rödbetspaj med fetaost till den goda buffén som mina vänner dukat upp! Jag älskar ju rödbetor, och den där pajen var sååå god. Jag tänkte direkt att DEN ska jag göra här hemma någon gång!
Sen har jag helt glömt av det, fram tills vi träffades sist jag och Moa. Då passade jag på att fråga efter receptet, och förra veckan fick jag äntligen tummen ur och bakade den där ljuvliga pajen!
Åh, rödbetor och fetaost är en helt fantastisk kombination!
Och paj känns ju lite vardagslyxigt, ellerhur? Vi gjorde den en helt vanlig tisdag, njöt av den till middag och sedan till lunch dagen efter! Precis som att den passar bra en vardagskväll funkar den också utmärkt till helgen, kanske på brunchbordet eller till en härlig buffé!
Rekommenderas verkligen!
Glutenfri rödbetspaj med fetaost
Ingredienser (4 personer):
1 dl bovetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl rismjöl
3/4 dl kokosolja
1/2 dl vatten
4 kokta, grovt rivna rödbetor
2-3 nävar bladspenat
2 dl mandelmjölk
2 dl oatly fraiche
200 g fetaost
1 msk flytande honung
1 tsk timjan
2 ägg
salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop bovetemjöl, mandelmjöl och rismjöl. Smält kokosolja och blanda ihop med mjöl. Tillsätt vatten, tryck ut i en form och förgrädda i 10 minuter. Blanda under tiden ihop mandelmjölk, Oatly fraiche, smulad fetaost, honung, timjan, ägg, salt och peppar. Lägg sedan bladspenat i botten av pajskalet och fyll därefter på med rödbetor. Bred över yoghurtblandningen och grädda sedan pajen i 30-40 minuter.
Servera med en god sallad och njut av en alldeles underbart god paj!
Den här rödbetspajen alltså, det får bli mitt tisdagstips till er, hoppas det smakar!
Kram / Emma.
Mums, det verkar jättegod! Om du gillar den, lär du nog älska denna också!
https://www.arla.se/recept/getost-och-rodbetspaj/
Åh, tack för tips 😀