Emma Barremyr

Resan jag drömmer om just nu

Jag och Pelle kom hem från några härliga dagar i Rom för ett par veckor sedan och det satte sprutt på resedrömmarna igen. Jag älskar ju verkligen att resa, uppleva världen och se nya platser!

Minns ni att jag skrev ett inlägg om våra kommande resplaner tidigt i höstas? Vi hade planerat att åka till Dubai och Sri Lanka i vinter, men allt drog ut på tiden och biljetterna vi hade sett ut tog slut och det blev för dyrt. Men det är inte hela sanningen. I samma veva som jag skrev inlägget bestämde vi oss även för att vi ville börja försöka bli gravida igen. Och när vi väl kommit fram till det beslutet så insåg vi att det fanns en risk (eller chans borde jag kanske skriva, men nu pratar jag inte om själva graviditeten, utan mitt mående) att jag var gravid och inte mådde så bra i jan/ feb när vi tänkte resa, så därför kändes det helt plötsligt inte som en bra plan. Det kändes onödigt att lägga pengar på en resa om jag skulle bli lika dålig av graviditeten som sist, och förmodligen fanns det en mening med att biljetterna var slut den där kvällen när vi skulle boka resan.

Jag kan säga att jag hade inte velat resa iväg nu i vinter. Visst hade det varit härligt att få sol och värme, massa familjetid och allt det där. Men jag hade inte kunnat njuta av det som jag hade velat och som sagt så hade det bara känts som bortslösade pengar. Så nu i efterhand är jag väldigt glad att det inte blev någon resa till Dubai och Sri Lanka den här vintern. Det blev en istället en vecka på Gran Canaria innan jag blev gravid, och det blev ju en himla fin och mysig resa det också, även om det inte var vad vi hade tänkt oss från början den här vintern.

Nu har vintern passerat och jag drömmer fortfarande om att resa till Sri Lanka (fast det är ju väldigt obehagligt med terrordåden där sensate tiden). Jag försöker därför bearbeta Pelle redan nu med att vi ska resa iväg en månad nästa vinter tillsammans med barnen, men han är inte helt med mig. Han är mycket mer nojig med att ta med barnen ut i världen än vad jag är och tycker nog att Sri Lanka känns för långt bort och osäkert med småbarn. Är det någon av er som har erfarenhet av att resa dit med småbarn, dela gärna med er då vi vill ha tips och tankar!

Lillasyster kommer vara runt 6-7 månader så visst är hon liten, vi alla kan bli sjuka och det kan hända saker, men det kan det ju göra hemma också! Jag tycker livet är lite för kort för att tänka så. Jag ser det mer som att vi får möjlighet att komma väg med båda barnen, spendera hela dagar med dem, inte bry oss om matplanering, tvätt och vardagen som bara flyter på här hemma. Att komma iväg från vinter, mörker och sjukdomstider på förskolan. Men framför allt så tänker jag på hur mycket tid vi kan spendera med våra barn, tillsammans. Så länge lillasyster är under ett år har vi möjlighet till 30 dagars föräldraledighet ihop och jag tycker det skulle vara så härligt att göra något speciellt av den tiden.

Men vi får se. Det kanske känns helt annorlunda sen när lillasyster kommer? Vi vet ju inte vad det är för liten människa än. Ett annat alternativ vi (eller JAG borde jag kanske skriva) funderat lite på är att hyra ett hus någonstans i Europa. Det är närmare och känns säkrare på något vis. Gran Canaria var verkligen otroligt vackert och även om vi redan varit där en gång så skulle jag nog kunna tänka mig att åka dit en gång till (dock INTE på charterresa med all inclusive….). Vi får se vad jag får med mig Pelle på helt enkelt! Hehe.

Elsa var 7 månader när vi var i Dubai med henne och jag kan säga att det var en ljuvlig tid att resa med bebis!

Vart har ni rest med era barn och hur var det? Berätta gärna!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennie

    Vi var på en medelhavskryssning med vår dotter när hon var ett år. Vi tänkte att det skulle vara ett bekvämt sätt att resa på med ett barn, vilket det också var. Det fanns mycket på båten att göra, med både pooler och lekrum. Däremot så blev utflykterna lite mer besvärliga. Dottern har ju aldrig gillat att åka i vagn och vid den här tiden hade hon ju lärt sig att gå, så det blev mycket springande efter henne.
    Nästa år funderar vi på en kryssning i Karibien istället. Lillebror kommer då att vara 6-7 månader och förhoppningsvis lättare att resa med. Då sover dem ju lite mer och är inte lika rörliga. Dottern kommer att vara nästan tre år och hur treåringar är har jag ingen aning om…

    1. emmabarremyr

      Men åh! En kryssning lät ju helt fantastiskt! tack för att du delade med dig, så roligt att få läsa om hur andra gör! Tänker också att en 6-7 månaders är enklare än en ettåring att resa med 🙂

stats