Emma Barremyr

Astrid 2 månader

 

Idag blir vår fina lilla Astrid två månader. Gulliga, gulliga unge, SOM VI ÄSKAR DIG! Tiden går så himla fort och det är helt ofattbart att hon redan är två månader nu! Hon är ju inget litet nyfött knyte som vi bara myser med längre, utan en bebis som börjar vakna till och är intresserad av sin omgivning. Vi spenderar dagarna med att lära känna varandra och jag älskar att sitta och titta henne i ögonen och uppleva kontakten som vi börjar att få. Tänk att jag är hennes mamma ♥

Jag själv börjar också landa mer och mer i rollen som tvåbarnsförälder, och även om det känns som att det aldrig kommer vara ”enkelt” att räcka till för två, så börjar jag så smått landa i den tanken och vänja mig vid det. Jag har hittat rutiner och små knep som gör att jag klarar av att vara själv med båda barnen hela dagar och det var ju något jag funderade mycket på hur jag skulle få till i somras innan Pelle började jobba igen. Men jag klarar det och det gör att jag känner mig som en supermamma!!! Haha 🙂

Det är verkligen en ynnest att få vara mamma och jag är så tacksam för varje dag som jag får chansen att uppleva mina barn. Det är klart att livet som småbarnsförälder är tufft många stunder, men det är ju precis lika underbart och fyllt av kärlek och glädje som det är tufft och utmanande. Jag försöker njuta så mycket jag bara kan av den här tiden, även om den inte alltid är rosenskimrande, för den kommer aldrig att komma tillbaka och det kan jag ibland känna mig lite sorgsen över. Tänk att det kommer en dag då mina barn kommer att välja att gå ut med kompisar istället för att sitta hemma i soffan i mitt knä och mysa. Eller att DE EN DAG KOMMER ATT FLYTTA HEMIFRÅN?! Hua…. nej de tankarna skjuter jag ifrån mig och försöker istället att ta vara på tiden som är nu och älska allt som går ♥

 

 

 

Älskade lilla Astrid, det här är du två månader gammal:

> Du sover fortfarande väldigt mycket, men den senaste veckan har du börjat ha ”vakendagar”, alltså dagar som du sover lite mindre på och är vaken ganska långa stunder. Det är himla mysigt eftersom det ger oss lite mer kontakt med dig och gör att vi lär känna dig bättre.

> Tidigare när du var vaken ville du helst bara amma, men nu har du börjat tycka att det är roligt att titta på leksaker och kan därför ligga vaken och nöjd för dig själv små stunder. Du tycker väldigt mycket om att ligga på skötbordet där vi har babymobilen som du ligger och kollar på, i vagnen där du tittar på barnvagnsmobilen eller i babygymmet.

> Du har hittat din hand och ligger ofta och gnager på fingrarna och försöker få in hela näven i munnen. Det är också något du roar dig med när du är vaken och det är så gulligt.

> Du tycker också om att ligga och titta på din storasyster som det alltid är liv och rörelse runtomkring. Över lag så verkar du tycka om när det är liv och rörelse då du är som mest nöjd då och även sover som bäst.

> Och allra bäst sover du nära ♥ På dagen kan du sova långa stunder (3-4 timmar i sträck) om du sitter i sjalen, och när du somnar på kvällen vill du helst ligga på armen efter att vi ammat, och det är också så vi brukar somna. Jag brukar vakna runt 23 och lägga över dig i nestet där du sedan sover resten av natten

> Du ammar bara en gång per natt och har fått in 03 som rutin på amningen. Jag vaknar av ditt knorrande prick klockan 03.00 nästan varje natt, så det är som att du har en inbyggd klocka i dig.

> Du ammar med andra ord ganska lite på natten, men brukar ta igen det med att amma mycket på förmiddagen och äter oftast upp dig inför natten genom att amma mycket på kvällen.

> Du är väldigt stark i nacken, kan hålla huvudet själv nu och ligger gärna på mage och kikar. Däremot är du inte lika intresserad av att stå upp som din syster var i den här åldern, utan är nöjd med att ligga ner eller sitta i knä.

> Du älskar när vi pratar med dig, har börjat kommunicera med så gulliga gurgelljud och ger oss de mest fantastiska leendena som vi bara smälter av, älskade unge!

> Du växer så det knakar och tidigare i veckan plockade jag bort kläderna i storlek 50 och plockade istället fram stolek 62 (har ju alla kläder från Elsa sparade).

> Igår på 2-månaderskontrollen var du 56 cm lång och vägde 4900 kg.

 

 

 

Den söta tröjan och mössan har Astrids mormor stickat till henne. Visst är det gulligt?

 

Här kan ni läsa om Elsa 2 månader gammal!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hanna

  Jättenyfiken på att höra mer om dina knep och rutiner för att få ihop dagarna med två små – har barn i exakt samma ålder som dina så alla tips mottages tacksamt 🙂 Kram!

 2. Hanna

  Jag är nyfiken på dina knep hur du klarar dagarna ensam med två barn. Hur underhåller du ex Elsa när du ammar. Jag är
  Nybliven tvåbarnsmamma och min sambo börjar jobba på måndag.

  1. Sofia

   Kommer på mig själv med att sitta och DUMFLINA, för det är så himla härligt och mysigt att läsa. Nu känner ju inte jag dig eller din familj men det känns som en oerhört stor ynnest att få följa med i deras uppväxt och liv! Tackar för detta inlägg och ber tyst om ett till och ett till 😀

stats