Emma Barremyr

Panerad torsk med klyftpotatis och stuvad spenat

 

Jag kan bli väldigt sugen på vissa saker även om jag inte är gravid, men som gravid blir det där sugen EXTREMT när det väl sätter in. Så var det med stuvad spenat en dag. HERREGUD VAD SUGEN JAG BLEV! Ett ökat behov av järn som behövde tillfredsställas kanske? Hehe.

Självklart blev det stuvad spenat till middag den dagen. Tillsammans med panerad torsk och klyftpotatis! Mums 🙂 En gammal klassiker som ju är himla god, men som vi inte ätit på väldigt länge. Jag var dock så sugen på spenaten att det slutade med att jag satt med en sked och slevade i mig det sista från kastrullen efter maten. Haha!

Gillar ni stuvad spenat?

Här ger jag er ett glutenfritt recept på både stuvad spenat och panerad torsk! Hoppas ni gillar det!

 

 

Panerad torsk med klyftpotatis och stuvad spenat

Ingredienser 4 personer

4 torskfiléer
Majsströbröd och sesamfrön till panering
1 kg fast potatis
3 msk olivolja
450 g tinad hackad spenat
2 dl mjölk
2 msk maizena majsstärkelse
1 klick smör
Salt, peppar och muskot

Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba potatisen och skär den i klyftor. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över olivolja och salt. Baka i ugnen tills potatisen får färg.

Salta och peppra torsken. Blanda ihop majsströbröd och sesamfrön och rulla sedan torskbitarna i. Smält smör i en stekpanna och stek sedan torken gyllenbrun på båda sidor på medelhög värme. 

Vispa ihop mjölk och majsstärkelse och koka upp under omrörning. Häll i spenaten, en klick smör och låt koka ihop någon minut. Smaka av med salt, peppar och en nypa muskot.

Servera torsken med potatis, stuvad spenat och en sallad! Ät och njut!

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats