Emma Barremyr

Astrids mat- och sovrutiner

God morgon! Jag fick ett önskemål om att skriva ett inlägg om Astrids mat- och sovrutiner. Hon är ju väldigt liten än så länge, så några riktiga rutiner har hon ju egentligen inte, men jag kan berätta lite på ett ungefär hur det ser ut just nu.

Peppar, peppar, men hittills har nätterna med Astrid varit väldigt bra. Jag brukar amma henne sista gången för kvällen runt 20-21 och sen sover hon för det mesta fram till runt 03 innan hon ammar och oftast somnar om fort. Hon brukar vakna till och amma runt 06-07 på morgonkvisten och ibland fortsätter hon att vara vaken en stund så att jag tar med henne upp, men oftast somnar hon om och då låter jag henne ligga kvar i sängen medan jag går upp till Elsa.

Oftast är hon vaken en liten sväng på förmiddagen någon gång, men när är väldigt olika. Ibland är det direkt på morgonen, ibland inte förrän fram emot lunch. Även om hon sover mycket brukar hon ändå vakna till flera gånger på förmiddagen för att äta ikapp lite efter natten.

På eftermiddagen brukar hon sova rätt hårt och ofta kör hon ett längre sovpass utan att äta på runt tre timmar efter lunch. Ibland är hon vaken en sväng efter det långa sovpasset, men oftast vaknar hon bara till korta stunder för att äta och somnar om ganska snabbt. Inte förrän fram emot 18-tiden brukar hon vakna till ordentligt och vara vaken en stund. Mellan 18-21 brukar hon amma mycket och är nästan alltid vaken ett par timmar innan hon somnar för kvällen.

Typ så. Jag tycker inte att hon gör så mycket annat än sover, äter och bajsar just nu, men så vet jag att det var med Elsa också. Bebisar sover ju otroligt mycket de första månaderna och det var inte förrän Elsa blev runt tre månader som hon började få rutiner och vara mer vaken på riktigt, så det kanske blir ungefär samma med Astrid 🙂

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats