emmabarremyr

Emma Barremyr

Vårfix i uterummet

Till helgen ska vi ha kalas för Elsa här hemma och då är planen att sitta i uterummet och fika. Det är lite trångt inne hos oss, men i uterummet får vi plats med långbord och båda våra familjer kan komma samtidigt. Det blir mysigt och roligt! Jag hoppas verkligen att det blir varmt i helgen så det blir behagligt där ute. Vi har en värmefläkt som är grym, men är det mulet och på nollan är uterummet ingen höjdare, så sol och värme till helgen beställer jag tack! Just nu ser det iallafall lovande ut med sol, men ni kan väl hålla tummarna är ni snälla?

Eftersom vi ska ha kalas där ute kände jag att det var dags att få lite ordning och mysigt där ute, så när jag ändå hade vägarna förbi plantagen igår eftermiddag svängde jag in där och köpte lite blommor och en påse jord. Jag kunde inte hålla mig borta från pelargonerna – älskar ju dem – så även om det är lite kyligt om nätterna för dem än så länge så köpte jag tre stycken. Jag får vara noga med att plocka in dem om kvällarna så länge det finns risk för frost, så kan de stå där ute på dagarna när det är varmt och fint ute!

Jag köpte även ett gäng penséer som jag delade upp i lite olika krukor. Det är en tålig blomma som nål ner mot -5 grader, vilket gör den till en bra vårblomma när man vill tjuvstarta planeringen tidigt.

Åh vad jag älskar att greja med blommor! Jag blir lika glad och lugn inombords varje gång. Det är något med växter som gör att jag mår väldigt bra. Att pilla med dem ger en liten paus att vila i. Dessutom blir jag så otroligt glad av alla fina färger. Jag älskar ju rosa och lila så mina blommor går ofta i de färgerna och de kanske ni kan se på bilderna här nedan. Häng med så ska jag visa er hur det såg ut igår eftermiddag när jag pysslade här hemma!

Planerade och redo för att ställas ut i uterummet. Jag passade på att sitta i solen på framsidan när jag planerade. Det är så varmt och skönt mot solväggen där just nu. SOM jag älskar värmen efter den här långa kallas vintern!

Den här fina blomgruppen köpte jag för ett par veckor sedan på Coop. Tyckte den var så fin att jag ville fira in våren med den, så det blev årets första uteblommor. Pelle glömde vattna dem medan jag var i Idre så när vi kom hem såg den väldigt ledsen ut. Jag kastade mig över den och gav den vatten och ganska snart såg den gladare ut, tack och lov!

Några av penséerna fick plats i en kruka på framsidan! Åh, så mycket trevligare det blir med lite blommor och färg <3

En annan pensé fick ta plats i en liten kruka på ett av borden i uterummet.

Pelargonerna hamnade på ett blomställ tillsammans allihopa och resten av penséerna fick ta plats i den vita korgkrukan.

Jag köpte även en kalanchoe queen som fick plats på matbordet!

Nu är det så mycket mysigare i uterummet helt plötsligt och jag ser fram emot att duka upp kalas för Elsa där i helgen.

Har ni börjat planera några blommor än? Vilka blommor är era favoriter?

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats