Emma Barremyr

Astrid 5 månader

 

Nu är det över en vecka sen Astrid blev 5 månader så det är ju på tiden att jag skriver hennes 5-månadersinlägg. Även om jag slutat blogga så vill jag ju som sagt skriva Astrids månadsinlägg så jag kan minnas tillbaka till den här tiden sen. Tiden går så himla fort och snart är hon redan ett halvår, min lilla bebis. Elsa och Astrid fick en ny liten kusin precis innan jul och helt plötsligt blev Astrid vääääldigt stor. Herregud vad mycket som händer på ynka fem månader. Det blev så tydligt när hon låg där bredvid sin nyfödda kusin.

Astrid börjar verkligen bli en egen liten person nu, och hon är verkligen en MYSIG liten person vill jag lova. Nyfiken, charmig och sååå otroligt glad! Jag är så tacksam över att jag vågade bli gravid igen, att jag får uppleva Astrid och att jag har äran att vara mamma till två små älsklingar nu. Det betyder allt för mig!. Jag drömde om ett syskon till Elsa, men det var inte självklart att jag ville bli gravid igen efter min första jobbiga graviditet. Vår längtan efter ett barn till var dock större än rädslan för ännu en jobbig graviditet, så vi bestämde oss för att våga. Och jag är så glad att vi vågade och kämpade oss igenom det tillsammans jag och Pelle. Graviditeten med Astrid blev ännu värre och första halvan på 2019 var så otroligt tuff att jag inte kan beskriva det i ord. Men nu är hon här hos oss och har varit i fem månader. Våran älskade lillasyster. Astrid!!! Hon är värd det tusen gånger om och jag älskar henne så mycket. För mina barn gör jag precis vad som helst ♥

 

 

Älskade Astrid, det här är du fem månader gammal:

> När jag lyfter upp dig borrar du in ansiktet i min kind och gapar precis som att du ger mig en puss. Alltså GULLUNGE!!!

> De senaste veckorna har du sovit väldigt bra igen efter en kämpig månad (fjärde utvecklingsfasen med sämre sömn och mycket tuttande på natten). Numera ammar du oftast 2 gånger per natt och jag som var rätt sliten i höstas pga dålig sömn känner mig som en ny människa – ganska pigg faktiskt.

> Du har äntligen fått rutin på sömnen. Du sover långa nätter! Oftast somnar du runt 17.30-18.00 på kvällarna och sover till 08.00-08.30 på morgonen. På dagen sover du oftast tre 30-minuterspass, men ett par gånger i veckan sover du längre (runt 1-2,5 timmar) och då blir det bara två sovpass på dagen eftersom du somnar så tidigt på kvällen.

> Du är en riktig snuttbebis som ÄLSKAR din snuttefilt. Snutten får dig alltid lugn och får du den när du är trött somnar du nästan bums.

> Du vände dig om från rygg till mage för första gången när du var fem månader och en vecka gammal (alltså för bara ett par dagar sen) och nu börjar du få riktig kläm på det.

> Du kan också sitta upp själv korta stunder nu, och även om du fortfarande är ganska ostadig så blir du stadigare och stadigare för varje dag. Att du sitter helt själv är inte långt borta!

> Du har upptäckt dina fötter och utforskar dem nyfiket så ofta du bara kan, men än har du inte börjat smaska på dina tår 🙂

> Du tar tag i och rycker åt dig allt du kommer åt. Jag kan säga att det rykt både glas och tallrikar från bordet när du suttit i mitt knä de senaste veckorna eftersom jag inte riktigt hunnit med i den utvecklingen. Du vill numera undersöka ALLT.

> Dina favoritaktiviteter just nu är att hoppa i hoppgungan, sitta i bumbon på köksbänken när jag grejar där, bada (det är fortfarande det BÄSTA du vet – du njuter sååå mycket i badet), titta på Elsa när hon härjar eller när Elsa busar med dig. Att se er busa och skratta tillsammans är det bästa jag vet <3

> Dina favoritleksaker just nu är en aktivitetsleksak som prasslar, har bitvänligt material, spegel på sig osv. Den undersöker du länge, äter på och kastar omkring dig. Du gillar även dina bitleksaker och favoriten är en krokodil som du gillar att smaska på.

> Du är så otrolig glad och har alltid ett leende på läpparna! Det räcker med att man tittar på dig så skiner du upp som solen! När främlingar tittar på dig ler du mot dem i ett ögonblick och tittar sedan ner (eller borrar in dig i min hals) precis som att du blir generad. Det är så otroligt gullig!

> Vi helammar fortfarande och det är så mysigt eftersom du vill hålla handen och har en intensiv ögonkontakt med mig samtidigt ♥  Dock är det svårt för dig att komma till ro och amma om det händer mycket runtomkring dig eftersom du är så nyfiken och intresserad av det som händer.

> Du har tidigare inte varit ett dugg intresserad av mat, men nu börjar du visa lite intresse och har fått smaka på lite olika saker. Det mesta ratar du, men du älskar sötpotatis, äpple och avokado i smaknappen och likaså katrinplommonpuré som vi ger dig på sked. Du tycker också väldigt mycket om att suga på en rå morot.

> Vi har fem-månaderskontroll nu efter nyår så först då kommer vi få se hur lång du är och hur mycket du väger, men du växer så det knakar vill jag lova ♥

 

 

Läs mer:

> Elsa 5 månader

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats