Emma Barremyr

Astrid 9 månader

Det känns lika klyschigt varje gång, men FY TUSAN vad fort tiden går! JAG HINNER INTE MED!!! Min lilla bebis har alltså blivit nio månader. Astrid, vår lilla goding! Nu har hon funnits lika länge på utsidan som på insidan och är en liten minimänniska som med egen personlighet som växer och utvecklas för varje dag. Det är en helt fantastisk resa att få följa och jag är så glad att det var just Astrid som kom till oss ♥

 

Älskade Astrid, det här är du 9 månader gammal:

> Du stod länge på alla fyra och var väldigt nära att krypa. När du var nio månader och fyra dagar släppte det och nu kryper du i en rasande fart här hemma. Du är så nöjd över att kunna röra dig och ger dig gärna ut på upptäcktsfärd både inomhus och utomhus.
> Och i samma veva som du började krypa började du också säga MAMMA!!! Nu kryper du efter mig och ropar på mamma. Helt obeskrivligt ??
> Över lag så är du i en ganska ”mammig” period nu och så fort du ser mig stäcker du armarna mot mig och vill komma till mig.
> Du kryper också upp i mitt knä på eget bevåg och HUR MYSIGT ÄR INTE DET?! Åh, älskar den känslan! ♥
> Du har även börjat resa dig upp mot saker till knästående och lärt dig att sätta dig upp själv från liggande.
> Du skakar på huvudet och säger ”nej nej”.
> Du har börjat förstå att du kan underhålla oss, och varje gång du gör något som vi skrattar åt upprepar du det gång på gång, och så skrattar du också.
> Du har lärt dig att dra ut lådor och älskar att ”plocka i och ut saker”. Att sitta vid tvättkorgen och plocka med tvätten är en favorit. Du drar ut och in lådorna och plockar ut och in kläderna. Där kan du underhålla dig länge.
> Du gillar också att sysselsätta dig med att ge bort saker och sen få tillbaka dem. När du får saken i handen säger du ”tata” i ett försök att säga ”tacktack”, som vi har lärt dig att man säger när man får något.
> I och med corona så har vi inte kunnat vara i badhuset senaste tiden, men du ÄLSKAR att bada här hemma och vatten över lag är något som fascinerar dig. Nu när det börjat bli varmt ute brukar du få sitta och leka med en skål vatten och du tycker det är så kul!
> Du är helt plötsligt rädd för en himla massa saker. Bollar och ballonger är bland annat väldigt läskiga och får dig att gråta.
> Du säger ”Heiiiii” och vinkar när någon säger ”hej” till dig.
> Något av det godaste du vet är smoothieglass! Du skriker rakt ut när du ser att jag plockar fram en från frysen och blir inte tyst förrän du får börja mumsa på den. Smoothieglassen gör jag på banan, avokado, blåbär, jordgubbar, mango, kokosmjölk och vaniljpulver. Sen gillar du grönsaksdipp också. Favoriten är att doppa morötter och gurka i en sås som jag gör på turkisk yoghurt, fetaost och dill. Skrädmjölsvällingen som du får vid läggning är också en stor favorit!
> Du har börjat äta ganska bra med mat nu jämfört med innan och gillar att sitta och plocka med maten själv.
> Vi ammar oftast bara 6 gånger per dygn numera. Vi ammar när vi vaknar på morgonen, innan du ska sova på förmiddagen, efter lunch, efter eftermiddagsmellis, efter middagen och sen tar jag upp dig på kvällen så du får amma innan jag ska sova (”dreammeal”).
> Dina sömnrutiner ser just nu ut såhär: Du vaknar mellan 7.00-8.00 på morgonen. Sover alltifrån 30-120 min mellan 10.00-12.00 och en kortare sväng på 30-60 min mellan 14.00-15.00. Sen lägger vi dig för kvällen mellan 18.30-19.00. Den senaste månaden har du sovit hela nätter och det är så otroligt lyxigt!
> Du är fortfarande en riktigt glad liten skit, men börjar också bli riktigt viljestark. Du tycker t.ex. inte om att ligga på skötbordet längre, och det hörs vill jag lova. Haha.
> Du är fortfarande tandlös och vi väntar med spänning på dina första tänder!
> På niomånaderskontrollen vägde du 7900 g och var 70 cm lång.

 

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats