Emma Barremyr

Svar på frågestunden del 3

Kul med frågestund <3 Älskar att läsa när du svarar på frågor!

– Skulle gärna vilja höra din syn på balans (träning, kost, vila, sömn hela den biten), hur du lever i relation till det/vad balans för dig är, om du någon gång haft någon period där du blivit påverkad av hets eller liknande, om du har några tips för att uppnå en faktisk balans och komma ifrån hetsen som tyvärr är ett faktum i dagens Sverige.

En fråga som egentligen är jättesvår att ge ett kort svar på, men jag ska försöka att inte göra en för lång utläggning, så vi kör en lista i punktform 😊

Här är en lista med saker som känns viktiga för mig för att skapa balans i livet.

  • Jämför dig inte med andra. Något som är otroligt svårt men som man behöver påminna sig om HELA TIDEN idag. Instagram speglar inte verkligheten i någons liv, vilket också kan vara bra att ofta påminna sig om.
  • Avfölj konton som får dig att må dåligt och som du känner hets från. Desto mindre du exponerar dig desto mindre påverkar det dig.
  • Att röra på sig är viktigt för välmåendet, men påminn dig om att det inte finns något ”såhär ska du göra” när det handlar om hälsa och välmående. Skippa allt som har med strikta träningsscheman (planera lite kan ju vara bra för att få till det) att göra och lyssna istället på kroppens och knoppens dagsform. Vilken rörelse får DIG att må bra just idag?
  • Sömnbehovet är olika för alla, men själv behöver jag sova 7-8 timmar för att må bra. Inget som är jättelätt att styra över som småbarnsförälder, men man får vara smart och prioritera att gå och lägga sig när man har chansen. Med en morgonpigg unge har vi fått skapa rutiner som gör att vi lägger oss tidigt på kvällen för att få den sömn vi behöver.
  • ”Inget är så nyttigt att du kan äta det hela tiden och ingenting är så onyttigt att du aldrig kan äta det”. Det här har jag levt efter många år och var mitt mantra under den tiden som jag jobbade med att bli frisk från min ätstörning. Idag har jag ingen som helst ångest när det kommer till mat, utan äter för att må bra. Jag jagar näring och vill såklart äta så näringsrikt som möjligt, men kan ibland vara sugen på både godis, chips, hamburgare från max, en kanelbullefika eller vad det nu kan vara. Då äter jag det och njuter av det. Så länge ”grunden” är bra och näringsrik finns det utrymme för sämre mat några gånger i veckan och det är inget som påverkar vår hälsa i längden. Idag ligger den synen på kost i min ryggmärg så det är inget jag går och reflekterar över så mycket, utan kosten känns naturlig och får mig att må bra. Precis som det ska vara!
  • Mindfulness och medicinsk yoga när något som hjälpt mig otroligt mycket i livet de senaste åren. Det har varit otroligt viktigt för att hitta balansen och har hjälpt mig mycket med lugnet och tryggheten jag känner i mig själv idag. Jag stannar upp, känner in och reflekterar ofta hur jag mår, prioriterar det jag behöver och är medveten om hur jag behandlar mig själv.
  • Omge dig med människor som du mår bra av. Du måste inte fortsätta lägga tid på relationer som inte gynnar ditt välmående, så enkelt är det.
  • VÅRDA de relationer som får dig att må bra! Jag kan inte påstå att jag har många vänner, men de relationer jag har tar jag hand om och dessa vänner är så viktiga för mitt välmående. Likaså relationen till min familj, som jag också väljer att vårda ❤️
  • Naturen! Det är min bästa plats efter mitt hem. Jag älskar att vara hemma, men behöver frisk luft och natur helst varje dag för att må bra. Det gör lugn och närvaro och är viktig för balansen i mitt liv.

Sen finns det säkert hundra grejer till som jag skulle kunna skriva om, men det får räcka så. Det är så mycket småsaker som jag gör i livet för att må bra så jag tänker att det kan få en egen lista i ett annat inlägg. Håll utkik 😊

Angående om jag påverkats av hets så är svaret nej under de senaste nio åren. Sen jag blev frisk från min ätstörning har jag varit otroligt trygg i min syn på balans och hälsa och har tack vare det mått väldigt bra bortsett från att jag blev sjuk i stress hösten 2014, men det hade ju andra orsaker. När jag var sjuk i ätstörning var jag otroligt påverkad av ”hets”, jämförde mig hela tiden med andra och var väldigt osäker.

Vill ni läsa mer om när jag var sjuk i ätstörning och hur jag blev frisk kan ni göra det här:

Del 1

Del 2

Del 3

Och här kan ni läsa ett inlägg om min utmattningsdepression.

 

 

– Har du någon erfarenhet innan Pelle att ha fått hjärtat krossat? Isåfall, hur hanterade du det, har du några tips hur man kommer vidare och inte känner hopplöshet kring kärleken. Jag börjar komma till åren när jag verkligen vill hitta rätt, stadga mig (har liksom alla andra bitar på plats) och längtan efter familj blir större och större men jag känner liksom att jag är fast, känner att det är så långt bort och mitt hopp är liksom i botten efter vad jag fick gå igenom med min förra som det tagit år att komma över men som jag är så över man bara kan bli idag.

Ja jag har fått mitt hjärta krossat och blev ”dumpad” av tre killar innan jag till slut hittade rätt ❤️ Det som tog hårdast på mig och som gjorde mig fruktansvärt osäker i de kommande två förhållandena var när jag var tillsammans med en kille under gymnasiet som levde dubbelliv. Det var sjukt! Han hade liksom en tjej till som han var tillsammans med i sin hemstad (han gick gymnasiet i Torsby men var urpsrungligen från en annan ort). Såhär i efterhand kan jag se hur genomskinligt det var, men han lyckades linda mig runt sitt lillfinger, lurade mig totalt och fick mig att tro att han talade sanning under en lång tid. Jag tog tillbaka honom en gång, men han gjorde samma sak igen så det var ETT STORT JÄVLA MISSTAG!

Det sänkte mig totalt och jag trodde länge att det var mig det var ”fel” på. Jag fick så dåligt självförtroende och min självkänsla dök verkligen i botten. Det tog jättelång tid innan jag vågade lita på en kille igen och att sen också bli dumpad av två andra efter det fick mig att tro att jag aldrig någonsin skulle våga älska igen. När jag var 21 var jag väldigt olycklig. Jag längtade precis som du efter att ”hitta rätt” och få stadga mig, men trodde att det aldrig skulle hända mig, och jag kände mig så ensam.

Mitt liv kretade under hela gymnasietiden och tiden efter kring att hitta en partner och när jag blev dumpad för tredje gången bestämde jag mig för att lägga ner allt vad killar hette och lägga fokus på annat istället. Jag bestämde mig för att börja plugga, att jag skulle flytta till Karlstad och skapa ett nytt kapitel i livet. Och när jag för första gången bestämmer mig för att ”inte jaga en partner” så dök Pelle upp! Så det var när jag slutade leta efter kärleken som den dök upp 😊

Jag var fruktansvärt rädd när jag träffade Pelle. Jag blev störtkär, men var samtidigt så rädd för att våga älska. Men jag bestämde mig för att öppna upp mitt hjärta ändå. Jag pratade tidigt med Pelle om mina känslor och även om det tog tid att bygga upp ett förtroende så kom det så smått tillbaka. Det som var skillnaden med att vara med Pelle var att jag redan från början kände mig SÅ älskad, något jag inte gjort i tidigare förhållanden och det var därför jag vågade lita på honom, även om jag var rädd till en början. Med åren släppte rädslan och nu såhär nio år senare är han den tryggaste punkten i mitt liv. Jag älskar honom över allt annat ❤️

Det var lite om min historia. Nu var jag inte så gammal när jag träffade Pelle, men jag kan känna igen mig i det du skriver. Jag vet egentligen inte om jag har några bra tips (om någon av er läsare har det kan ni väl lämna en kommentar? ❤️). Jag förstår att det kan kännas svårt att träffa rätt, men jag tror också på att våga lita på att var sak har sin tid och att det finns en mening med allt. Det finns någon för dig med! Jag har själv aldrig testat dejtingsajt, men tänker att det är en väldigt bra grej för att träffa någon med rätt egenskaper. Har du provat? 😊 Önskar dig all lycka ❤️

 

 

– Vilken är din favorit frukost samt lunch/middag om du ska tänka vegetariskt, något favorit recept som du vill dela? KRAM <3

Åh, jag ÄLSKAR quinoabollarna som är så himla goda tillsammans med sötpotatispommes och en sås på turkisk yoghurt och fetaost. Även pizzan med sötpotatis och chèvre är galet god! Två favoriter vi lagar ofta här hemma eftersom även Elsa gillar båda rätterna väldigt mycket 😍

 

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats