Emma Barremyr

Pitabröd med renskav och senapssås

 

Hej kompisar <3

Vi inleder fredagen med ett middagstips här i bloggen! 

Den senaste tiden har vi fått en ny favoritmat här hemma, nämligen pitabröd med renskav och senapssås. Pitabröd är ju så gott och ger en härlig känsla av lyx. Vi åt det mycket på fredagar under min barndom och därför får jag samma härliga känsla när jag äter det nu. Det går snabbt att slänga ihop, är lättlagat och innehåller mycket grönt som ger massa fin näring till kroppen!

Vi har kört på traditionella grönsaker som sallad, gurka, tomat, paprika och majs. Lite stekt renskav och sen en sås smaksatt med senap tillsammans med nybakade pitabröd från ugnen. Alltså, så ljuvligt!

Perfekt fredagsmat om du frågar mig, men också gott att lyxa med mitt i veckan! Vardagslyx är något av det bästa som finns och som vi borde unna oss ofta, kom ihåg det! Livet pågår alla veckans dagar <3

Sugen på receptet? Varsågoda att scrolla, det kommer lite längre ner!

 

 

Pitabröd med renskav och senapssås

2-3 personer

 

Ingredienser:

4 pitabröd
1 paket renskav
2 l turkisk yoghurt
100 g tärnad fetaost
1-2 tsk dijonsenap
Salt och peppar
Timjan
Gurka
Babyplommontomater
Snackpaprika
Majs
Sallad

Gör såhär: Tillaga brödet enligt beskrivningen på förpackningen. Stek renskaven i en rejäl klick smör och smaksätt med salt, peppar och timjan. Hacka grönsakerna och blanda därefter ihop turkisk yoghurt, fetaost och senap efter smak. Smaksätt med salt och peppar. Servera sedan de nybakade bröden med renskav, grönsaker och sås!

Om någon undrar så åt jag detta glutenfria pitabröd!

 

 

Det var mitt fredagstips till er! Nu hoppas jag att ni får en fin dag och trevlig helg!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats