Emma Barremyr

Astrid 8 månader

Herregud vad tiden går fort! Det här inlägget har legat bland utkasten i tre veckor nu. Jag tänkte att jag skulle lagt upp det i samband med att Astrid blev 8 månader den 21 mars, men det var optimistiskt tänkt 🙂 I och med corona så har jag haft Elsa hemma från förskolan de senaste tre veckorna. Jag och Pelle försöker ge varandra en varsin timme till träning varje dag och utöver det går all tid åt till barnen, så jag har med andra ord fullt upp från morgon till kväll. Hehe. Men bättre sent än aldrig iallafall!

Våran underbara Astrid har alltså gått och blivit 8 månader! Älskade, älskade lilla skruttunge som än så länge är världens enklaste och nöjdaste bebis som bara hänger med! Skulle jag beskriva Astrid med tre ord så skulle jag skriva glad, mysig och nöjd. Det är en fantastisk ålder hon är i nu och det blir bara roligare och roligare för varje dag. Det är så kul att lära känna våran lilla människa, se vem hon är, se henne utvecklas och lära sig nya saker.

Älskade lilla Astrid, det här är du 8 månader gammal:

 • Du har börjat dra upp knäna mot magen när du ligger på mage och är nära att stå på alla fyra, men kryper inte än. Däremot så skjuter du dig baklänges när du ligger på mage så still ligger du sällan längre.
 • Du och din syster börjar ha så himla roligt ihop! Att ni skrattar och busar tillsammans händer flera gången dagligen och det är så magiskt att få se er tillsammans så.
 • Du har ända sen du föddes somnat helt av dig själv, och gör så fortfarande. När du ska sova på dagen lägger vi bara ner dig i vagnen, ger dig napp och snutte och sen somnar du. På kvällen gör vi likadant, fast då somnar du i sängen.
 • Och på tal om snutten. DU ÄR SÅ SNUTTIG! En riktig snuttbebis som kan sitta och mysa med din snuttefilt framför ansiktet länge och som verkar ge dig all trygghet du behöver för att somna på egen hand.
 • Dina sömnrutiner just nu att du sover från 18.30-06.30, 9-11 och 14-15. På ett ungefär såklart ?
 • Du sover bra på natten men ammar ofta 1 gång varje natt
 • Du har börjat äta liiiiite mer senaste månaden, men över lag så är du väldigt svår att få i mat.
 • MEN, du har börjat dricka välling på kvällen, så numera lägger jag och pappa dig varannan kväll. Vällingen du dricker är hemgjord skrädmjölsvälling (recept här).
 • Andra saker som du gillar och faktiskt äter lite av är grötpinnar, smörgås med smör och ost, potatis, quinoa, ägg, banan, apelsin, smoothie, avokado, majskrokar, russin, lasagne och blodpudding
 • Du har börjat vinka när man säger hej till dig.
 • Fina favoritljud just nu är att smacka med munnen och göra pruttljud. Du har också börjat göra indianljud vilket är så himla gulligt.
 • Du är fortfarande en otroligt nöjd och glad bebis som inte kräver speciellt mycket, men älskar när det är liv och rörelse runtomkring dig så du har mycket att kolla på (vilket du ju oftast har när din storasyster är i närheten).
 • Du leker tittut med dig själv. Helt klart din favoritlek.
 • Du gillar också att mata oss med din egen mat och sträcker ofta fram din hand full med mat mot oss och vill att vi ska öppna munnen. Är du på bushumör luras du och tar tillbaka maten till din egen mun samtidigt som du skrattar.
 • Du har börjat fatta grejen med ringpyramid och tycker det är jättekul med den sortens leksaker nu.
 • På din åttamånadersdag vägde du 7500 g.

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellen

  Som jag har längtat efter detta inlägg ❤ Tack för att du publicerade det och ha en fin månad tills nästa gång! ?❤

stats