Emma Barremyr

Första dagen ensam med båda barnen

Tillbaka till verkligheten! Idag började Pelle jobba igen sex veckors semester vilket innebär att jag har haft min första dag ensam med båda barnen. Och jag skulle ljuga om jag skrev att det inte har varit en utmaning!

Dagen började med att Pelle väckte mig strax innan sju. Natten var sådär om jag säger så. Astrid åkte på min förkylning så hon har sovit rätt kasst de senaste nätterna eftersom hon varit tätt i näsan och bara velat sova på oss. Dessutom ”ska” hon vara mitt i första utvecklingsfasen, så över lag är hon rätt kinkig just nu.

Jag brukar hinna mysa och få ganska mycket egentid med Elsa på morgonen, men idag hann jag inte ens göra klart frukosten innan Astrid vaknade och sen kom hon inte till ro på hela förmiddagen. Något spökade i hennes lilla kropp och jag lyckades inte få henne att somna någon längre stund i varken sjalen, selen eller vagnen. Hon vaknade så fort jag skulle sätta mig ner och vara med Elsa. Och Elsa slet, klängde och tjatande på att jag skulle leka med henne. NON STOPP! Känslan av otillräcklighet var enorm!

Jag och Elsa lyckades iallafall dansa loss till alla Frost-låtar (Elsa iklädd sin Frostklänning såklart), leka kurragömma med alla Bamsefigurer, förmiddagsfika och cykla ett par varv runt kvarteret på förmiddagen. Sen hade vi bokat dejt med syrran och barnen på Öppna förskolan efter lunch.

Lagom tills vi skulle åka iväg hade Elsa hunnit bli trött och Astrid var fortfarande väldigt kinkig och hade inte sovit många minuter under förmiddagen. Så i bilen in till stan satt jag med två gallskrikande ungar i bilen. ”Herregud vad håller jag på med? Varför försöker jag ens ge mig iväg?” Var det enda jag kunde tänka och flera gånger översköljdes jag av känslan av att vilja vända om bilen och åka hemåt igen. Men jag höll ut, och när vi väl kom fram till stan vände allt totalt!

Eftermiddagen var supermysig! Astrid däckade i sjalen så fort vi kom in på öppna förskolan och sov i tre timmar i sträck. Elsa fick allt mitt fokus och fick även leka av sig med kusin Alicia. Vi la pussel, spelade spel, fikade, pysslade och hade så himla mysigt! Gud vad värdefullt efter en kaosig förmiddag. Med det är ju såhär det är med småbarnslivet. Det går upp och ner hela tiden. Det är precis lika jobbigt som det är underbart ❤️

Bilresan hem gick supersmidigt med två tysta barn och väl hemma möttes vi av vår älskade pappa Pelles armar. Underbart! Pelle tog barnen medan jag slängde ihop maten. Sen åt vi middag tillsammans och sen fick jag gå ut i skogen och njuta av en promenad kvällssolen medan Pelle roddade kvällsrutinerna där hemma. Så skönt att få lufta sig lite och bara vara för sig själv en stund.

Nu är Pelle ute och springer, Elsa sover och jag sitter i soffan med Astrid sovandes på bröstet samtidigt som jag skriver det här inlägget från mobilen. Jag är så trött, men blir ändå varm i hjärtat när jag tänker på den här dagen. Det har varit många blandade känslor, men ändå en fin dag med mina älskade barn!

Imorgon börjar Elsa på förskolan igen efter två månaders sommarlov. Det kommer bli bra! Hon och jag var där och hälsade på i fredags och hon ville INTE åka därifrån, så det blir roligt för henne att komma dit lite. Bli aktiverad och träffa kompisar ❤️ Hon ska gå tre dagar i veckan, så måndagar och fredagar kommer jag vara hemma med båda barnen och de andra dagarna får jag lite egentid med Astrid (+ att jag ska jobba de dagarna, så jag lär ha fullt upp, hehe).

Hur har eran måndag varit? ❤️

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia

    Wow, snacka om proffsigt av dig och alla småbarnsföräldrar att liksom lyckas mecka ihop en dag sådär, och sedan göra om det igen dag efter dag. Vilken vardagshjälte!

stats