Emma Barremyr

Hur ser Astrids rutiner ut nu?

Någon undrade hur Astrids rutiner ser ut nu. Det var ju inte jättelänge sen som jag skrev ett sånt inlägg. Då hade hon ju inga riktiga rutiner, men det börjar komma så smått nu, även om det ändras rätt snabbt när de är såhär små ? Hur mycket hon sover på dagen varierar ganska mycket. Hon har mest ”sovardagar” när hon sover mycket, men får fler och fler ”vakendagar” där hon är mer vaken än tidigare. Under vakendagarna sover hon inte lina mycket och vill gärna vara med, är nyfiken på det som händer runtomkring henne och vill sitta i knä och ”socialisera” ? Under sovardagarna är hon inte lika ”nöjd” när hon är vaken, utan känns mest trött hela tiden och somnar därför lätt om ?

Den senaste veckan har Astrid börjat komma till ro mycket tidigare på kvällen och somnar oftast på mig i soffan runt 19-19.30 efter en rejäl amning. Hon sover tungt på kvällen och brukar amma igen runt 21.30 innan vi båda somnar för natten. Sen sover vi oftast till runt 03-05 (hon vaknar lite olika däremellan), ammar och sen sover hon till 07-08 någon gång. Vi ”morgonammar” och sen hänger hon med upp och är vaken en stund, oftast någon timme innan hon blir trött och vill sova igen.

Hon sover som allra bäst i sjalen, så får hon sitta i den kan hon sova ett par timmar. Ligger hon för sig själv sover hon bara någon halvtimme, så jag bär henne därför oftast så jag får något gjort. Hon ammar direkt hon vaknar och ibland är hon vaken en liten stund efteråt, men oftast somnar hon om igen och sover ett par timmar till (är det en sovardag kan det gå fyra timmar innan hon vaknar) om jag sätter ner henne i sjalen.

Hon ammar rejält när hon vaknar och brukar sen vara vaken något timme innan hon somnar igen. Sista ”sovpasset” innan kvällen brukar inte vara lika långt, utan det blir en kortis på någon halvtimme-timme och sen brukar hon vara vaken ett par timmar över middag och kvällsrutiner innan hon somnar för kvällen.

”Eftermiddagsmys” innan kvällsrutinerna drar igång här hemma ?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats