Emma Barremyr

Elsas favoritmat – 7 rätter hon älskar just nu

Frågar du Elsa vad hon vill ha till mat så säger hon ”POTATIIIIIIIIIS” nio av tio gånger. Hon älskar potatis och äter den lika gärna rå som kokt, ugnsstekt eller i mos. Och både vanlig potatis och sötpotatis är favoriter här hemma! Förutom potatisen så gillar hon även pasta (vi äter oftast Pauluns sötpotatispasta), råris, quinoa och hirs.

Hon föredrar i de flesta fall kolhydraterna på tallriken, men har även några favoriter när det kommer till protein – både vegetariska alternativ och kött. Mina mandelbullar, halloumi, rätter med köttfärs och fisk är favoriter och här nedan ger jag er sju receptlänkar till rätter som hon älskar just nu! Kanske kan det ge er lite inspiration till vad ni ska servera till era små? Eller er själva vetja! Elsa har bra smak på mat måste jag säga 🙂

 

7 rätter som Elsa älskar just nu

  1. Mandelbullar med kokoskokt hirs. Ibland byter vi ut hirset till klyftpotatis och serverar med en fetaostsås (fetaost + turkisk yoghurt). Att sitta och doppa klyftpotatis och mandelbullar i fetaostsås är något av det bästa hon vet!
  2. Pestopasta. Pesto är något hon alltid är med och gör när vi lagar denna rätt och det har liksom blivit hennes grej. Jag kallar henne pestoexperten vilket hon såklart är jättestolt över! Sen hjälps vi åt att blanda ihop peston med Pauluns sötpotatispasta och det slår aldrig fel i hur mycket pasta hon trycker i sig när vi äter detta!
  3. Laxplåt – väldigt enkel, lättlagad och supergod vardagsmat som också funkar bra till helgen!
  4. Halloumiburgare. Ytterligare en rätt som vi serverar med peston som pestoexperten är med och lagar! Hon äter inte burgaren ”som man ska”, utan käkar allt för sig – halloumi, bröd, grönsaker och pesto. Men hon äter och älskar det!
  5. Korvstroganoff med ris. Korv går alltid hem och vi brukar variera mellan att servera med hirs och råris.
  6. Spagetti och köttfärssås. Såklart! Spagetti och köttfärssås är väl en rätt alla barn älskar, eller?
  7. Tacogratäng med natchochips! Okej, jag erkänner – en favorit hos hela familjen som vi ofta äter på helgerna!

 

 

Vad gillar era små för olika rätter?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Paulina

    Vad roligt att hon älskar potatis, med tanke på att du (om jag inte minns fel) inte alls tyckte om potatis som liten! 🙂

stats