emmabarremyr

Emma Barremyr

Saker jag vill göra innan bebis kommer

God morgon!

Jag älskar mitt fysiska jobb som PT och att få träffa klienter, men senaste tiden i gymmet med PT-klienter och grupper har varit rätt tuff fysiskt med tanke på att jag använder min egen kropp så otroligt mycket som PT, och kroppen är bra trött nu alltså. Dessutom så mår jag ju int helt bra i min graviditet heller. Jag har sökt gravidpenning de sista 60 dagarna innan förlossningen och hoppas därför på att “gå hem” från PT-jobbet nu i början av juni. Är det inte lite sjukt att det bara är lite drygt två månader kvar av graviditeten? Sista tiden har gått så fort!

Jag önskar mig ett par lugnare månader nu innan bebis kommer och ska försöka lägga lite extra krut på att ta hand om mig själv och boa här hemma under den tiden. Jag har dock inte sökt gravidpenning på heltid utan kommer att fortsätta med PT-online, bloggen och Instagram som vanligt hela vägen fram till förlossningen och under föräldraledigheten sen. Det ska bli spännande att prova på livet som tvåbarnsmamma och egen företagare!

Men wow! Det börjar ändå bli verkligt på riktigt nu! Vi kommer snart att ha en bebis här hemma igen och nu börjar det klia ordentligt i mina fingrar. Jag vill fixa, greja och förbereda! Samtidigt vill jag också ge mig själv lite tid, lugn och återhämtning, så det ska jag verkligen göra.

 

Här är en lista på saker som jag vill göra innan bebisen kommer!

> Gå igenom alla bebiskläder och sortera dem efter storlekar så jag smidigt kan hitta rätt storlekar till lillasyster framöver.

> Tvätta alla bebiskläder i de minsta storlekarna och lägga in i garderoben. Alltså DET myset!.

> Unna mig själv en eller två gravidmassage!

> Putsa alla fönster i huset, inklusive uterummet. Jag vet inte när det hände sist, men jag tror det var svärmor som putsade senast och det var någon gång förra vintern. Fy vad tråkigt det är, men så välbehövligt nu.

> Lyssna på boken “Föda utan rädsla”. Jag läste den inför förra förlossningen och tyckte att den var väldigt bra. Nu hinner jag mest med ljudböcker, så tänker att jag kommer lyssna på boken den här gången istället!

> Inventera bebissaker och plocka in sånt som vi behöver första tiden från förrådet.

> Städa iordning skåpen i köket och gör en egen hylla till lillasyster där vi kan ha nappar, mjölkpump o.s.v.

> Skriva förlossningsbrev och packa BB-väskan! Jag vill gärna göra det i GOD tid så jag kan packa om många gånger om det skulle behövas. Det är ju mysigt och en slags förberedelse.

> Ska även gå igenom min lista på “20 bra saker för nybilven mamma och bebis” och se vad som behöver fixas!

> Baka och fylla frysen med massa godsaker som är lätta och smidiga att plocka fram sen när bebis är här och jag blir fast med amning.

> Göra andningsövningar och mindfulnessmeditationer inriktad på förlossningen. Jag har varit lite dålig på det här senaste tiden, men vill verkligen ge mig själv utrymme för stunder i stillhet med andningen i sommar.

> Fota gravidbilder med Caroline Dahlén hade jag också på listan, men det betade vi av nu i helgen. Ett litet provsmak hittar ni nedan. Såhär såg det ut på gravidfotograferingen med Elsa i magen!

 

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Veronica

  Låter som en bra lista! Headspace (mindfulness-appen) har jättebra Pregnancy-pack på 30 lektioner tror jag och även pain-pack 🙂 Jag lyssnade i många många timmar senaste gången! Även under förlossningen, innan h*vetet bröt loss 🙂

  1. emmabarremyr
   emmabarremyr

   Tack för tipset, det ska jag kika på 😀 Bra att kunna ha med på förlossningen också!!

stats