Emma Barremyr

Astrid sex månader

 

Jag hinner inte med! Det går så himla fort och nu är det ju på tiden att ni får ta del av Astrids 6-månadersuppdatering! Jag bloggar ju egentligen inte längre (måste erkänna att jag saknar det sjuuukt mycket, men jag hinner tyvärr inte blogga nu), men de Astrids månadsuppdateringar vill jag ju dela med mig av eftersom jag vill ha dem dokumenterade i bloggen för att kunna gå tillbaka själv och minnas <3

Och kolla på henne! Vad hon växer våran lilla Astrid! Det känns så galet att bebisen i magen som vi gick och väntade på SÅ HIMLA LÄNGE nu redan är ett halvår. ETT HALVÅR?! Hon blir mer och mer en egen liten person och har fått smeknamnet solstrålen eftersom hon i princip är glad jämt och alltid skiner som en liten sol.

 

 

Älskade Astrid det här är du sex månader gammal:

> Din absoluta favoritlek just nu är tittut, speciellt när din syster leker den leken med dig.

> Elsa är för övrigt din favoritperson. Du följer henne med blicken vart hon än går, sitter gärna nära henne, ler så fort du ser henne och skrattar åt allt hon gör.

> Hoppgungan är en riktig favoritplats och där står du gärna och studsar länge! Förutom hoppgungan gillar du din myspöl där du brukar sitta och pilla på leksaker.

> Nu sitter du stadigt alldeles själv. Du lärde dig det någon vecka efter att du fyllde fem månader och sitter du hellre upp än ligger på mage eller rygg.

> Det tog lite tid, men ungefär samtidigt som du lärde dig att sitta började du vända dig från rygg till mage och tvärt om. Numera är det full fart på dig och nu ligger du sällan still längre.

> Du har vid ett flertal tillfällen ljudat ”mamamamaaa”. Kanske säger du mamma snart? ??

> Du har ändrat lite i dina sovrutiner senaste månaden och numera somnar du oftast 18-19 på kvällarna och sover till 06-07 på morgonen. Sen sover du oftast två gånger (ibland tre) på dagen, ett längre sovpass på förmiddagen på 2-3 timmar och ett eller två sovpass på eftermiddagen på 30-30 minuter.

> För det mesta sover du bra, men vi har haft en del sämre nätter nu senaste tiden sen du gick in i fas 5. Vissa nätter har du legat vaken och jollrat i omgångar och andra nätter har du ammat dig igenom. Nu verkar det dock som att vi är ute på ”andra sidan” av fasen och nätterna har lugnat sig lite. Nu ammar du oftast bara 1-2 gånger på natten och sover gott däremellan.

> Du är väldigt generös med både pussar och kramar. Så fort man lyfter upp dig gosar du in dig i en och får man hela ansiktet fullt av blöta pussar!

> Vi helammar fortfarande eftersom mat är inte är något som intresserar dig värst mycket. Att mata dig med sked är helt uteslutet (du vägrar öppna munnen) och konsistensen av puré ger dig kväljningar. Det enda som funkar om du ska få i dig något är att ge dig små bitar från fingret eller att du får plocka i dig själv. Du gillar banan, sötpotatis, vanlig potatis, morot, bröd, grötpinnar och ost.

> Vi har börjat på babysim och du ÄLSKAR det! Du har älskat att vara i vatten ända sen du föddes och är ett riktigt litet vattendjur precis som din syster. Du tycker det är roligt med vatten i ansiktet och dyker gärna ner med ansiktet i vattnet så fort du får chansen. Du tycker också om att ligga på rygg med öronen under vattnet och flyta omkring så, och så gillar du att plaska, såklart!

> Du har helt plötsligt blivit väldigt högljudd och tycker om att testa din röst (gärna vid matbordet när vi sitter och äter middag hela familjen). Du sitter bokstavligt talat och skriker (fast du är varken missnöjd eller uttråkad), du tycker bara att det är väldigt roligt att låta högt och testa din röst. Haha.

> Du har börjat sträcka armarna mot oss när du vill bli upplyft. Åh, den känslan!!! Det är SÅ MYSIGT <3

> På sex-månaderskontrollen på BVC vägde du 6900 g och var 68 cm lång.

 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Hej!
    Jag driver en blogg, där jag skriver om min son, som hade både hjärtfel och autism. Skriver om allt som har med detta att göra och även om vår vardag ? gillar du att läsa om sånt, så är detta bloggen för dig!

    Ber om ursäkt om du inte gillar såna kommentarer! ⭐️

  2. Ellen

    Fina lilla Astrid! Även jag är glad åt att du skriver månadsuppdateringar om henne. Det är så häftigt att se era barn växa! ? ❤ En massa kramar!!

stats