emmabarremyr

Emma Barremyr

Elsa 2 månader

Igår blev vår fina lilla Elsa 2 månader. TVÅ MÅNADER!!! Jag kan knappt tro att det är sant?! Vart tog min nyfödda lilla bebis vägen? Tiden går alldeles för fort!

Men att vara mamma till Elsa bli bara roligare och roligare för varje dag som går. Även om jag kan sakna det där nyfödda lilla knytet så är varje ny dag som jag får spendera med Elsa den bästa dagen i mitt liv. Det händer otroligt mycket med henne och utvecklingen går fort, hon är så mycket mer medveten nu och det är så roligt att få vara med och se när hon upptäcker världen!

Första månaden handlade mest om att anpassa oss till det nya livet som familj och småbarnsföräldrar. Nu spenderar vi dagarna med att lära känna varandra och utforskar världen tillsammans. Det är fortfarande mycket mys och sömn, men vakenperioderna däremellan är fler och längre än tidigare.

Elsa skrattar, tittar oss i ögonen, har börjat jollra och roas av nu av leksaker. Varje gång hon tittar på mig och ger mig ett leende är det som om mitt hjärta exploderar av kärlek, och jag förundras över hur den där kärleken bara kan växa sig starkare för varje dag som går. Jag känner mig rikare än någonsin med henne i mitt liv ♥

IMG_1770IMG_1762

Det här är Elsa 2 månader gammal:

>> Hon sover fortfarande väldigt mycket, men börjar ha fler och längre vakenperioder på dagarna nu. Oftast är hon vaken någon timme åt gången innan hon snabbt blir övertrött, och mitt eller Pelles bröst är helt klart bästa sovplatsen enligt Elsa.

>> Förutom på bröstet är bärsjalen och vagnen fortfarande de platser hon sover bäst på om dagarna. På nätterna ligger hon i babynestet i våran säng.

>> Elsa tycker inte om att ligga på rygg och kan absolut inte sova på rygg eftersom hon har mycket problem med uppstötningar som verkar göra ont. Bäst mår hon av att sova på mage (på våra bröst) eller på sidan, något vi känner oss väldigt kluvna till med tanke på PSD. Jag VET att bebisar inte ska göra det, men vad ska vi göra?! Hon stånkar/ gråter när hon ligger på rygg och blir oftast tyst direkt vi lägger henne på sidan eller på mage på våra bröst…

>> Favoritplatsen är skötbordet där hon älskar att ligga och titta på babymobilen som hänger ovanför. I början låg hon mest still och bara tittade, men nu sprattlar hela hon av upphetsning direkt vi lägger henne på skötbordet och hon får syn på mobilen. Andra leksaker som hon gillar och roas av just nu är babygymmet, en “fårskallra” och barnvagnsmobilen.

>> Att se sig sig själv i spegeln är också väldigt roligt, så där kan vi stå långa stunder och “busa” med spegelbilden, hihi.

>> Hon har även upptäckt tv:n som tar hennes uppmärksamhet mer än något annat. Skrämmande tycker både jag och Pelle, så den kommer vi inte ha på lika mycket framöver. Skärmtid är något vi kommer undvika i största möjliga mån för Elsa när hon är liten.

>> Hon har hittat sina händer som hon smaskar på för det mesta nu. Hon kan även sträcka ut handen framför sig och ligga och titta på långa stunder. Det är så fascinerande att se!

>> Elsa är väldigt stark i både nacke och ben. Hon håller huvudet stadigt (även om man såklart måste vara med och passa) och vill gärna stå upp på benen istället för att sitta ner. Som sagt, vart tog min lilla bebis vägen?

>> Hon ammar ungefär var tredje timme på dagarna och en till två gånger på natten just nu.

>> Elsa blir mer och mer lik sin pappa. Inte för att hon varit speciellt lik mig tidigare, men nu kan vi tydligt se drag från Pelle. Åh, pappas lilla flicka ♥

>> Idag på 2-månaderskontrollen på BVC var hon 56,5 cm lång och vägde 4540 g. Hon har alltså vuxit 8,5 cm och gått upp 1190 g sedan födseln.

IMG_1781

Min lilla skruttis ♥

Även om det fortfarande är en overklig känsla att kalla sig för mamma så har det faktiskt börjat sjunka in att jag ÄR Elsas mamma och att ingen kommer att komma och ta henne ifrån mig. Det är så självklart att hon är vår dotter och jag kan knappt minnas hur livet såg ut innan hon kom till oss!

 

Läs tidigare inlägg:

>> Elsa 1 månad

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lina

  Så söt hon är, er Elsa! Vår Arthur är född 12.5 så det är nästan exakt 1 månad mellan dem. Känner igen känslorna du beskriver <3 Tänkte bara om detta på att ligga på sidan, här i Finland rekommenderar man att bebisar ligger på sidan hellre än på rygg (ifall bebisen spyr under natten). Man kan ju stöda med något framtill så bebisen inte svänger sig till mage. Kram!

  1. Emma

   Tack desamma <3 Visst är det magiskt mysigt med en liten nyfödd, åh! Tack för att du delar med dig, känns skönt att höra! Vi stöder precis som du skriver upp när hon ligger på sidan så det känns ändå lite tryggare då 🙂 Kram

 2. Cat

  Vi hade exakt samma problem. Vi körde andningslarm (baby Sense 5) och sova på mage, samt höjde upp sängbenen vid huvudändan. Fungerar utmärkt. Andningslarmet har dessutom två plattor så den ena använde vi i vagnen och flyttade bara själva larmenheten.

 3. Veronica

  Vilken härlig uppdatering!! Hon är så fin 🙂

  Almon vägde 4500 g och var 59 cm (!) nu på 1 mån kontrollen. Galet vad de växer! Men Louie var också stor så det är visst så våra barn blir 🙂

  Kram och ha en bra vecka!!!

  1. Emma

   Tack! Blir så nyfiken på hur din Almen ser ut nu 😀 Vill du får du gärna maila en bild 🙂 Ja det är galet vad de växer, men skönt det! Kram fina du

 4. marie andersson

  Redan 2 månader, tänkte jag direkt jag såg rubriken! Men underbara två månader kan jag tänka mig och det är så härligt att läsa dina inlägg och din beskrivning av kärleken till Elsa och Pelle 🙂

  Kram Marie <3

  1. Emma

   Ja det går SÅ FORT! Och ja, dessa månader har varit underbara, de bästa i mitt liv, hihi 🙂 Tack för din härliga energi du sprider Marie! KRAM <3

stats