Emma Barremyr

Mitt sista blogginlägg

Jag är så ledsen över att skriva det här, men jag har bestämt mig för att sluta blogga, iallafall för ett tag. Det har inte varit något lätt beslut att ta. Herregud, jag har ju bloggat nästan varje dag ända sen 2012, bloggen har länge varit en del av mig och mitt liv, och jag älskar ju att skriva och fota. Men nu har jag kommit till en punkt i livet där jag känner att det här beslutet känns viktigt även om det varit extremt svårt att ta.

Anledningen till varför jag bestämt mig för att sluta blogga är flera, men den största anledningen är mina barn och min familj. Det är jättestor skillnad på att ha ett och två barn och jag har inte mycket tid över just nu kan jag säga. Sen beror det helt klart på vad man prioriterar, men JAG VILL prioritera mina barn, min familj och mig själv först. Jag vill vara en närvarande mamma och verkligen ta vara på den här korta tiden när banren är små. Att vara hemma med två barn är ett heltidsjobb i sig tillsammans med allt som ska göras hemma. Även om jag och Pelle hjälps åt så är det inte mycket tid över, och den lilla tiden som vi får över vill vi lägga på varandra. När barnen väl somnar om kvällarna vill jag kunna prata med Pelle och ge oss tid istället för att sätta mig med bloggen. Sen behöver jag också ta hand om mig själv för att må bra och kunna vara den mamman jag vill, vilket innebär att jag behöver prioritera träning, träffa vänner och annat som ger mig välmående före bloggen, och då finns det absolut ingen tid över sen.

Det är en sorg för mig att skriva det här och jag önskar verkligen att dygnet hade fler timmar så att jag kunde fortsätta med bloggen, men som jag känner just nu så är det här rätt beslut och därför kommer jag ta en längre paus på obestämd tid. Sen vet jag inte om jag kommer att komma tillbaka eller hur det blir i framtiden, det får tiden utvisa.

Jag har krisat mycket den här hösten i hur jag vill gå vidare i livet. Som ni vet så kom jag ju in på psykologiutbildningen i somras och fick skjuta upp starten ett år, vilket också gav mig tid att fundera på om det verkligen var det jag ville. Nu när jag låtit det sjunka in och funderat hela hösten så har jag bestämt mig för att hoppa på utbildningen nästa höst. Det innebär att jag kommer att plugga i fem år framöver. Jag kommer alltså ha småbarn och plugga heltid på en ganska tuff utbildning, vilket också är en av anledningarna till varför jag väljer att sluta blogga. Eftersom jag är så mån om mina barn och tiden med familjen så kommer jag inte att prioritera bloggen då heller och de här sista månaderna av min föräldraledighet med Astrid vill jag verkligen vara FÖRÄLDRALEDIG ❤️.

Instagram tänker jag fortsätta med, så jag kommer inte försvinna helt. Sen kommer jag även dela med mig av Astrids ”månadsuppdateringar” här i bloggen fram tills hon blir ett år. Jag tycker att det är så roligt att gå tillbaka och läsa uppdateringarna om Elsa och vill självklart kunna göra detsamma med Astrid, och eftersom jag ändå kommer att skriva dem kan jag lika gärna dela dem med er! Sen kommer det säkert att komma någon uppdatering då och då om jag känner mig själv rätt, men jag kommer iallafall att sluta blogga regelbundet som jag gjort tidigare och nu vet ni varför. Så. Gud vad skönt det känns att äntligen ha skrivit det här inlägget! Jag hoppas att ni förstår mig ❤️ Och jag hoppas att ni hittar tillbaka om jag bestämmer mig för att börja blogga igen framöver.

Som avslut på det här inlägget vill jag passa på att säga TACK till alla er som följt mig under åren. Tack tack tack ❤️ Det finns inga ord som räcker till här, men jag hoppas att ni förstår hur mycket ni betytt och fortfarande betyder för mig. Tack vare er har jag fått möjligheten att göra något av det roligaste jag gjort i hela mitt liv, och det betyder verkligen så mycket! TACK älskade ni!

Foto: Caroline Dahlén

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellen

  Jag har inte Instagram så kan inte kommentera där, så här kommer istället det jag vill säga. GOD JUL kära kära Emma! Hoppas att du och familjen får en underbar juletid ❤???

 2. Caroline

  Det är tråkigt att höra men jag förstår dig helt! Tiden med familjen är värdefull och viktig att prioritera, jag önskar dig all lycka framöver!
  Jag har följt dig i många år och när jag nu tittar tillbaka i arkivet inser jag att det har gått över 6 år sedan jag började följa din blogg, tänk vad tiden går. Du har gett mycket inspiration och glädje genom åren och det har alltid varit roligt att kika in på din blogg. Jag har fått mycket inspiration när det gäller matlagning från dig och testat många av dina recept, du har även gett mig många väldigt bra och inspirerande tankar och funderingar över hur jag själv skulle vilja uppfostra egna barn som jag hoppas kanske kan inträffa om några år.
  Hoppas bloggen och arkivet kommer finnas kvar så man kan fortsätta testa dina recept mm.
  Tack för den här tiden, din blogg har varit min favorit, men jag ser fram emot att få fortsätta följa dig på instagram! ❤️

 3. Arianne

  Vad tråkigt att höra, alltid trevligt att läsa dina inlägg här! Jag har dock full förståelse för ditt beslut, du gör helt rätt! Familjen, sig själv måste vara prio ett och inget annat! Du har redan kommit långt när du skriver detta inlägg (förstår att du gått och funderat ett tag).
  Hoppas på att bloggen finns kvar så att vi kan ta del av dina goda recept 🙂 Sedan fortsätter vi självklart att följa dig på Instagram. Ha en fin jul och lycka till! 🙂

 4. Emma

  Väldigt tråkigt men fullt förståeligt! Har följt dig i många år och tänker att du kommer bli en superpsykolog med fina värderingar att så på! Lycka till! Allt gott från en framtida psykologkollega

 5. Sofia

  Så tråkigt, men vad bra att du gör det som känns rätt för dig! Jag har följt dig nästan den början, och kommer sakna att läsa din blogg. Men jag förstår verkligen att tiden inte räcker till allt! Kram <3

 6. Sara

  Förstår dig helt kloka du. Ta vara på tiden, den går fort! Självklart blev jag lite ledsen då jag följer dig o din fina blogg men har full förståelse för ditt beslut. Blev väldigt glad när jag läste att bloggen kommer att finnas kvar så jag även i fortsättningen kan laga dina goda recept. ?❤️

 7. Louise

  Förstår helt. Lycka till med plugget och du har varit en stor inspo för mig sedan många år tillbaka. Du hjälpte mig att ändra fokus från vikthets till att leva hälsosamt och göra sådant man mår bra av istället. Tack! Kram

 8. Frida

  Åh vad tråkigt att läsa Emma! Jag förstår dig verkligen och tycker du gör 100% rätt men kan ändå inte låta bli att tycka att det är jättetråkigt. Känns som att jag förlorar en vän, jag har ju läst din blogg i så många år. Du har utan kanske att veta om det stöttat och peppat mig genom olika perioder som varit jobbiga. Jag har fått mycket fin inspiration från dig och jag tänker fortsätta att laga dina goa recept!
  Återigen, stöttar verkligen ditt beslut.
  Ta hand om dig och tack för allt! ♥️
  Kramar

 9. Ellen

  Jätteklokt beslut Emma. All kärlek till dig, jag kommer dock att sakna dina blogginlägg för du har den absolut utan tvekan härligaste bloggen som finns! Jag har följt dig sedan början av 2014 och klart att jag inte är oberörd av ditt beslut, du har verkligen påverkat mitt liv i en positiv riktning! ❤❤ Ta hand om dig och fina familjen som du har, och om du börjar blogga igen så kommer åtminstone jag (och såklart många fler) att läsa ❤? God Jul! ?

 10. Hanna

  Så klokt och fint beslut – tack för din fina blogg och varmt lycka till! Är nyutbildad psykolog och det är en fantastisk utbildning och yrke! ❤️

 11. Sandra Callermo

  Åh va ledsamt att höra! Men helt rätt <3 Det tar mycket tid att blogga och jag förstår din prioritering. När du dessutom ska börja plugga så kommer det nog gå mycket tid för det och då vill man ha tid för familjen den tid som finns kvar. Kul att du fortsätter med Instagram, då får vi höras där. Stor kram till dig och din fina familj!

 12. Josefin

  Jag tror du gör rätt som väljer att sluta blogga, även om det är en blogg man kommer att sakna! Jag läser själv till socionom just nu, och jag har ”inte ens” barn, men tycker ändå det är ganska tufft. Dock pendlar jag 12 mil till skolan och jobbar 40 % vid sidan av i dagsläget. Det är ganska körigt, men det går. Det är ens sociala liv som blir lidande. Men man får tänka att det är värt det i slutänden! Och jag tror det är en riktigt rolig utbildning du börjar! Jag är avis, psykolog har varit min dröm, men jag når inte dit med mina betyg tyvärr. 🙂

 13. Emelia

  Min spontana tanke var: nej! En av mina favoritbloggar sedan flera år tillbaka! Men jag är också småbarnsförälder och jag förstår ditt beslut helt och hållet. Barnen är bara små en gång! Jag fortsätter följa dig på Instagram 😉 stor kram!

 14. Lovisa

  Hej! Som en annan småbarnsförälder förstår jag verkligen att tiden inte finns! Hoppas bara att din blogg kommer att ligga kvar, då jag hämtar så mycket recept från dig!! Tack för allt du gett oss, har även kört pt-online med dig en gång i tiden ☺️ Ta hand om dig! ?

 15. Vivi

  Du har i bloggen visat hur viktigt det är med mående och ta hand om sig, med ditt beslut fortsätter du samma spår och förmedlar samma budskap. Det är tråkigt, men jag tycker du gör helt rätt. Kram!?

 16. Elin

  Förstår att detta var ett svårt beslut att ta men det låter väldigt rimligt. Med två små själv så förstår jag helt och fullt men kan inte låta bli att tycka att det känns lite sorgligt. Tack för alla fina inlägg du delat med dig av och stort lycka till på utbildningen (så roligt och är allt lite avis på dig)! Kram

 17. Sofia

  Åh, det är så sorgligt att du slutar men jag förstår dig helt och fullt! Du gör så rätt <3 Tack för alla fina blogginlägg! Jag har följt dig i alla år och alltid tänkt att om vi bodde närmare varandra skulle vi nog kunna vara kompisar 😉 Tänker som du i så mycket!! Nu har jag själv två tjejer på 2 år och en på snart 5 månader så som sagt, jag förstår dig! Jag önskar också att dygnet hade flera timmar och då har jag ingen blogg. Stor kram till dig! <3

 18. Nathalie

  Jag har precis börjat följa dig sedan jag själv fick barn i september. Du är min favorit på instagram!! Ville bara säga det. Kram

 19. Nathalie

  Jag har precis börjat följa dig efter att jag fick barn i september. Du är min favorit på instagram!! Ville bara säga det. Kram

 20. Veronica

  Tack själv! Efter att ha slutat läsa bloggar för några år sen har jag ändå fortsatt läsa din. Du gör rätt beslut! Njut av livet <3

  1. emmabarremyr

   ❤️❤️❤️ Ja bloggen kommer finnas kvar så det finns massa inlägg i arkivet att läsa om man vill ❤️

 21. Lina

  Tack för alla fina inlägg och alla recept som du delat med dig av ❤️
  Kommer bloggen finnas kvar så man kan gå tillbaka och läsa?

stats