Emma Barremyr

Astrid 7 månader

Tiden bara försvinner! Imorgon är det TVÅ veckor sen Astrid blev sju månader. Jag har tänkt skriva det här inlägget flera gånger, men det har kommit saker emellan och nu har barnen varit sjuka i en vecka snart så det har varit fullt upp. Hej och hå! Tvåbarnslivet alltså! Det är inte mycket tid över 🙂

Men det är underbart trots att det är intensivt! Astrid växer så det knakar och har utvecklats på många sätt senaste månaden. Hon känns så mycket ”äldre” mentalt nu, hon är intresserad av det som händer runtomkring henne, interagerar med andra människor och är så mycket mer medveten än tidigare! Min lilla bebis är inte så liten längre och det är så mysigt att se vilken liten person hon börjar bli. Jag älskar älskar älskar att få vara mamma <3

Älskade Astrid, det här är du 7 månader gammal:

> Du älskar mitt hår och vill gärna pilla och känna på det så fort du får chansen! Mina flätor är världens bästa leksak när du sitter i knät och du gillar även när jag kittlar dig med dem, och du skrattar lika gott varje gång!

> Du är inte nära att krypa än och ålar inte heller, men har börjat försöka resa dig upp i krypställning, men är inte riktigt där än. Däremot vill du gärna stå upp och hoppa så ofta du bara får chansen. Att sitta ner i knät är tråkigt, nej du ska stå och hoppa såklart!

> När vi ställer dig upp mot något som du kan stötta dig mot står du numera alldeles själv. Du bara älskar känslan och strålar som solen av stolthet!

> Du tycker inte om att ligga på rygg längre och så fort du hamnar på rygg vänder du dig till mage snabbare än blixten. Att byta blöja på en unge som ligger still är ett minne blott.

> Något som annat du inte tycker om är att klä på dig kläder. Du blir lika arg varje gång jag drar något över huvudet på dig eller ska krångla in dina armar i en tröja.

> Du har haft en period som du varit väldigt mammig nu. Enligt utvecklingsappen har du börjat förstå att jag kan ”försvinna” från dig och därför har du ibland blivit lite ledsen när jag lämnat rummet eller när du tycker att jag är för långt bort. Du har också varit i mer behov av närhet och velat bli buren mer än tidigare.

> Något av det bästa du vet är att undersöka saker och du har verkligen ett öga för detaljer. Du klämmer och känner, vrider och vänder, kastar och släpper, plockar upp och smakar på, ja som sagt, undersöker riiiiiktigt noga ?

> Du har mycket ljud för dig och testar rösten på olika sätt, och ett speciellt ljud som du gör väldigt mycket just nu är ”morrljud”. Du låter ungefär som en hund som ligger och morrar och det är så otroligt gulligt. Ofta gör det det ljudet varje gång du ger någon av oss en puss också. Gullis!

> Dina sovrutiner ser ungefär likadana ut som för en månad sen. Du somnar oftast mellan 18-19 och vaknar mellan 06-07. Sen kör du oftast ett längre sovpass på förmiddagen och ett kortare på eftermiddagen. Ibland blir det tre ute kortare sovstunder beroende på hur länge du sover första omgången!

> Vi helammar fortfarande eftersom du är väldigt svår att få i mat. Ibland är du intresserad av att få smaka på maten (helst när du får äta helt själv), men oftast inte alls och du får inte i dig mycket så vi tar det här med matintroduktion i

> När vi frågar ”Var är mamma… pappa… Elsa” så vänder du nu huvudet till den vi frågar efter. Du har alltså lärt dig vem mamma, pappa och din syster är

> På senaste kontrollen på bvc vägde du 7300 g.
Fotografier av Caroline Dahlén
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ellen

    Åh vad det är roligt att höra om Astrids utveckling! ? Även fast jag inte har Instagram så går jag in på din profil där varje dag, och bloggen också när det är nära ”månadsskifte” för Astrid. TACK Emma för att du uppdaterar dina sociala medier. Du är en sann förebild ❤❤❤

stats