Emma Barremyr

Gravid vecka 30

 

Jag tror knappt att det är sant! Vi har gått in i 30:e graviditetsveckan nu, så om ÅTTA veckor räknas graviditeten som fullgången och det är fritt fram för bebis att komma när hon vill. Jag vill inte föda alldeles för tidigt, men jag hoppas verkligen att lillasyster vill kika ut lite tidigare än vecka 40 eller senare. Gud så skönt det hade varit att slippa några graviditetsveckor, hehe!

Men vecka 30 alltså! UNDERBART!!! Varsågoda, här kommer veckans graviduppdatering!

Nytt sedan förra veckan: jag har börjat äta på natten igen. Jag vaknar varje natt med en enorm hunger som suger i magen och kan inte somna om förrän jag tryckt i mig ett par bananer. Det blir mest bananer eftersom det går fort och mättar hyfsat bra. Det märks så väl att kroppen är i behov av mer energi nu. Jag äter en rejäl fruktsallad med grädde och nötter på kvällen och vaknar helt utsvulten varje morgon och måste upp och äta fort innan illamåendet blir för kraftigt!

Bästa med veckan som gått: alla goda fruktsallader som jag ätit till kvällsmat och banankakan som jag mumsar på till mellanmål varje eftermiddag tillsammans med en kokoslatte. Dessa stunder mår jag oftast inte illa och njuter verkligen Det är helt klart bästa stunderna på dagen!

Sämsta med veckan som gått: Alla vidriga morgnar med illamående! Jag skriver inte mer så.

 

 

Veckans bebis: Lillasyster är nu 36 cm och väger nästan 1,6 kg i slutet av den här veckan. Hon växer så det knakar! Nu börjar barnets kroppsbehåring att försvinna. Hjärnan, lungorna och musklerna fortsätter att utvecklas och skelettet blir hårdare. En del barn lägger sig redan nu med huvudet i bäckeningången och man kan då känna att barnets huvud pressar mot bäckenbotten och även tydliga sparkar mot revbenen. Det gör jag så jag tror att hon ligger men huvudet neråt redan.

Veckans mående: det har varit samma som tidigare så ingen större skillnad. Jag mår dåligt på morgnarna/ förmiddagarna, men bättre på eftermiddagarna och kvällarna. Den här veckan var ändå bättre än föregående vecka och jag har känt mig lite piggare och gladare igen. Var väldigt nere psykiskt förra helgen och kände stor hopplöshet och de känslorna tog över lite. Det är inte så konstigt att psyket påverkas när man mår dåligt under en längre tid, och det är okej att bryta ihop och känna hopplöshet. Jag tillåter mig det och är samtidigt så glad över att jag har väldens bästa stöttning från både sambo och familj. Det värmer så mycket, de betyder allt för mig!

Veckans mage: den går numera att använda som bord när jag sitter ner, haha. Helt klart en av de bästa sakerna med att magen blir stor! Brukar vila kaffekoppen på den när jag sitter och dricker eller skålen med fruktsallad om kvällarna. Bekvämt ändå! Får bara passa så att inte ungen lägger av en karatespark i magen för då kan koppen eller skålen flyga iväg. Magen är även mycket i vägen nu när jag ska böja mig framåt. Har liksom inte riktigt fattat att jag har en mage och blir lika förvånad varje gång det tar ”stopp”.

 

 

Veckans craving: inget speciellt ätbart den här veckan mer än fruktsalladen om kvällarna, men jag har ett annat sug. Det här låter säkert jättekonstigt i mångas öron, men jag har fått ett helt enormt sug efter garagelukt. Eller typ lukten av gummi eller som det luktar på Biltema. Jag vet inte riktigt exakt vad det är, men jag kan från ingenstans längta så mycket efter att få gå in i ett garage eller åka till Biltema. Det är ett enormt ”begär” som sätter i och det närmaste doften jag kommer är att gå ut i bilen och ”sniffa” lite. Haha. Det är knepigt ellerhur? Jag hade dock exakt samma sug efter den här lukten när jag gick med Elsa. Undrar om det finns någon logisk förklaring? ? Någon som vet?

Veckans träning: några korta lugna promenader har det blivit och sen ett par styrkepass som vanligt. Jag mår fortfarande väldigt bra både fysiskt och psykiskt av träningen så jag är så tacksam över att jag fortfarande orkar. Det känns inte självklart den här graviditeten. Vi var även i badhuset en dag och simmade i veckan och SHIT så skönt det var! Att få vara tyngdlös och röra på sig var magiskt. Ska försöka ta mig iväg och simma någon gång i veckan nu framöver eftersom promenaderna börjar bli tunga och påfrestar bäckenbotten en hel del. Simningen belastar ingenting på det viset och gav heller inga sammandragningar som jag kan få vid promenader. Gött!

Veckans tankar: Vi har äntligen köpt en vagn och jag fick precis den jag ville – en Bugaboo donkey duo i väldigt bra skick. Vi har köpt den begagnad från en familj i Torsby och ska hämta hem den nästa helg! Det är en ”all black” med svarta suffletter och svart chassi, så hela vagnen är alltså svart. Nåja, det var väl inte precis det jag ville ha, utan helst av allt ville jag ha en helgrå med svart chassi, men eftersom vi köpte begagnat och hittade en såpass nära nu (typ ALLA vagnar på Blocket finns ju annars till salu i Stockholm, och det känns lite långt att åka för att hämta en vagn), så fick den duga. Jag tror vi kommer vara supernöjda och det känns så skönt att ha ”bockat av” vagnen på att-göra-listan. Nu återstår bara resten av alla saker på listan som jag känner att det verkligen börjar bli dags att ta tag i nu. Som jag skrivit tidigare är två paket med nappar det enda jag ”fixat” hittills och det är inte riktigt likt mig som gillar att vara ute i god tid. Hehe. Veckan som kommer ska jag försöka fixa lite saker som behövs till skötbordet och även införskaffa en skötväska (den jag hade till Elsa är så sliten att jag behöver en ny). Den här gången tänkte jag köra på en ryggsäck vilket känns så mycket smidigare än en väska. Ska åka till Köpbarnvagn här i Karlstad, strosa runt och kika lite. Det blir mysigt!

 

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Kan du inte göra ett inlägg om vad som kan vara bra att köpa till den lilla? Tex till skötbordet och skötväskan. Är själv i v 33 och väntar första barnet. Har inte införskaffat så mycket saker än och tycker det är svårt att veta vad som kan vara bra att ha. Hade varit toppen att höra vad du upplevde som nödvändigt och onödigt till Elsa?

    1. emmabarremyr

      Ja visst gör den det 🙂 Skönt ändå! Vi ska hämta vagnen till helgen! Längtar så, den blir nog jättebra 😀

  2. Sofia

    Vad fina bilder och det är verkligen inte klokt hur vacker du lyckas se ut som gravid, verkligen otroligt vacker – trots att du mår så dåligt! Skenet bedrar är väl en av de största lärdomarna man gör som människa och hoppas verkligen att de sista veckorna går mer geschwint! <3

    1. emmabarremyr

      Tack fina du <3 Ja bilder kan verkligen få skenet att bedra. Hehe. Tack för din omtanke <3

stats