Att komma igång med träningen efter förlossningen | Emma Barremyr
emmabarremyr

Emma Barremyr

Annons

Att komma igång med träningen efter förlossningen

Igår kom vi äntligen hem igen! Vi har haft så mysiga dagar hemma hos mamma och pappa i Torsby, men som vi saknat pappa Pelle. Han fick ju hög feber i söndags, så jag flydde huset med båda barnen, och tur var väl det då det verkar vara någon form av maginfluensa som han åkte på eftersom han även fick diarré och varit väldigt dålig. Nu är han iallafall frisk igen och det verkar som att jag och barnen klarade oss, tack och lov. Själv mår jag ju äntligen bra igen efter allt som hände efter förlossningen, så nu vore det trevligt om vi kunde få njuta av lite semester ihop. Planen var att åka på en liten minisemester den här veckan, men det fick vi ju ställa in, så nu satsar vi på nästa vecka istället.

Igår gjorde jag och Astrid premiär i gymmet. Eftersom det spöregnade ute var jag inte alls sugen på en promenad som var planen först, så vi åkte en spontantur till gymmet istället. Jag har redan börjat känna av trötthet i ryggen från amningen så det kändes som det var dags att börja aktivera musklerna lite igen. Jag körde igenom kroppen väldigt lätt, hade fokus på att aktivera bäckenbotten, inre magmuskler och kroppens baksida, som är det absolut viktigaste efter att man fött barn.

Åh, DET VAR SÅ SKÖNT! Jag har inte tränat något sen dagen innan förlossningen och idag har jag träningsvärk trots att jag i princip bara gjorde övningar med egen kroppsvikt. Delade passet på Instagram, men delar med mig även här nedan om ni är nyfikna! När man kan börja träna igen efter en graviditet och förlossning är ju väldigt individuellt och har med att göra hur mycket man träna innan och under graviditeten, hur förlossningen gick och hur man mår efteråt i kroppen. För mig har det gått snart fyra veckor sen förlossningen och eftersom jag var igång hela graviditeten och i princip känner mig som vanligt i kroppen (har ju knappt känt att jag fött barn den här gången) är det okej att börja så smått. Jag känner ju min kropp och vet vad den behöver. Sen om man vill kalla det ”träning” eller ”aktivering” är en annan sak 😊 Övningarna jag gjorde igår var lätta och jag kunde lika gärna ha gjort dem hemma, men det är så skönt att komma iväg och få en stund för sig själv.

 

Såhär såg passet ut:

Knäböj med boll 15×3
Bäckenlyft 15×3
Sittande rodd i maskin 15×3
Liggande utåtrotation i axel med hantel 15×6 (3 set på varje sida)
Aktiveringsövning för magen 15×3
Ryggresning med jorden runt 10×3
Sidoplankan 20 sekunder x 6 (3 på varje sida)

 

Jag hade som sagt kunnat ta i mycket mer, lagt på massa vikt osv för att få till ett riktigt jobbigt pass, men det var inte alls meningen. Nu såhär i början ska fokus mer handla om att hitta aktivering i bäckenbotten och bålen samtidigt som övningarna utförs med lätta eller kroppsegna vikter.

 

 

Astrid sov sig igenom hela passet och jag hann även med lite crosstrainer för att få upp pulsen på slutet innan det blev dags för amning och hemfärd. Med Elsa var jag aldrig och tränade i gymmet eftersom hon aldrig sov i vagnen när den var stilla. Hon sov bara i om den var i rullning, men mest sov hon på mig i sjalen, och det funkade inte riktigt med gymmet. Astrid är lite enklare på så vis, hon sover där man lägger henne så förhoppningsvis blir det fler vändor för oss till gymmet framöver. Tänker att jag iallafall ska få till 1-2 pass i veckan när vardagen drar igång i september efter semestern.

Kommentera gärna inlägget om ni har frågor eller önskemål om inlägg kring mammaträning / träning efter att man fött barn Så kan jag ta upp det i kommande inlägg framöver 😊

 

Kram och hoppas ni alla får en fin torsdag / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats