emmabarremyr

Emma Barremyr

Packa BB-väskan

Hej kompisar ♥

Förra veckan fick jag äntligen tummen ur och packade BB-väskorna! En väska till bebis, och en till mig och Pelle. Jag satte på lite skön musik och ägnade sedan en hel eftermiddag åt att plocka, pilla, fixa, vika och packa. Otroligt mysigt!

Imorgon är det dessutom exakt en månad kvar till beräknad förlossning så det var verkligen på tiden att få de där väskorna packade. Vad som helst kan ju hända nu!

Jag har googlat runt i all evighet för att se vad andra haft nytta av att ha med sig och tror att jag fått till väskorna ganska bra nu! I det här inlägget tänkte jag därför visa och berätta för er vad vi valt att packa med. Hoppas på att ge er som ska föda lite längre fram inspiration och tips!

IMG_9494

 

TILL BEBIS:

– 3 bodys

– 3 par byxor

– 1 pyjamas

– 2 tunna mössor

– 1 kofta

– 1 fleecedress + mössa till hemfärden

– 1 par sockor

– 2 filtar (en tunnare och en tjockare)

– 1 snuttekanin

– babynest + baby care skin (får ligga i bilen ifall vi skulle bli kvar på BB)

– blöjor

– våtservetter

– babyskydd

 

IMG_9473 IMG_9477 IMG_9480

 

TILL MIG:

– 1 mysdress i storlek M (har fått en jättemysig hemskickad från WYTE)

– 2 amningsbh:ar

– 1 amningslinne

– 1 stickad kofta

– 1 tunika

– 1 par mjuka leggins

– 3 par stora trosor

– 2 par strumpor

– 1 par tofflor

 

IMG_9484

 

TILL PELLE:

– 1 par mjukisbyxor

– 1 varm tröja

– 1 kortärmad t-shirt

– 1 långärmad t-shirt

– 2 par kalsonger

– 2 par strumpor

– 1 par inneskor

 

IMG_9488

 

NESSECÄR:

– förlossningsbindor

– amningsinlägg

– purelan bröstvårtssalva

– lypsyl

– hårborste och snoddar

– rollon

– tandborstar och tandkräm

– nässpray

– panodil

– schampo och balsam

– ansiktskräm

– massageolja

– mjuka tvättlappar (att torka eventuell bebiskräk med)

ÖVRIGT:

(packas när det väl är dags att åka in)

– ipad och telefoner + laddare

– högtalare (om jag vill ha musik under förlossningen)

– kamera + laddare

– förlossningsbrev

– leg + kontanter

– yatzy

– snacks, frukt och något att dricka

 

Är det något ni tycker jag glömt att packa med? Hojta gärna till isåfall!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Erika

  Min bästa vän under förlossningen var en vattenflaska. Blev så torr i munnen av lustgasen och försöka dricka ur ett glas eller med sugrör var inte så lätt. Flaskan kan du vinkla hur som helst nästan. Sen packade vi en väska med extra kläder till oss alla tre som vi hade kvar i bilen och tur var det för vi blev kvar på BB i 3 dagar för observation.
  Sen är det säkert lite olika beroende på om man vill amma eller inte men jag glömde amningskudden så den fick släkten ta med och vilken fröjd att få vila armarna på istället för att palla upp med vanliga kuddar.
  Annars ser det ur som ni har packat mycket bra grejer och det mesta kan man åka och hämta/köpa efter som.
  Stort lycka till!

  1. Emma

   Åh, vad bra tips, så tacksam för att du delar med dig! Vattenflaska har jag nog också tänkt ha med mig, men det var en bra påminnelse 🙂 Vi bor väldigt nära sjukhuset så skulle vi bli kvar är det snabbt gjort för Pelle att åka hem och hämta lite nödvändigheter, men det är kanske lika bra att packa en extra väska och ha i bilen så slipper han åka om det skulle bli så. Skönt att höra erfarenheter från någon som redan gjort allt det där. Tack för att du delade med dig! Kram

 2. Malin

  Hej Emma! Först & främst! – Tack för din ljuvliga blogg! Är en ny blogg läsare hos dig och du är fantastisk grym, inspirerande genuin och vacker! Blir alltid superglad när jag läser din blogg!:) Du har ngt magiskt framför dig:) Födee själv min lilla dotter Molly för 1 månad sedan, sån häftig upplevelse!! All lycka till fina du!:) Något jag kan tipsa om det är att ha me ännu flera mamma-trosor. Avslaget efteråt är extremt och jag iaf blödde snabbt ner trosorna-trots binda. Inget kul, men super att bunkra upp med flera trosor. Samt små/minihanddukar till både dig och lillan. Lillan när dom kräks mkt i början, samt även till dig då jag la denna lilla handduk på det ena bröstet när jag ammade det andra när man låg hur mot hud/baröverkropp. Dessa köpte jag på Ica maxi. Njut och rå om dig sista veckorna härliga du och fina magen!! Massvis med pepp och energi från mig och min lilla Molly! Stor kram

  1. Emma

   Men åh så glad jag blir att du gillar bloggen! TACK för dina värmande ord, de betyder så mycket <3 Och GRATTIS till din Molly, jag förstår att det är en häftig upplevelse 🙂 Tusen tack för dina tips, jättebra att få ta del av andras erfarenheter! Fler trosor och minihanddukar ska jag packa ner! Tack för peppen <3 Stor kram

 3. Veronica

  Jag håller med kommentaren innan, skönt med helt rena kläder till hemresan. Kan va skönt att ta en dusch och byta kläder innan man åker hem 🙂 Ang amningsbh:ar började jag inte använda dem förrän mjölken hade börjat rinna till ordentligt vilket dröjde några dagar. Innan dess är det bra om barnet ligger mkt hud mot hud och då kan bh:n vara i vägen. Likaså amningspads behövde jag inte förrän senare. Det kan säkert vara olika dock, och de tar ju inte så mkt plats…. Förlossningsbindor får man av BB, likaså värktabletter. Vi klädde på sonen hans kläder först när vi skulle åka hem, innan var han mest naken med blöja (pga att det är bra med hud mot hud) och hade ibland de bodysarna man kunde låna. Fanns hur många som helst av samma sort.

  Jag skulle satsa på fler rena t-shirts/toppar till dig och rena byxor. Man vet ju inte på förhand hur länge man får stanna och det är verkligen skönt att kunna byta till rena kläder med jämna mellanrum. När det gäller trosor får man ju såna här berömda nättrosor 😉 vilka är överraskande sköna och typ det enda man vill ha där i början. Jag snodde med mig några stycken hem. Efter nån vecka vill man inte se de där längre, men de första dagarna är de helt rätt.

  Det var lite vad jag kom ihåg från sist… Babynestet tror jag är toppen att ta med. Det ska vi göra den här gången. Tog inte med det sist och kände att det hade varit bra.

  Och mitt tips är att ta med massa snacks! Under förlossningen var det mest min man som åt, men dagarna efter på BB var det guld värt att ha massa goda snacks och god dricka. 🙂

  Kram!!

  1. Emma

   Så många bra tips – som vanligt från dig! Tack <3 Då ska jag packa ner lite mer kläder till mig själv. Är ju inte alls säkert att vi blir kvar, utan det återstår ju att se hur allt blir. Eventuellt så tänker vi oss en natt på patienthotellet, men annars vill vi nog komma hem så snabbt som möjligt 🙂 Tror också babynestet är grymt att ha med, och som du säger - bra med mycket snacks om man skulle bli kvar på BB 🙂 Kram

 4. F

  Om du hade tänkt åka hem i mjukiskläderna hade jag packat andra kläder att ha på BB. Annars hade jag packat andra kläder att åka hem i. Jag hade bara ett par kläder med mig och de blev jättesunkiga ganska snabbt hahhah 🙂

  1. Emma

   Mjuikskläderna är tänka att ha på BB och sen tänkte jag åka hem i tunika, men ska kanske slänga ner ett par extra leggins och en extra tunika ifall jag vill känna mig fin på BB också 🙂 Tack för tipset!

stats