Emma Barremyr

Godsaker till midsommar

Midsommarhelgen står och knackar på dörren och äntligen kan vi väl säga att sommaren är här på riktigt nu? Jag älskar den här tiden runt midsommar, när allt grönskar och vi fortfarande har hela underbara sommaren framför oss. Det är något magiskt i känslan av det som sitter i från barndomen, åh!

I vanliga fall brukar vi fira midsommarafton i sommarstugan, men i år bryter vi den traditionen och är istället hos mina päron i Torsby. Elsa ska få springa sin första minijogg och sen blir det självklart dans runt midsommarstången på torget, fokus på god mat och familjetid. Det blir mys!

Men nu ska jag inte babbla mer om vad vi ska göra på midsommar, utan istället tänkte jag dela med mig av fem recept på godsaker till midsommarhelgen. Alla alternativ är fria från vitt raffinerat socker och istället sötat med andra alternativ såsom frukt eller honung/ agavesirap. Många av godbitarna är pimpade med nyttiga saker som nötter, kokos, kakao, kokosolja och annat gott som ger finfin näring och energi till kroppen – riktigt superfika med andra ord!

Varsågoda, här är 6 recept ni inte vill missa!

 

För ut har vi min raw jordgubbscheesecake med lime. Den här kakan är en bit av himmelriket vill jag lova och passar ju perfekt till midsommar med tanke på alla jordgubbar den innehåller!

RECEPTET HITTAR NI HÄR!

 

 

Mitt andra tips till er är min raw banan- och jordnötscheesecake som är en annan bit av himmelriket. Banan, jordnötter och choklad i en alldeles underbar kombination! Helt klart en av de bästa godsakerna som finns. Jag skojar inte!!!

RECEPTET HITTAR NI HÄR!

 

 

Mitt tredje tips till er är min smulpaj med hallon. Den här pajen är sötad med dadlar och har därför en lite knäckig smak som jag ÄLSKAR! Det blir en fin balans till de syrliga hallonen. Servera med en klick vispad grädde och du har en svårslagen fika framför dig!

RECEPTET FINNS HÄR!

 

 

Och när vi ändå är inne på pajspåret så måste jag också passa på att tipsa om rawfoodpajen med hallon, blåbar och cashewgrädde! Den behöver inte bakas i ugnen och går därför enkelt och snabbt att göra iordning och smakar otroligt fräscht och gott samtidigt som den är mättande och sprängfylld med näring! Kan en fika bli bättre?

RECEPTET HITTAR NI HÄR!

 

 

Mitt femte tips till er blir mitt godaste glassrecept jag någonsin skapat, nämligen lakritsglass med chokladbollsdeg. Du gör glassen i två omgångar eftersom du måste göra chokladbollar först och sen blanda ihop chokladbollssmeten med glassen. Lite trixigt kanske, men så värt det! Den här glassen är så fruktansvärt god och funkar såklart att njuta av hela sommaren om ni inte skulle hinna testa i helgen!

RECEPTET HITTAR I HÄR!

 

Sist ut har vi självklart paleokladdkakan! Jag har tipsat om den många gånger tidigare, men den är för god för att glömmas bort så om du möjligtvis gjort det – eller ännu värre – aldrig provat den så kommer här en påminnelse! BAKA DEN HÄR KAKAN I MIDSOMMAR!!! Supergod och näringsrik och blir som en bit av himlen tillsammans med en klick grädde eller glass!

RECEPTET HITTAR NI HÄR!

 

Det var det hela! Jag får se om jag själv orkar anstränga mig något med maten under helgen. Jag är rätt trött på allt ätbart efter den här graviditeten eftersom matlusten är sådär och inget smakar riktigt som vanligt. Men det tickar neråt och snart är det förhoppningsvis bara en månad kvar av den här tuffa graviditeten. När jag började amma förra gången small aptiten till och aldrig hade det varit så gott att äta som då. Jag hoppas det blir samma den här gången för som jag saknar att njuta av maten!

Nog om det! Hoppas ni får en fin onsdag och lova att ni njuter av en eller två godsaker i helgen?

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats