Emma Barremyr

Lax med spenat och parmesan

 

Som småbarnsförälder inser jag mer än någonsin hur viktigt det är att hitta goda vardagsrätter som uppskattas av hela familjen och samtidigt är enkla och snabba och laga. Pestopastan är en sån rätt. Likaså kräftpastan, laxplåten, ugnspannkakan och korvstroganoffen. Favoriter hos hela familjen!

Och nu har vi en ny favorit här hemma! Min mammakompis Bea tipsade mig om den här rätten och herre min skapare vad god den var! Ugnsbakad lax med spenat och parmesan. Vi har redan ätit det ett flertal gånger här hemma i sommar och jag kan säga att det inte funnits mycket kvar på tallrikarna efter middagen. Minimagen i familjen slukar allt och det är en tillfredsställelse utan dess like. Finns det något som gör en så glad som när ens barn äter bra med mat? Haha.

Elsa älskar ris och vi kör för det mesta på råris, men brukar variera mellan rött ris, quinoa och hirs för att få lite variation. Så det är mitt tips till er!

Hoppas ni och era barn blir lika förtjusta i maten som vi 🙂 Scrolla vidare för recept!

 

 

Lax med spenat och parmesan

Ingredienser 4 personer

4 tinade laxfiléer
2 nävar babyspenat
2 dl matgrädde
1/2 dl riven pecorino
Salt och peppar
4 portioner ris

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en ugnssäker form. Salta och peppra. Strö över spenaten, häll på grädde och avsluta med att riva över osten. Kör in i ugnen och baka i 20 minuter. Servera med ris och sallad. 

 

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats