emmabarremyr

Emma Barremyr

Glutenfri rödbetspaj med fetaost

IMG_4156

När jag blev överraskad med en babyshower i våras hade min vän Moa bakat en alldeles underbar glutenfri rödbetspaj med fetaost till den goda buffén som mina vänner dukat upp! Jag älskar ju rödbetor, och den där pajen var sååå god. Jag tänkte direkt att DEN ska jag göra här hemma någon gång!

Sen har jag helt glömt av det, fram tills vi träffades sist jag och Moa. Då passade jag på att fråga efter receptet, och förra veckan fick jag äntligen tummen ur och bakade den där ljuvliga pajen!

Åh, rödbetor och fetaost är en helt fantastisk kombination!

Och paj känns ju lite vardagslyxigt, ellerhur? Vi gjorde den en helt vanlig tisdag, njöt av den till middag och sedan till lunch dagen efter! Precis som att den passar bra en vardagskväll funkar den också utmärkt till helgen, kanske på brunchbordet eller till en härlig buffé!

Rekommenderas verkligen!

IMG_4159 IMG_4151

Glutenfri rödbetspaj med fetaost

Ingredienser (4 personer):

1 dl bovetemjöl

1 dl mandelmjöl

1 dl rismjöl

3/4 dl kokosolja

1/2 dl vatten

4 kokta, grovt rivna rödbetor

2-3 nävar bladspenat

2 dl mandelmjölk

2 dl oatly fraiche

200 g fetaost

1 msk flytande honung

1 tsk timjan

2 ägg

salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop bovetemjöl, mandelmjöl och rismjöl. Smält kokosolja och blanda ihop med mjöl. Tillsätt vatten, tryck ut i en form och förgrädda i 10 minuter. Blanda under tiden ihop mandelmjölk, Oatly fraiche, smulad fetaost, honung, timjan, ägg, salt och peppar. Lägg sedan bladspenat i botten av pajskalet och fyll därefter på med rödbetor. Bred över yoghurtblandningen och grädda sedan pajen i 30-40 minuter.

Servera med en god sallad och njut av en alldeles underbart god paj!

IMG_4154 IMG_4166

 

Den här rödbetspajen alltså, det får bli mitt tisdagstips till er, hoppas det smakar!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats